کد خبر: ۸۴۴۹۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۳۰ مهر ۱۳۹۵ - 21 October 2016
اخبار انتخابات در هفته گذشته با یک ابلاغیه مهم آغاز شد که در آن، مقام معظم رهبری متن سیاست‌های کلی انتخابات را به روسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند. در این هفته جناح‌های سیاسی کشور هم فعالیت‌های آهسته اما پیوسته خود را برای انتخابات ۹۶ ادامه دادند.
به گزارش ایسنا، در ابتدای هفته گذشته حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی سیاست‌های کلی انتخابات را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، به روسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند. بهره‌مندی داوطلبان در تبلیغات انتخاباتی با تقسیم برابر متناسب با امکانات در هر انتخابات حسب مورد از صداوسیما و فضای مجازی و دیگر رسانه‌ها و امکانات دولتی و عمومی کشور، تعیین حدود و نوع هزینه‌ها و منابع مجاز و غیرمجاز انتخاباتی، شفاف‌سازی منابع و هزینه‌های انتخاباتی داوطلبان و تشکل‌های سیاسی و اعلام به مراجع ذی‌صلاح و اعمال نظارت دقیق بر آن و تعیین شیوه و چگونگی برخورد با تخلفات مالی، ممنوعیت ورود نیروهای مسلح، قوای سه‌گانه اعم از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های تابعه آن‌ها، دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی، سازمان‌ها، نهادها و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی در دسته‌بندی‌های سیاسی و جناحی انتخاباتی و جانبداری از داوطلبان از جمله بخش‌های این ابلاغیه ۱۸ بندی بود.

استقبال از ابلاغیه سیاست‌های کلی انتخابات

پس از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات توسط رهبر معظم انقلاب بسیاری از فعالان سیاسی و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی کشور با استقبال از این ابلاغیه، آن را راهکار مهمی برای برگزاری هرچه بهتر انتخابات در آینده دانستند.

محمدحسین مقیمی قائم مقام وزیر کشور در این‌باره گفت: همه مواردی که در قوانین‌ انتخاباتی مسکوت مانده است در سیاست‌های کلی انتخابات مطرح شد و اشکالات این قوانین نیز مورد رسیدگی قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه لایحه جامع انتخابات سال قبل در وزارت کشور تهیه و به دولت فرستاده شده بود، اظهار کرد: آن موقع چون سیاست‌های کلی انتخابات توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال تهیه بود،‌ این لایحه به وزارت کشور بازگردانده شد. بعد از برگزاری دهمین دوره انتخابات مجلس، نظر همه دست‌اندرکاران این بود که این لایحه هرچه زودتر مراحل بررسی خود را طی کند. ما هم لایحه را دوباره بررسی و اصلاح کردیم و در این اصلاحات به سیاست‌های کلی انتخابات نیز توجه کردیم و در پایان وزیر کشور این لایحه را به دولت فرستاد.

مقیمی خاطرنشان کرد: این لایحه مبتنی بر سیاست‌های کلی انتخابات است و اگر جایی هم مغایرتی دارد، آن را در دولت اصلاح می‌کنیم و در نهایت به مجلس می‌فرستیم تا در آنجا تصویب شود. فعلاً انتخابات با همین قوانین موجود در کشور برگزار می‌شود تا اینکه لایحه قانون انتخابات به تصویب مجلس برسد. البته از این پس هر قانونی که بخواهد تصویب شود باید بر اساس سیاست‌های کلی انتخابات باشد و مغایرتی با این سند نداشته باشد.

رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه همه مواردی که در قوانین مربوط به انتخابات مسکوت مانده بود در سیاست‌های کلی انتخابات مطرح شد، بیان کرد: مثلاً قانون انتخابات درباره منابع و هزینه‌های انتخابات و منابع خارجی و بیان شاخص‌ها و مبانی رسیدگی به تأیید صلاحیت‌ها، ساکت بود اما در سیاست‌های کلی انتخابات این موارد مطرح شد. همچنین همه موارد تخلفات و جرایم انتخاباتی که مسکوت مانده بود، در این سیاست‌ها دیده شد و در واقع اشکالات قانون انتخابات مورد رسیدگی قرار گرفت.

از طرفی عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در مطلبی نوشت: امروز سیاست‌های کلی انتخابات از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ شد. دقت در بندهای ۱۸ گانه این سیاست‌ها نشان از دوراندیشی رهبر معظم انقلاب دارد که در زمانی که نظام انتخاباتی کشور در  حال از دست دادن کارآمدی خود بود، با تدوین و ابلاغ به‌موقع این سیاست‌ها راه روشن کشور در پیشرفت‌های سیاسی را فراهم کردند. اینک وظیفه دستگاه‌های مربوط است تا با تدوین به موقع و دقیق قوانین و مقررات مورد نیاز، نهادهای مجری و ناظر را در اجرای صحیح این سیاست‌ها یاری رسانند. شورای نگهبان نیز با اتخاذ تدابیر لازم در انجام وظایف قانونی خود و جهت هر چه بهتر اجرا شدن سیاست های ابلاغی انتخابات تلاش خواهد کرد تا گام‌های اساسی جهت افزایش مشارکت آگاهانه و به منظور ثبات و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی بردارد.

سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور هم در یادداشتی تاکید کرد که وزارت کشور، با سرعت و دقت در حال برنامه‌ریزی برای بررسی شیوه‌های تحقق تمام‌عیار بندهای ۱۸ گانه در نصوص قانونی مانند لایحه پیشنهادی نظام جامع انتخابات و همینطور رویه‌های عملی و اجرائی انتخابات است.

از سوی دیگر رئیس قوه‌قضاییه با اشاره به سیاست‌های کلی انتخابات که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، از دستور تشکیل کمیته‌ای ویژه به ریاست دادستان کل کشور برای استخراج موارد مربوط به دستگاه قضایی خبر داد و تصریح کرد: انتخابات در کشور ما مقوله بسیار پراهمیتی است که اساس آن بر مردم سالاری دینی استوار شده است. پیوند نظام جمهوری اسلامی با مردم روشن است و بر همین مبنا انتخابات های متعددی از ابتدای پیروزی انقلاب تا امروز برگزار شده است که قطعاً نظام مند شدن آن ضروری است.

آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی با بیان اینکه یکی از مخاطبان مهم این سیاست‌ها مجلس شورای اسلامی است که به همراه دولت باید برخی نقیصه‌های قانونی موجود را جبران کنند، به وظیفه دستگاه قضایی در این زمینه اشاره کرد و گفت: به زودی کمیته‌ای ویژه به ریاست دادستان کل کشور تشکیل خواهد شد تا لوازم و مقتضیات اجرای این سیاست‌ها در قوه‌قضاییه استخراج شود.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین مباحث مطرح شده در این سیاست‌ها که مربوط به دستگاه قضایی است، بحث پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی است که البته در قانون انتخابات نیز تاکنون این موضوع وجود داشته و در آنجا هیاتی به ریاست دادستان کل کشور موضوعات را بررسی می‌کردند تا هم قبل از انتخابات اگر موردی وجود داشت تذکراتی به کاندیداها و هواداران آن‌ها داده شود و هم در صورت وقوع جرایم انتخاباتی پرونده‌های مطروحه مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس قوه قضاییه همچنین ابراز امیدواری کرد که با تشکیل کمیته ویژه و استخراج مقتضیات قضایی سیاست‌های کلی انتخابات، انتخابات‌های بعدی با شیوه‌ها و نظارت‌های بهتری برگزار شود و دستگاه قضایی نیز در حوزه پیشگیری و رسیدگی به جرایم به وظایف خود به نحو احسن بپردازد.

در همین زمینه سردار رسول سنایی‌راد معاون سیاسی سپاه یادآور شد که نیروهای مسلح پیش از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات از سوی رهبری نیز مقید به ضوابطی بودند که هم از سوی امام خمینی (ره) و هم از سوی مقام معظم رهبری خطاب به نیروهای مسلح توصیه شده بود.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس سیاست‌های کلی انتخابات نباید خللی در رقابت‌های انتخاباتی جمهوری اسلامی ایران ایجاد شود، گفت: انتخابات در کشور ما با رقابت‌های واقعی انجام می‌شود و در این رقابت‌ها هیچ چیز نباید خللی برای احزاب و گروه‌هایی که مطابق قانون اساسی امکان حضور و رقابت در عرصه سیاسی را دارند، ایجاد کند. به همین دلیل برای آن‌که این رقابت، رقابتی عادلانه و منصفانه باشد، نباید امکانات دولتی و جایگاه‌های دولتی له یا علیه اشخاص یا احزابی که آزادانه در رقابت‌ها حضور دارند مداخله‌ای داشته باشند.

معاون سیاسی سپاه با بیان اینکه «نیروهای مسلح باید جریان‌شناس، حزب‌شناس، گروه‌شناس و شخصیت‌شناس باشند»، اضافه کرد: همان‌طور که همگان به خاطر دارند در اوایل انقلاب و در وقایعی نظیر ترکمن‌صحرا، کردستان و جاهای دیگر و همچنین ماجراهای منافقین، کسانی که دست به سلاح بردند، ابتدا تابلوی حزبی و سیاسی بلند کرده بودند اما به سمت براندازی حرکت کردند.

سنایی‌راد همچنین تصریح کرد: چنان‌چه احیانا تبیین یا روشنگری صورت بگیرد هیچ‌گاه به معنای مداخله و ورود به دسته‌بندی‌های سیاسی نیست. ما در نیروهای مسلح در شناخت و تبیین، هیچ منعی نداریم و لازمه کار ما این است که احزاب و گروه‌ها را بشناسیم. همچنین وظیفه نظامی و امنیتی ما نیز این‌گونه ایجاب می‌کند. با این وجود مهم آن است که از شخصیت حقوقی و اعتبارمان و همچنین ابزار و امکانات سازمانی‌مان همان‌گونه که منع شده‌ایم، له یا علیه اشخاص، احزاب و گروه‌های مجاز حاضر در عرصه رقابت‌های سیاسی استفاده نکنیم.

