کد خبر: ۷۸۷۵۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۶ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - 10 August 2016
خرید کالای مصرفی از آلمان در دوران پسابرجام بیشتر شده است، زیرا خرید این کالاها به راحتی و با پرداختهای نقدی انجام می شود.
بانک‌های خارجی بعد از برجام برای رابطه بانکی با ایران کارشکنی می‌کنند؛ ال‌سی و سوئیفت به طور محدودی باز شده و اکنون با مشکل رو بروست امید یراقی رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان
یراقی گفت: خرید کالای مصرفی از آلمان در دوران پسابرجام بیشتر شده است، زیرا خرید این کالاها به راحتی و با پرداختهای نقدی انجام می شود.

امید یراقی رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و آلمان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «نسیم آنلاین» در خصوص رابطه اقتصادی میان این دو کشور در دوران پسابرجام اظهار کرد: بعد از برجام بیش از 1000 نفر آلمانی در قالب هیات‌های تجاری وارد ایران شده و تمایل به سرمایه گذاری خارجی در ایران را دارند.

وی افزود: در حال حاضر چند شرکت آلمانی مثل فولکس واگن که به عنوان یکی از بزرگترین خودروسازان دنیا با ما قرارداد امضا کرده اند، قرار است برای تولید کلیه خودروهای خود در ایران سرمایه گذاری مشترک انجام دهد.

این عضو اتاق بازرگانی گفت: شرکت باسف آلمان به عنوان یکی از بزرگترین شرکتها در حوزه پتروشیمی و مواد شیمیایی در حال انعقاد قرارداد برای سرمایه گذاری در ایران است و شرکت نفتی بزرگ لینده آلمان دفتر خود را در ایران دوباره فعال کرده و در بخشهای مختلف در حال مذاکره است.

بانک‌های خارجی بعد از برجام کارشکنی می‌کنند
یراقی با اشاره به تداوم مشکلات بانکی علی رغم گذشت شش ماه از اجرای برجام به «نسیم آنلاین» عنوان کرد: بعد از برجام بانکها کارشکنی می‌کنند که این بر کسی پوشیده نیست. به دلیل فشارهایی که قبلا از سوی بانکها و موسسات آمریکایی به روی آنها وارد شده، این معضل همچنان ادامه دارد. شرکتهای متوسط و کوچک هم بعد از برجام با موانع بانکی رو به رو هستند.

امید یراقی رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان


وی عنوان کرد: شرکتها و بنگاههای بزرگ همیشه با توجه حجم کارهایی که انجام می دهند و گردش حسابی که دارند، بانکهای خود را به صحنه می آوردند، بنابراین معامله با آنها فرق می کند. بنابراین وقتی در مورد مشکلات بانکی بعد از برجام صحبت می کنیم باید آنها را تفکیک کنیم. برای کمپانی های بزرگ مثل زیمنش، باسف و فلوکس واگن معادلات کاملا فرق می کند.

دولت فقط از سرمایه گذاری خارجی در پروژه های دولتی حمایت می کند
این عضو اتاق بازرگانی با انتقاد از عدم حمایت دولت از سرمایه گذاری خارجی تصریح کرد: البته دولت فقط پروژه های بزرگ دولتی را برای جذب سرمایه خارجی ضمانت می کند و بخش خصوصی از این حمایتها محروم هستند. بحث سرمایه گذاری خارجی را باید از روابط تجاری و اقتصادی تفکیک کرد . سرمایه گذاری خارجی در کشور ما ریسکهایی دارد که طرف خارجی مطمئن نیست که بعد از سرمایه گذاری این سرمایه بار دیگر برگردد و دولت هم حاضر نیست در این خصوص ضمانت بدهد.

یراقی افزود: البته برای همکاری مشترک هیچ مانعی وجود ندارد، زیرا کشورهای منطقه مانند ترکیه با بحران مواجه شده اند، روسیه به دلیل تحریمها مورد توجه کشورهای اروپایی به خصوص آلمان قرار نمی گیرد. حتی به دلیل کاهش قیمت نفت کشورهایی مثل عربستان سعودی هم نمی توانند از لحاظ روابط اقتصادی با کشورهای اروپایی خوب عمل کنند.

