«عباس آخوندی» امروز (یکشنبه) در دیدار با «الکساندر دو برینت» وزیر حمل و نقل و زیرساخت دیجیتال آلمان در تهران گفت: خوشبختانه در سفر وزیر حمل ونقل آلمان به تهران 6 سند همکاری بین دو کشور به امضا رسید تا دو کشور بتوانند در بخش حمل و نقل همکاری های خود را بیش از پیش تقویت کنند.
وی افزود: دو کشور می توانند در زمینه های مختلف حمل و نقل مناسبات خود را توسعه دهند.
به گفته وی، یک شرکت آلمانی در مناقصه تکمیل پایانه دو بندر چابهار شرکت کرده است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: اکنون برای توسعه حمل و نقل حومه ای تهران بزرگ، حمل و نقل حومه ای تبریز و ارتقای سرعت خط ریلی تهران- تبریز با شرکت «زیمنس» آلمان در حال مذاکره ایم و امیدواریم به نتیجه مطلوبی دست یابیم.
به گزارش ایرنا، وزیر حمل و نقل و زیرساخت دیجیتال آلمان به همراه هیاتی از مدیران شرکت های بزرگ کشتیرانی، بندری و دریایی به تهران سفر کرده است.
«زیگمار گابریل» معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد و انرژی آلمان، دوازدهم مهرماه در سفر به ایران هیاتی شامل 120 نفر از بازرگانان و نمایندگان بانک مرکزی این کشور را سرپرستی کرد.
همزمان در پنجمین نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال آلمان، 10 سند و تفاهمنامه همکاری مشترک به امضای وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران و وزیر اقتصاد و انرژی آلمان رسید.
این تفاهمنامه ها شامل همکاری های مشترک در زمینه تامین مالی پروژه ها، سرمایه گذاری متقابل، سرمایه گذاری مشترک، همکاری های بانکی و بیمه ای، تامین زیرساخت در زمینه انرژی نفت، گاز و پتروشیمی، انرژی های تجدیدپذیر، راه آهن، محیط زیست، راه و شهرسازی، خودروسازی، هواپیمایی و انتقال فناوری می شود.
همچنین سند همکاری و قرارداد تامین و تولید 50 دستگاه لکوموتیو دیزل الکتریک در ایران با زیمنس آلمان و مشارکت در ایجاد سیستم حمل و نقل ریلی حومه ای تهران با طرف های آلمانی با حضور وزیر راه و شهرسازی ایران و معاون صدراعظم آلمان در وزارت راه و شهرسازی امضا شد.
به گزارش ایرنا، از تابستان 1394 تاکنون نزدیک به 20 هیات تجاری از آلمان به ایران سفر کرده و مطابق گفته مسئولان اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان، نزدیک به 10 هیات دیگر نیز تا پایان سال جاری میلادی به ایران می آیند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران اواخر بهمن ماه سال 1394 در سفر هیات 60 نفره اقتصادی ایران به ایالت باواریا آلمان گفت: روابط تجاری ایران و آلمان در زمان تحریم به پایین ترین سطح خود رسید و حجم تجارت دو کشور دو میلیارد و 500 میلیون دلار شد.
چهارم مهرماه امسال گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: ارزش تجارت خارجی ایران در نیمه نخست امسال به بیش از 42 میلیارد و 14 میلیون دلار رسید و پیشی گرفتن ارزش صادرات بر واردات همچنان ادامه یافت.
آمار تجارت خارجی کشور ما در نیمه نخست امسال از افزایش واردات کالاهای آلمانی حکایت دارد. صادرات آلمان به ایران در این مدت یک میلیارد و 122 میلیون دلار بود که در همسنجی با پارسال 26 درصد افزایش داشت. آلمان پنجمین صادرکننده بزرگ کالا به ایران به شمار می رود.