مصوبه مجلس؛ منع شورای نگهبان از رد صلاحیت منتخبین پس از اعلام صحت انتخابات

در هفته گذشته نمایندگان مجلس با رأی مثبت به استفساریه‌ای مصوب کردند که شورای نگهبان نمی‌تواند پس از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه، صلاحیت منتخب را رد و به این وسیله آرای او را باطل کند. در این استفساریه که جهت تامین نظر شورای نگهبان اصلاح شده، این سوال مطرح شده که آیا با توجه به مفاد تبصره ۴ ماده ۵۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب ۱۳۷۸/۹/۷ و اصلاحات بعدی آن مبنی بر اینکه پس از اعتراض نامزد انتخابات به رد صلاحیت خود از سوی هیأت مرکزی نظارت، شورای نگهبان ۲۰ روز پس از اظهارنظر هیأت مرکزی نظارت «نظر قطعی و نهایی» خود را در خصوص تأیید یا رد صلاحیت داوطلبان به وزارت کشور اعلام خواهد نمود، آیا شورای نگهبان می‌تواند پس از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه صلاحیت منتخب را رد کند و به این وسیله آرای او را باطل نماید؟

در پاسخ این استفساریه آمده است: خیر، پس از اعلام نظر قطعی و نهایی شورای نگهبان در مهلت ۲۰ روزه مذکور در تبصره ۴ ماده ۵۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی درباره صلاحیت یک نامزد انتخابات و بعد از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه با رعایت «قانون لزوم رسیدگی دقیق به شکایات داوطلبین رد صلاحیت شده در انتخابات مختلف (مصوب ۱۳۷۸/۸/۲۲ مجمع تشخیص مصلحت نظام)» این شورا نمی‌تواند اظهار نظر مجددی درباره صلاحیت آن نامزد یا منتخب داشته باشد و چنانچه مدارک جدیدی درباره او به شورا رسیده باشد، این مدارک طبق ماده ۳۰ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در زمان بررسی اعتبارنامه‌های منتخبان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

نمایندگان مجلس با ۱۵۱ رأی موافق، ۶۶ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۱ رأی، با این استفساریه موافقت کردند. این استفساریه پیش از این در مجلس به تصویب رسیده اما مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود.

اصول‌گرایان؛ تکذیب کاندیداتوری توکلی، دیدار باهنر با موحدی‌کرمانی

اصول‌گرایان در هفته‌ای که گذشت باز هم بر وحدت تاکید کردند. نقطه ضعفی که در انتخابات ۹۲ به شکست آن‌ها منجر شد این روزها به بحث اصلی گفت‌وگوهایشان تبدیل شده تا تجربه ۹۲ دیگر برایشان تکرار نشود. هرچند هنوز تکلیف کاندیدای جناح راست مشخص نیست اما به گفته برخی از آن‌ها نام بیش از ۱۰ نفر برای حمایت مطرح است که البته در هفته‌های نزدیک به انتخابات قطعی خواهد شد.

توکلی: قصد رئیس‌جمهور شدن ندارم

در ابتدای هفته احمد توکلی نماینده سابق مجلس در کانال تلگرامی خود نسبت به اخبار برخی رسانه‌ها در مورد کاندیداتوری‌اش در انتخابات واکنش نشان داد و نوشت: چندین بار در طول یکی دو سال اخیر در پاسخ به پرسش خبرنگاران از موضوع داوطلبی برای انتخابات ریاست‌جمهوری، گفته‌ام قصد رئیس‌جمهور شدن ندارم چون سنگینی کار با وضع من سازگاری ندارد. با این حال گاه‌گاهی خبرسازان به نیات مختلف بحث را تکرار می‌کنند و برای خبرسازی خود دلایلی هم جستجو می‌کنند، یا اگر لازم باشد جفت و جور می کنند! چرا؟ از انگیزه خیرخواهانه علاقمندان یا رقیبان سیاسی متدین که بگذریم، به نظر می‌رسد که برخی نیروهای بدسگال نیز در این صحنه باشند. مقصودم زرپرستانی است که از مبارزه سازمان‌یافته «دیده‌بان شفافیت و عدالت» با فساد نگرانی دارند. این دسته با گسترش این خبر موهوم که توکلی قصد ریاست‌جمهوری را کرده است، می‌خواهند به هدف سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت ضربه بزنند.

تلاش جامعه روحانیت برای رسیدن به ائتلاف اصول‌گرایان

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفت: ما تلاش می‌کنیم که هرچه زودتر جلسه جامعه روحانیت مبارز را با احزاب اصول‌گرا برای رسیدن به ائتلاف برگزار کنیم البته هنوز زمان دقیقی برای برگزاری این جلسه مشخص نشده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامرضا مصباحی‌مقدم با اشاره به دعوت جامعه روحانیت مبارز از احزاب اصول‌گرا برای برگزاری جلسه‌ای در راستای رسیدن به ائتلاف و دست‌یابی به انسجام بیشتر این جریان در انتخابات آینده، اظهار کرد: این جلسه پس از ایام عزاداری دهه اول ماه محرم انجام می‌شود و ما نیز تلاش می‌کنیم که هرچه زودتر این جلسه را برگزار کنیم.

دیدار باهنر با موحدی‌کرمانی

در میانه هفته گذشته محمدرضا باهنر رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در راستای ائتلاف اصول‌گرایان با آیت‌الله محمدعلی موحدی‌کرمانی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز دیدار کرد. در این دیدار باهنر برنامه‌ها، راهکارها و پیشنهادات تشکل متبوع خود را برای فعالیت‌های اصول‌گرایان در انتخابات آینده به اطلاع موحدی‌کرمانی رساند. همچنین در این دیدار بر رسیدن به یک ائتلاف منسجم و همه‌جانبه در جریان اصول‌گرایی تاکید شد.

این دیدار که جزییات زیادی از آن منتشر نشد می‌تواند یکی از مهم‌ترین اتفاقات در جریان اصول‌گرایی باشد چرا که با توجه به تاکید اصول‌گرایان بر محوریت جامعه روحانیت مبارز در انتخابات، موحدی‌کرمانی به عنوان زعیم این تشکل و باهنر به عنوان لابی‌گر حرفه‌ای اصولگرا ممکن است در دیدارهای خود تکلیف گروه‌های مختلف جناح راست را مشخص کنند. دیدارهایی که در آینده احتمالا بیشتر تکرار خواهد شد.

از طرفی آیت‌الله موحدی‌کرمانی در مراسم دومین سالگرد درگذشت آیت‌الله مهدوی‌کنی اظهار کرد: جامعه روحانیت مبارز بنا دارد که از احزاب اصول‌گرا برای انتخابات آینده دعوت به عمل آورد تا در یک جلسه به ائتلاف مورد نظرمان دست یابیم اما هنوز زمان مشخصی برای آن در نظر نگرفته شده است.

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز درباره زمان دیدارش با آیت‌الله محمد یزدی دبیر کل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم گفت: قرار است با آیت‌الله یزدی دیداری داشته باشیم اما هنوز زمان این دیدار مشخص نشده است.

وی با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در انتخابات آتی، باید با توجه به ارشادها و رهنمودهای مقام معظم رهبری به پای صندوق‌های رای برویم. در انتخابات باید به ارشادها و رهنمودهای رهبری توجه کنیم و با عنایت به بصیرت‌افزایی‌های رهبری، پای صندوق‌های رای برویم.

موحدی‌کرمانی همچنین بیان کرد: ما باید کسانی را انتخاب کنیم که وقتی در آخرت از ما سوال شد که چرا به فلانی رای دادی؟ بتوانیم بگوییم که به دلیل رهنمودهای رهبری و علمای اسلام این انتخاب را انجام داده‌ایم.

من باهنر نیستم، تو هم نباش!

محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین هم‌چنین در آخر هفته‌ای که گذشت، در سخنانی با تاکید بر این‌که «در بحث انتخابات ریاست جمهوری ما ایجابی نباید روی هیچ‌کس متمرکز شویم»، افزود: متاسفانه انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما دو ماه مانده به انتخابات دور می‌گیرد، اگر زودتر اسمی سرزبان‌ها بیاید تیربارانش می‌کنند، البته این‌گونه هم نیست که ما در جلسات خود به کاندیدای مشخصی رسیده باشیم و الان قصد مخفی کردن او را داشته باشیم، به همین دلیل سیاست راهبردی ما همین است که فعلا سلبی برخورد  کنیم، یعنی اگر کسی را کنار زمین می‌بینیم که در حال گرم کردن خود است به او بگوییم من باهنر نیستم، تو هم نباش.

وی ادامه داد: باید فعلا سراغ عده‌ای برویم که احساس تکلیف شرعی کنند و نیایند، در زمان انتخابات  همه تکلیف شرعی می‌کنند که در صحنه حاضر شوند اما برخی را باید توجیه کرد که احساس تکلیف شرعی کنند و به عرصه انتخابات وارد نشوند، اگر این سیاست را اجرا کنیم دو رو برمان خلوت می‌شود.

سجادی: هنوز چگونگی ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری در دستور کار نیست

سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری عنوان کرد: ما در جلساتمان به پیگیری چگونگی ورود به انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا می‌پردازیم ولی هنوز در زمینه انتخابات ریاست‌جمهوری در جلسات‌مان وارد گفت‌وگو نشده‌ایم.