مردم حق دارند که منتظر اثرات مثبت برجام در زندگی خود هستند
وی گفت: ایران به دلیل امنیتی که دارد، باید از این فرصت استفاده کند، البته باید کمی صبر هم کرد، زیرا اثرات منفی تحریمها به این راحتی از بین نمی رود و از یک طرف هم مردم حق دارند که اثرات مثبت برجام را در زندگی خود ببینند. خوش بین هستم که تا یک سال آینده وضعیت بهتر شود. در حال حاضر هم بانکهایی هستند که با ما همکاری کنند مثل بانک ایران و اروپا که شرکای اروپایی زیادی دارد و در آلمان هم بسیار فعال است.

امید یراقی رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان


عضو اتاق بازرگانی خاطرنشان کرد: البته در ایران بحث دو نرخی کردن ارز و عدم شفافیت مالیاتی را داریم و خودمان هم به آن اذعان داریم. سازمان سرمایه گذاری خارجی هم بیشتر به بخشهای دولتی در حوزه های نفت و گاز، جاده سازی، حمل و نقل ریلی ضمانت می دهد. ما بخش خصوصی بسیار بزرگی داریم که در صنایعی مانند پتروشیمی حضور دارند. در پروژه های ساختمانی و صنعتی بخش خصوصی ورود کرده اما در آن بخشها ضمانتهای لازم از سوی دولت برای سرمایه گذاری خارجی دیده نمی شود.

یراقی بر همین اساس گفت: بنابراین ریسک پذیر بودن سرمایه گذاری خارجی روی صنایع ایران در دوران پسابرجام هم حفظ شده است. بنابراین شرکتهای خارجی تنها وارد ایران می شوند که طرف مقابلشان دولت باشد، در بحث صادرات پتروشیمی آلمان یکی از بهترین بازارهای صادراتی است.

وی بیان کرد: ما باید در حوزه پتروشیمی در آلمان بیشتر سرمایه گذاری کنیم که این نیاز دارد که شرکتهای ما در آنجا انبارهای خودشان را تاسیس کنند. آلمان بزرگترین صادر کننده جهان است و طبیعی است که در دوران پسابرجام از آنجا واردات داشته باشیم.

عضو اتاق بازرگانی عنوان کرد: هدف ما در ایران باید جذب شرکتهای آلمانی برای جذب سرمایه و رونق تولید در کشور باشد، کما اینکه شرکتهایی مثل هنکل آلمان در ایران تولید داشتند که در حال حاضر تولید خود را افزایش داده اند. البته این مسئله در کوتاه مدت انجام نخواهد شد.

بعد از برجام، بیشتر کالای مصرفی از آلمان خریدیم
یراقی خاطرنشان کرد: خرید کالای مصرفی از آلمان در دوران پسابرجام بیشتر شده است، زیرا خرید این کالاها به راحتی و با پرداختهای نقدی انجام می‌شود. برای خرید ماشین‌آلات از آلمان نیاز به مشارکت با بانکهای داخلی و یا فاینانس از بانکهای خارجی داریم به همین دلیل هم با تداوم مشکلات بانکی رو به رو هستیم، زیرا خرید کالاهای صنعتی نیاز به نقل و انتقال میلیونها یورو پول دارد.

وی افزود: در حال حاضر تنها حواله جات پولهای متوسط و کوچک در حال انجام است. ولی بخش فاینانس هنوز استارت نخورده است. این مشکل نه تنها از جانب بانکهای اروپایی است بلکه از جانب بانکهای ایرانی هم وجود دارد زیرا بانکهای ما آمادگی حمایت از تولید کنندگان داخلی را ندارند.

