عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به ادامه شرایط رکودی در کشور به رغم رشد ۳۰ درصدی نقدینگی گفت: متاسفانه همه قسمت های اقتصادی کشور در خواب بسر می برند و این امر به دلیل آن است که بودجه جاری کشور در جای درست تقسیم نشده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد حسن نژاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: اگر نقدینگی حدود 30 درصد رشد کرده است پس چرا تورم رشد نمی کند .
او ادامه داد : دولت سال آخرش است و بدهی های فراوانی دارد و اسناد خزانه ای که در دست پیمانکاران است حدود 80 و خرده ای هزار میلیارد تومان عرضه شده است از جمله بدهی پنج هزار میلیاردی صدا وسیما که آزاد شدن این انباشت نقدینگی در دستگاههای دولتی به رشد نقدینگی می انجامد .
حسن نژاد ادامه داد : متاسفانه همه قسمت های اقتصادی کشور در خواب بسر می برند و این امر به دلیل آن است که بودجه جاری کشور در جای درست تقسیم نشده و با وجود همه مشکلات دولت مجبور است تا دولت تورم حاصله را کنترل کند.
حسن نژاد گفت : در حال حاضر ما حد بینابین را انتخاب کرده ایم یعنی هم پول چاپ کرده و هم اسناد خزانه را انتشار داده ایم یعنی نه سیاست انقباضی و نه انبساطی را به کار گرفته ایم .
این نماینده مجلس با بیان اینکه در هفت ماهه نخست 95 شاهد رشد 4 درصدی بازار سرمایه بوده ایم ادامه داد : متاسفانه این رشد نتوانسته به ایجاد اشتغال در شرکت های بورسی بیانجامد و نرخ رشد بیکاری بالا رفته است .
حسن نژاد افزود : متاسفانه انحراف نقدینگی باعث تولید و اشتغال نشده پس دقیقا رشد نقدینگی کجا رفته است .
حسن نژاد در ادامه گفت: تسهیلات بانکی نه به رسوب بلکه سوخت شده است چرا که بانک ها نمی توانند مانده سپرده خود را نقد کنند، تسهیلات واقعی عملاً سوخت شده و در پروژه های گوناگون خوابیده است.
حسن نژاد با بیان اینکه سرمایه مؤسسات غیرمتشکل حدود 160 هزار میلیارد تومان است گفت: بحث این است که معمولاً پول چاپ شده به سمتی می رود که میل پس انداز و یا سرمایه گذاری وجود داشته باشد اما در حقیقت این ارقام دست افرادی دیگر گیر کرده است.
او با بیان اینکه باید در جهت حل مشکلات مؤسسات غیرمتشکل و متشکل (چک های برگشتی، معوقات و غیره) گام برداشت افزود: تزریق نقدینگی به واحدهای صنعتی باید با دیده اغماض انجام شود نه سختگیرانه.
حسن نژاد گفت: در قانون برنامه پنجم توسعه، بند تک نرخی شدن ارز وجود داشت و این اصلاً کار سختی نیست و مشکل اصلی این است که ما رانت 30 هزار میلیاردی در واردات را داریم چرا که نرخ ارز مبادله ای با ارز سطح بازار 500 تومان تفاوت دارد و در حقیقت ما با این کار به رانت واردات سوبسید می دهیم گویی دست هایی پشت پرده است.
او افزود: از زمانی که ما یخچال ال جی را با 18 درصد سود مفت وارد می کنیم هرگز به سمت تولید یخچال نمی رویم.