سیدکمال‌الدین سجادی با اشاره به برگزاری جلسه جبهه پیروان خط امام و رهبری با ستاد انتخاباتش، گفت: در این جلسه ابتدا آقای بادامچیان به ارائه سخنانی درباره لزوم رسیدن به وحدت در میان اصول‌گرایان پرداخت و سپس به بررسی راهکارهای کمیته انتخابات جبهه پیروان برای انتخابات آتی پرداخته شد. در بخش دیگری از این جلسه بر تدوین ویژگی‌ها و خصوصیت‌های نامزدهای اصلح برای گزینش و انتخاب در زمینه حضور در انتخابات شورای شهر پرداختیم و همچنین از احزاب جبهه پیروان خواسته شد تا گزینه‌های خود را برای کاندیداتوری در انتخابات شورای شهر به کمیته انتخابات اعلام کنند.

وی با بیان اینکه این تشکل هنوز در زمینه انتخابات ریاست‌جمهوری وارد فعالیت نشده است، اظهار کرد: ما هنوز درباره انتخابات ریاست‌جمهوری و بررسی چگونگی ورود به آن گفت‌وگو نکرده ایم و جلسات‌مان به پیگیری چگونگی حضور در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا اختصاص دارد.

سجادی همچنین درباره دیدار باهنر با آیت‌الله موحدی‌کرمانی خاطرنشان کرد: آقای باهنر همواره و به طور مرتب با دبیر کل جامعه روحانیت مبارز در ارتباط است و در نتیجه نظرات، راهکارها و پیشنهادات ما توسط آقای باهنر به آیت‌الله موحدی‌کرمانی ارائه می‌شود. در عین حال ما از تمام احزاب اصول‌گرا درخواست کرده‌ایم که محوریت جامعه روحانیت را در هر دو انتخابات آتی بپذیرند تا ائتلاف منسجم و قدرتمندی در جریان اصول‌گرایی به وجود آید.

لیست جبهه پیروان برای شورای شهر تا یک‌ ماه آینده نهایی می‌شود
یک عضو جبهه پیروان خط امام رهبری از نهایی شدن لیست کاندیداهای این تشکل برای انتخابات شورای شهر تهران طی یک‌ ماه آینده خبر داد.

احمد کریمی اصفهانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری جلسه هیئت رئیسه جبهه پیروان خط امام و رهبری در صبح  روز  پنج‌شنبه اظهار کرد: در این جلسه درباره مشخص شدن ویژگی‌ها و خصوصیات کاندیداهایمان برای شورای شهر به بحث و گفت‌وگو نشستیم و این نتیجه به دست آمد که لیست‌مان طی یک ماه آینده برای انتخابات شورای شهر در تهران تا حدود زیادی مشخص و تدوین شود.

حبیبی: تابع تصمیم ائتلاف اصول‌گرایان هستیم

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به مساله وحدت اصول‌گرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای ۹۶، اظهارکرد: حزب موتلفه اسلامی از سه ماه گذشته تمام ظرفیت خود را جهت ائتلاف اصولگرایان به‌خصوص برای انتخابات ریاست‌جمهوری به‌کار گرفته است.

محمدنبی حبیبی افزود: ما در دوره‌های مختلف انتخاباتی اعم از انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری، کاندیداهای اختصاصی خودمان را داشته‌ایم. به‌عنوان مثال موتلفه اسلامی در انتخابات مجلس دهم با دستوری که به دفاتر سازمانی خود داد، حدود ۲۰۰ نامزد در سراسر کشور شناسایی کرد و به ائتلاف اصول‌گرایان ارائه داد و در نهایت نیز اعلام کرد تسلیم نظر جمعی جریان اصول‌گرایی خواهد بود.

وی با بیان اینکه ما همواره گفته‌ایم اگر اصول‌گرایان کاندیدای موتلفه اسلامی را انتخاب کنند از آن‌ها تشکر می‌کنیم، گفت: اگر اصول‌گرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ به ائتلاف رسیدند، نامزد موتلفه اسلامی را به جلسات ائتلاف معرفی می‌کنیم و هر تصمیمی در آن جلسات گرفته شد تابع خواهیم بود.

بادامچیان: مذاکره کرده‌ایم

از سوی دیگر اسدالله بادامچیان نایب رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در ارائه مطالبی با اشاره به مذاکرات حزب متبوعش با افراد در معرض کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری 96، گفت: حزب موتلفه اسلامی برای تعیین کاندیدای اختصاصی خود بطور رسمی با فردی در این زمینه مذاکره نداشته اما بصورت غیرمستقیم و شفاهی صحبت‌ها و مذاکرات گوناگونی را انجام داده است.

اظهارنظری عجیب درباره احمدی‌نژاد و روحانی

نماینده مردم ورامین در مجلس با بیان اینکه اصول‌گرایان دارای پایگاه اجتماعی بسیار قوی هستند، مدعی شد: اگر اصول‌گرایان بتوانند یک نامزد واحد معرفی کنند، قطعا در انتخابات ۹۶ پیروز می‌شوند چرا که جامعه آمادگی کامل برای عبور از آقای روحانی را دارد.