ال سی و سوئیفت به طور محدودی باز شده و با مشکل رو به روست
عضو اتاق بازرگانی در خصوص بازگشایی ال سی و سوئیفت عنوان کرد: بازگشایی ال سی و انتقال پیام سوئیفت در حال انجام است ولی مشکل این است که برای بازگشایی ال‌سی باید همه پول و یا بخش اعظمی از آن را به صورت نقد در اختیار بانکها قرار گیرد ولی باز هم این اعداد بسیار محدود است و نمی توان به وسیله آن کالای واسطه ای و سرمایه وارد کرد. به غیر از بانکهای آلمان در حال حاضر بانکهای ایتالیایی در دوران پسابرجام همکاری خوبی را با ما انجام می دهند.
یراقی گفت: بانکهای آلمانی همکاری چندانی را با ما انجام نمی دهند و تنها بانک ایران و اروپا در این زمینه به ما کمک می کند، که آن هم به دلیل حجم کاری که وجود دارد با کندی فعالیت می کند. بانکهای اروپایی دیگر هم در همکاری با ایران تعلل می کنند که به غیر از فشارهای دولت آمریکا به آنها، سیستم بانکی ما هم به دلیل این که در سالهای تحریم از سیستم های به روز دنیا محروم بوده توانایی همکاری با آنها را ندارد.  

ایران بدهی خود را به بیمه هرمس آلمان پرداخت کرده است
وی در خصوص لغو سفر معاون صداعظم آلمان به ایران عنوان کرد: عدم سفر معاون صدراعظم آلمان به ایران ربطی به بدهی بیمه هرمس نداشت. بدهی ایران به بیمه هرمس پرداخت شد و بیمه هرمس از تیرماه در ایران فعال شد و همین مسئله ریسک پذیری ما برای مبادله کالا کاهش پیدا کرد. آقای گابریل از روز دوم تا چهارم اکتبر (10 تا 12 مهرماه) به تهران خواهد آمد.

آلمان‌ها برای روحانی دعوتنامه رسمی نفرستادند
رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان در خصوص سفر روحانی به آلمان نیز به «نسیم آنلاین» عنوان کرد: صحبتهای زیادی برای سفر آقای روحانی به آلمان انجام شده ولی هنوز دعوتنامه رسمی برای ایشان فرستاده نشده است. آلمانی‌ها برعکس فرانسوی‌ها که خیلی زود رفتند و خیلی زود برگشتند، در زمان تحریمها جز آخرین کشورهایی بودند که از ایران رفتند و در دوران بعد از تحریم هم با طمانینه به ایران بر می گردند. آنها احساسی تصمیم نمی‌گیرند. اما به دلیل اینکه آلمان نمی‌خواهد از فرانسه و ایتالیا عقب بماند سفر آقای روحانی به آلمان ظرف یک سال آینده انجام خواهد شد.

امید یراقی رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان


یراقی گفت: ال سی باز شده اما کشورهای مختلف برخوردهای مختلفی را با این مسئله می کنند. بانکهای بزرگ اروپایی چون منافع زیادی در آمریکا دارند و از جرایم سنگین می‌ترسند، با ما همکاری نمی کنند. در حال حاضر بانکهای کوچک و متوسط که منافع مشترکی با آمریکا ندارند با ما همکاری می کنند. بیشتر ماشین آالات صنعتی موجود در کشور آلمانی هستند و بازار ما تشنه ماشین آلات صنعتی آلمان است.

وی عنوان کرد: خودروسازان آلمانی از خودروسازان به نام دنیا هستند، فولکس واگن بعد از برجام برای اولین بار وارد ایران شد. بنز قبلا تولیدات خوبی در ایران انجام داده بود ولی بی ام و هنوز وارد بازار ایران نشده است. آمدن فولکس واگن به عنوان بزرگترین شرکت آلمانی موجبات حضور بی و را هم فراهم خواهد کرد. همچنین چندین قطعه ساز آلمانی هم به ایران آمده اند  و قطعات خودروهای فولکس واگن را تولید می کنند.
برچسب ها: برجام ، ال‌سی ، سوئیفت ، آلمان
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: