روزنامه ابتکار در شماره دوشنبه 17 آبان نوشت: بهتازگی آسیبهای اجتماعی محور اظهارنظرهای بسیاری از مسئولان نظام و دولتمردان قرار گرفته است که از آن بهعنوان مهمترین مشکلات کنونی یاد میکنند که تاثیر زیادی بر حوزه اجتماعی، سیاسی و امنیتی کشور دارد. قانونگذاران معتقدند با وجود اینکه شکلگیری آسیبهای اجتماعی به زمانهای خیلی دور برمیگردد بنابراین نباید ایجاد آن را به دولت خاص منتسب دانست.
این روزنامه در تیتر یک با درج عنوان مشکلات محیط زیست جهانی حل می شود، می نویسد: آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی، در مراسمی که به مناسبت اولین سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری، با حضور مسئولان و مدیران سازمان محیط زیست و دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی، برگزار شد، با ابراز خشنودی از اجرای سیاستهای کلی مربوط به محیط زیست در کشور، گفت: اگر دیگر سیاستها هم در کشور اجرا میشد، اوضاع متغیر میشد. هاشمی رفسنجانی، توجه علمی به آب و مسایل آن را از دیگر برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی دانست و گفت: امیدواریم با کمک محققان دانشگاهی و پژوهشگران اندیشمند، طرحی جامع ریخته شود که دلسوزان زمین و مردم کم نیستند. وی از طرحی دیگر برای جلوگیری از گرد و غبار از طریق تثبیت خاک خبر داد و گفت: دانشمندان ایرانی و دیگر دانشمندان جهانی باید به فکر باشند تا زندگی مردم تلخ نشود. رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تاکید بر وظیفه سنگین دانشگاههای کشور، گفت: حتی اگر علوم پیشرفته بعضی از موضوعات را در داخل نداریم، باید از دانشمندان جهانی استفاده کنیم.
روزنامه ابتکار با انتخاب عنوان هدف؛ اتوبوس های زائران، آورد: سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت درباره نحوه انفجار تروریستی در سامرا به ایلنا توضیح داده است: روز یکشنبه در سامرا شاهد دو انفجار به فاصله پنج دقیقه بودیم که انفجار اول حدود ساعت 9:15 صورت گرفت که در این انفجار عوامل تکفیری داعش با منفجر کردن کمربند انتحاری خود در محدوده پارکینگ اتوبوسهای زائران این انفجار تروریستی را رقم زدند. وی با اشاره به اینکه در این انفجار دو داعشی کشته شدند؛ افزوده: همزمان با انفجار اول به فاصله پنج دقیقه انفجار دوم در مسیر دسترسی به حرم عسگرین اتفاق افتاد که عمده مجروحان و تلفات در این عملیات انتحاری اتفاق افتاده است. به گفته وی : بلافاصله پس از این انفجار مسنولان ستاد کاظمین و عوامل اجرایی ما به سمت سامرا حرکت کردند البته عوامل اجرایی ما در سامرا حضور داشتند. اوحدی با اعلام اینکه در این انفجار تروریستی 7 تا 9 زائر کشته و بیش از صد نفر از زائران مجروح شدند که از این تعداد شصت نفر از مجروحان زائران ایرانی بودند؛ گفته است: زائرانی که در این مکان حضور داشتند هیچکدام از میان کاروانهای اعزامی سازمان حج و زیارت نبودند و این افراد به صورت آزاد اعزام شده بودند که در حال حاضر عوامل اجرایی ما در حال شناسایی هویت این افراد هستند چراکه سازمان حج و زیارت مشخصات این زائران را ندارد و این افراد به صورت آزاد اعزام شدهاند.
این روزنامه با انتشار عنوان در برابر محدودکنندگان آزادی رسانه ها می ایستیم، نوشت: حجتالاسلام مجید انصاری معاون حقوقی رییسجمهوری در نشستی خبری که در محل برگزاری نمایشگاه مطبوعات برگزار شد با تاکید بر اهمیت و نقش رسانهها و مطبوعات در کشور خاطرنشان کرد: همواره رسانهها و مطبوعات در جامعهای آزاد و پویا، نقشی برجسته بر عهده داشتهاند.وی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا معاونت حقوقی ریاست جمهوری شکایتی علیه برخی از رسانهها در مسائل مختلف مطرح کرده است؟ گفت: دولت به طور عام و معاونت حقوقی رییسجمهوری به طور خاص پاسدار حریم آزادی بیان و حقوق شهروندی هستند و به طور جدی برنامههای گستردهای برای نهادینه کردن و توسعه حقوق مردم داریم. معتقدیم که رسانههای آزاد مجاری تنفس جامعه هستند و حضور مطبوعات و رسانههای آزاد نشانه زنده بودن، پویایی و حرکت رو به جلوی انقلاب و جامعه عزیز ایران است. به همین دلیل ما از همه حقوق قانونی و مشروع رسانهها نه تنها حمایت میکنیم، بلکه با تمام قدرت در برابر همه عوامل محدود کننده آزادی آنها نیز میایستیم.
روزنامه ابتکار با بررسی عنوان سلفی با مرگ، می نویسد: جامعه ایران طی سالهای اخیر به پدیده و بلایی نوظهور و جدیدالورود مبتلا شده است. ویروس عکس گرفتن با چهرههای معروفی که با مرگ دست و پنجه نرم میکنند از آن دست رفتارهایی است که با هیچ منطقی نمیتوان برایش توجیهی درخور یافت. توجیه یا دلیلی که بتواند بر ساختار استدلالهای عقلایی استوار شده و بنیانی قابل تامل را بنا نهد. این ویروس به سرعت در حال فراگیر شدن است. ویروسی که بیتردید از ظرفیت تکثیر بیرویه و مسری بودن نیز برخوردار است. طی سالهای اخیر موارد مختلف و متعددی از این دست را میتوان مشاهده کرد. از بازنشر سلفی با جنازه پدر در اینستاگرام یک شهروند عادی تا عکس فیگوراتیو چهرههای سیاسی در کنار بدن نیمه جان اسطورهای ورزشی، فرهنگی، سیاسی، هنری یا... طی این سالها مشاهده شده و روز به روز بر تعداد و حجم آن افزوده میشود.
این روزنامه سرمقاله را به عنوان ««دور بدجنس» تنیده بر اندام روزنامه ها» به قلم محمدصادق جنان صفت اختصاص داد.
«قانعی راد: میدان داری سلبریتی ها»، «60 روز بهتر از 92»، «شاه بیت گم شده در ادبیات بانکداری» و «کودکی قربانی غفلت بزرگسالان» از دیگر عنوان های روزنامه ابتکار است.