سیدحسین نقوی‌حسینی افزود: استقبالی که از حضور احمدی‌نژاد در جامعه می‌شد، نشان داد که جامعه آمادگی عبور از روحانی را دارد و قطعا در صورت حضور رقیب جدی برای آقای روحانی جامعه از وی عبور می‌کند. یک ماه قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۲ کسی روحانی را به عنوان کاندیدای مطرح نمی‌شناخت و حتی اصلاح‌طلبان و کارگزاران نیز وی را در این حد نمی‌دانستند ولی دیدیم رئیس‌جمهور شد و بنابراین نمی‌توانیم بگوییم از الان ابرمردی هست که همه روی وی توافق کنند.

وی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه اصولگرایان باید به ائتلاف صددرصدی امیدوار باشند؟ گفت: ما نمی‌توانیم بگوییم که به ائتلاف صددرصدی دست می‌یابیم. کمااینکه اصلاح‌طلبان نیز ممکن است چند کاندیدا داشته باشند و می‌بینیم یک روز بحث نامزدی آقای پزشکیان و یک روز کاندیداتوری آقای عارف را مطرح می‌کنند و استدلال آن‌ها نیز این است که باید کاندیدایی به جز روحانی داشته باشند.

تلاش برای کشاندن روحانی به دور دوم

حسین طلا نماینده پیشین مجلس بیان کرد: هر نامزدی که می‌آید رقیب اصلی‌اش باید آقای روحانی باشد. یعنی آقای روحانی را نقد کند و موجب ریزش آرای آقای روحانی شود چون جامعه آمادگی و پذیرش دارد. در حوزه سیاست خارجی، اقتصاد، دفاعی، صنعتی اگر وارد شوند با توجه به این که آقای روحانی سال ۹۲، ۲۵۰ هزار رای بیشتر از نصاب داشت، نامزدهای مقابل او می‌توانند موفق شوند. فقط کافی است که این ۲۵۰ هزار رای بالاتر از حد نصاب اتفاق نیفتد و آقای روحانی دو مرحله‌ای شود و به مرحله دوم برود که در این صورت رسیدن رئیس‌جمهور مستقر به مرحله دوم انتخابات ریاست‌جمهوری به منزله شکست خواهد بود.

این فعال سیاسی اصول‌گرا همچنین اظهار کرد: بعید می‌دانم در مرحله اول، کل جریان اصول‌گرایی روی یک کاندیدا تفاهم کنند. قاعدتا از نظر استراتژی هم همین است. در انتخابات آتی مشروط بر این که بدانیم آقای روحانی تا آخر خواهد ماند، علی‌القاعده فکر می‌کنم رقابت بین جریان انقلابی و جریان به نوعی غیر انقلابی است. البته معنای غیر انقلابی، ضد انقلاب نیست و برخی نباید این اشتباه را بکنند.

اصلاح‌طلبان و مساله‌ای به نام شورای عالی انتخاباتی

این هفته برخی چهره‌های اصلاح‌طلب همچنان بر حمایت از روحانی در انتخابات ۹۶ تاکید کردند. ضمن اینکه در جبهه اصلاحات باز هم مساله‌ای به نام شورای عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان و احتمال تغییر ترکیب آن وجود داشت.

۳۰ عضو فراکسیون امید کاندیدای عضویت در شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان

نایب‌رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه هیأت رئیسه این فراکسیون، گفت: در این جلسه مقرر شد که اصل موضوع عضویت فراکسیون امید در شورای عالی انتخاباتی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در جلسه مجمع عمومی فراکسیون مورد بحث و بررسی قرار گیرد و اگر اصل این موضوع به تأیید مجمع عمومی رسید نسبت به انتخاب سه عضو فراکسیون در این شورا در جلسه مجمع عمومی اقدام خواهد شد.

محمدرضا تابش همچنین اظهار کرد: موضوع عضویت اعضای فراکسیون امید در شورای عالی انتخاباتی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در مجمع عمومی فراکسیون امید بررسی خواهد شد. تاکنون ۳۰ نفر از اعضای فراکسیون امید کاندیدای عضویت در شورای عالی انتخاباتی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان هستند.

ادامه فعالیت هیئت رئیسه موقت شورای عالی انتخاباتی اصلاح‌طلبان

در دومین جلسه از دور دوم فعالیت شورای عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان که با حداکثر اعضا برگزار شد، اعضای این شورا دو مصوبه اصلی را تایید کردند. ابتدا قرار شد که در جلسه آینده شورای مذکور، آیین‌نامه‌ای که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت، نهایی شود و تا هفته آینده اعضا نظرات، انتقادات و پیشنهادهای خود را به کمیته تدوین آیین‌نامه اعلام کنند. همچنین قرار شد تا نهایی شدن تدوین آیین‌نامه، هیئت رئیسه موقت به کار خود ادامه دهند.

