روزنامه ابتکار در شماره پنجشنبه 21 مرداد، زیر عنوان نخستِ «سرگردان میان دو مجلس» به بررسی علل تاخیر تصویب لایحه برنامه ششم توسعه پرداخت و نوشت: برنامه ششم توسعه که قرار است ریل گذاری مسیر رشد و تعالی کشور در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... را انجام دهد با حواشی بسیاری همراه شده است.
روزنامه ابتکار با انتخاب عنوان «تردید سرمایه گذاران با دعواهای داخلی» نوشت: سی و سومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور، دیروز صبح و بعد از ظهر، دو مهمان ویژه داشت. آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی صبح دیروز به سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی رفت و در جمع مدیران آموزش و پرورش سخنرانی کرد.
وی با انتقاد از تعبیر کسانی که «برجام را س ّهم مهلک میدانند»، گفت: در درون کشور دعواهایی راه انداخته شده است که سرمایهگذاران خارجی را برای سرمایهگذاری در ایران به تردید میاندازد.هاشمی رفسنجانی تأکید کرد:دولت باید فهرست دستاوردهای برجام را براساس عقل و منطق بیشتری برای مردم بازگو کند.
این روزنامه با انتشار عنوان «برخورد دستگاه قضایی با توهین کنندگان» آورد: حجتالاسلام حسن روحانی در نشست مشترک هیأت دولت و استانداران سراسر کشور، با بیان اینکه باید رفتار استانداران برگرفته از رفتار دولت بر مبنای تدبیر و امید باشد، گفت: نتیجه تدبیر نمایندگان عالی دولت در استانها باید حل و فصل امور مردم و برطرف شدن مشکلات مردم و استانها باشد. وی افزود: برنامهها، رفتار و اقدامات استانداران باید چراغ امید را پیش روی مردم برای آینده کشور، روشن کند.
وی انتقاد سازنده، مفید و دلسوزانه را حق و وظیفه همگانی دانست و اظهار کرد: انتقاد هیچ ایرادی ندارد و طبیعی است که همه جناحها و احزاب در آستانه انتخابات فعال میشوند، همه افتخارات ما به این است که کشوری انقلابی و اسلامی هستیم. بیتردید در چنین کشوری دروغ، تهمت و مأیوس کردن مردم نمیتواند رابطهای با نظام اسلامی و منافع ملی داشته باشد. اگر چه نقد سازنده مفید بوده و همه باید از آن استقبال کنند اما در عین حال، تخریب، افترا، دروغ و تشویش اذهان عمومی، حرام و جرم است و دستگاه قضایی باید با این موارد نه بخاطر فرد و یا شخص خاصی بلکه بخاطر صیانت از آرمانهای انقلاب برخورد کند تا به دنیا اعلام کنیم که ایران کشوری پیرو سیره پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) است.
روزنامه ابتکار با درج عنوان «طلبکار شدن بدهکاران مردم» نوشت: بالاترین درآمد نفتی تاریخ ایران در دوره ای رقم خورد که خروجی آن برای اقتصاد نابسمانی هایی بود که هنوز هم تاوان آن بر معیشت و اشتغال مردم جا خوش کرده است.واقعیت این است که مدیریت صحیح این منابع سرشار می توانست سرنوشت شکوفاتری را برای کشور رقم بزند، اما آمارها و شاخص های اقتصادی حرف های دیگری داشت.
فرصت های از دست رفته دولت های نهم و دهم کم نبودند در عین حال دولت یازدهم با وجود بحران های مشابه در دولت های گذشته مانند کاهش چشمگیر درآمد های نفتی سعی کرد تا ثبات و آرامش بازار را حفظ کند. طنز تلخ ماجرا از جایی آغاز می شود که مخالفان طلبکار امروز، علیرغم این همه فرصت سوزی، فساد های عجیب و نابسمانی های گسترده، در آن زمان یا سکوت کرده بودند یا به دفاع تمام قد از دولت وقت می پرداختند. در ماجرای دومیلیارد دلاری که در دولت نهم به دست آمریکایی ها سپرده شده بود رئیس دولت پیشین و وزیر اقتصاد طی نامه هایی نه تنها تقصیری را برعهده نگرفتند که مدعی شدند این موضوع نتیجه اهمال دستگاه دیپلماسی کشور است.
این روزنامه سرمقاله خود را به عنوان «روشنگری علیه تخریب» به قلم «رضا دهکی» اختصاص داد.
«هیرکانی نامی که فراموش شد»، «درمانی برای کاغذهایی از دل تاریخ»، «هنرآموزان فصلی!»، «من هم بازی، تو هم بازی» و «گذر از دوران تلخ» دیگر عنوان های روزنامه ابتکار است.