احتمال برگزاری همایش سراسری اصلاح‌طلبان

آرش حبیبی مسئول دبیرخانه کمیته انتخابات جبهه اصلاح‌طلبان عنوان کرد: به دنبال برگزاری همایش سراسری اصلاح‌طلبان هستیم. ما از همه احزاب اصلاح‌طلب برای برگزاری این همایش دعوت می‌کنیم و هر حزبی هم که درخواست ما را قبول کرد، در خدمت آن‌ها هستیم، اما هنوز زمان برگزاری این همایش مشخص نیست. ما این همایش را در قالب شورای هماهنگی جبهه اصلاح‌طلبان برگزار می‌کنیم. این شورا با شورای هماهنگی اصلاحات که دبیرکلی موقت آن را اکنون تاجرنیا بر عهده دارد، متفاوت است. ما به نحوه شکل‌گیری شورای سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان انتقاد داریم، هر چند ممکن است خروجی فعالیت‌های ما با شورای سیاست‌گذاری متفاوت نباشد.

این همایش در حالی قرار است برگزار شود که شورای سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان کمیته‌ای برای رایزنی با احزابی که به روند تشکیل این شورا انتقاد داشتند ایجاد کرده تا با رایزنی با این احزاب به‌ اختلافات پیش‌آمده پایان دهد.

خاتمی وارد مقوله انتخابات نشده است

وزیر کشور دولت اصلاحات با بیان اینکه سیدمحمد خاتمی هنوز وارد مقوله انتخابات نشده است، تصریح کرد: برخی معتقدند ممکن است استراتژی انتخاباتی سال آینده از سوی چهره‌هایی همچون آقای خاتمی و آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی اتخاذ شود. بالاخره آقایان ناطق نوری، هاشمی و خاتمی دیدگاه‌های خود را منتقل می‌کنند اما اینکه به شکل خاص نشسته باشند که برنامه‌هایی را تدوین و راهبردهای انتخاباتی را اعلام کنند، خیر تاکنون چنین چیزی نبوده است.

عبدالواحد موسوی‌لاری در واکنش به اینکه برخی معتقدند ترکیب فعلی شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان فرد محور شده و با پیشبرد نظام حزبی سازگاری ندارد، گفت: خیر. همه احزابی که در جرگه اصلاح‌طلبی تعریف شده‌اند از شورا خارج نیستند و همگی حق رای دارند ضمن اینکه معتقدم تقویت احزاب به کارکرد حزب آن‌ها مربوط می‌شود و هر حزبی که واقعا خود را در شرایط حزب آراسته باشد بیشتر می‌تواند نقش‌آفرینی کند و احزابی که کمتر واجد اوصاف حزبی هستند قطعا نقش‌شان کمتر خواهد بود. البته باید بپذیریم که هم در وزن احزاب و هم نقش چهره‌های منفرد نواقصی وجود دارد که باید برطرف شود.

وی در پاسخ به این سوال که «پس این بیانیه‌ها و اعتراضات به روند تصمیم‌گیری شورای‌عالی سیاستگذاری به چه خاطر است؟» اظهار کرد: اینها اختلاف سلیقه‌هایی‌است که به شکلی طبیعی وجود دارد البته عده‌ای هم درون و بیرون به این مساله دامن می‌زنند.

زیباکلام: تمام قد از روحانی دفاع کنیم

در هفته گذشته صادق زیباکلام تاکید کرد: باید نهایت تلاش‌مان را به کار بگیریم و از آقای روحانی حمایت کنیم. همچنین افراد دیگر را تشویق و ترغیب کنیم که بیایند پای صندوق اخذ رای و رای بدهند. الان که احمدی‌نژاد در انتخابات حضور ندارد اصول‌گرایان قشون شکست‌خورده هستند و آقای روحانی می‌تواند مانند مهره‌های شطرنج وزیر، فیل و دو رخ  آوانس داده و با دست و پای بسته آن‌ها را شکست بدهد.

این تحلیلگر سیاسی بیان کرد: معتقدم نیامدن آقای احمدی نژاد به ضرر اصلاح‌طلبان است. در حالی که خیلی‌ها معتقدند که خوب شد نیامد چرا که دردسرهایی می‌آفرید و چه بسا سوار بر امواج پوپولیستی می‌شد و ممکن بود رقیب جدی برای روحانی شود. اما چرا می‌گویم حیف شد احمدی نژاد نیامد؟ برخلاف تصور خیلی‌ها آقای احمدی‌نژاد ستون پنجم اصلاح‌طلبان می‌شد و آمدنش به نفع اصلاح‌طلبان بود و باعث می‌شد آرای اصلاح‌طلبان بالا برود. الان هم معتقدم چه بسا آقای روحانی شاید نتواند ۱۹ میلیون رای بیاورد. اگر احمدی‌نژاد می‌آمد قطعا همین الان بدون تبلیغات بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون رای می‌آورد.


وی افزود: اگر در انتخابات ریاست جمهوری آینده احمدی نژاد نامزد می‌شد خیلی‌ها از ترس اینکه اصول‌گرایان دوباره قدرت را در دست گیرند می‌آمدند و به روحانی رای می‌دادند اما حالا که احمدی‌نژاد نیست شاید همین افراد اصلا رای ندهند و بگویند روحانی رای می‌آورند و ما که دل خوشی از روحانی نداریم و این نگرانی وجود ندارد که احمدی نژاد باشد و بگویند اصولگرایان مملکت را به دست می‌گیرند و متاسفانه نیامدن احمدی نژاد به ضرر آقای روحانی شد.


زیباکلام همچنین گفت: هم اکنون در بین اصلاح‌طلبان بحث‌هایی در مورد آقای روحانی وجود دارد. عده‌ای از آنان معتقدند که دلیلی ندارد با چک سفید امضا از روحانی حمایت کنیم و عده‌ای دیگر می‌گویند هنگامی که آقای هاشمی رفسنجانی رد صلاحیت شد، ما با تمام قوا آمدیم و از روحانی حمایت کردیم و معتقدم که با رفتن احمدی‌نژاد عملا اصولگرایان هیچ شانسی برای انتخابات ندارند. صرف‌نظر از آقایان لاریجانی، فتاح، ضرغامی، حداد عادل و جلیلی هرکسی بیاید نامزد اصولگرایان شود و همه اصولگرایان چه یک نامزد واحد داشته باشند و چه چند نامزد هیچ شانسی بدون احمدی نژاد ندارند چرا که تنها شانس‌شان احمدی نژاد بود.

همچنین سیدحسن رسولی فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه با توجه به مشکلاتی که در داخل داریم و کارهای نیمه‌تمام دولت آقای روحانی در عرصه داخلی و بین‌المللی پیش‌بینی‌ می‌کنیم فضا به‌گونه‌ای باشد که شاهد برگزاری انتخاباتی آرام در کشور باشیم، تصریح کرد: همانند سال ۹۲ اصلاح‌طلبان برای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری از آقای روحانی حمایت خواهند کرد.

کواکبیان: چک سفید امضا به کسی نمی‌دهیم

اما مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مرم‌سالاری در بخشی از یک سخنرانی درباره نظر اصلاح‌طلبان در مورد ریاست جمهوری آینده اظهار کرد: فعلا دوستان اصلاح طلب می خواهند از حسن روحانی حمایت کنند، اما ما چک سفید امضا به کسی نمی‌دهیم بنده معتقدم که اشکالی ندارد اصلاح‌طلبان گزینه‌های دیگری هم داشته باشند و در مقطع حساس یکی شوند این‌که از ابتدا بگوییم کس دیگری نیاید معنی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص بحث شوراها یه مقداری دیر شده و باید با عجله بیشتری وارد کار شویم بنده به عنوان دبیرکل حزب مردم سالاری اعلام می کنم که این حزب در سراسر کشور 1500 نامزد برای شوراها خواهد داشت. متاسفانه قانون شوراها خیلی مشکلات دارد و این شهرداران هستند که به واسطه داشتن پول شوراها را تعیین می‌کنند.شهرداران هم باید مثل تمام دنیا با سیستم انتخابات توسط مردم انتخاب شوند ما باید در انتخابات شوراها مثل مجلس شورای اسلامی در تهران که 30-0 پیروز شدیم اینبار در تمام شهرهای ایران پیروز شویم.

معرفی معاون سیاسی وزارت کشور؛ به زودی

پس از جابجایی حسینعلی امیری از قائم‌مقامی و سخنگویی وزارت کشور به معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور، محمدحسین مقیمی با حکم رحمانی‌فضلی به سمت قائم‌مقام وزیر کشور منصوب شد. پس از آن رسانه‌ها گمانه‌زنی کردند که علی‌اصغر احمدی جدی‌ترین گزینه جانشینی مقیمی در معاونت سیاسی وزارت کشور است. وزیر کشور هم در این‌باره گفته بود که علی‌اصغر احمدی بعد از ایام عزاداری نظر خود را درباره پذیرفتن سمت معاونت سیاسی اعلام می‌کند. احمدی هم‌اکنون دبیرکل جمعیت هلال‌احمر است.

سیدسلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور هم درباره زمان انتخاب معاون سیاسی وزارت کشور و اینکه آیا گزینه نهایی وزارت کشور علی‌اصغر احمدی است، اظهار کرد: به زودی با حکم وزیر کشور، معاون سیاسی جدید وزارت کشور منصوب خواهد شد. آقای احمدی با وزیر کشور دیداری داشته است و وزیر کشور تصمیم‌گیری نهایی خود را به زودی اعلام می‌کند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: