کد خبر: ۷۸۳۲۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - 07 August 2016
برزیل، ریو، المپیک؛ سه کلید واژه ای که این روزها در حوزه های مختلف بیشترین استفاده را دارند. یکی از بخش هایی که تحت تاثیر این کلیدواژه ها قرار دارد، حوزه گردشگری است.
روزنامه خراسان در صفحه بازتاب به برگزاری تورهای المپیک اشاره کرد و نوشت: برزیل، ریو، المپیک؛ سه کلید واژه ای که این روزها در حوزه های مختلف بیشترین استفاده را دارند. یکی از بخش هایی که تحت تاثیر این کلیدواژه ها قرار دارد، حوزه گردشگری است.

در این گزارش که در شماره یکشنبه 17 مرداد 1395 خورشیدی منتشر شد، آمده است: گردشگری برزیل در یک سال گذشته و قبل از برگزاری مسابقات المپیک حال و روز خوشی نداشت؛ کارشناسان نیز همچنان معتقدند که اوضاع گردشگری برزیل تحت تاثیر شیوع ویروس زیکا قرار دارد و المپیک ریو، در مقایسه با دوره های قبلی این مسابقات در کشورهای دیگر، از استقبال کمتری برخوردار بوده است. اما در عین حال، علاقه مندان بسیاری، از سراسر دنیا، برای شرکت در این رویداد مهم ورزشی خودشان را به ریو می ر سانند که برای نخستین بار در تاریخ، قرار است میزبان بازی های المپیک در آمریکای جنوبی باشد. 

از فروردین ماه گذشته که پیش فروش بلیت های مسابقات آغاز شد، ثبت نام تورهای ویژه با مقصد شهرهای مختلف برزیل هم شروع شد. مسافرانی که از ایران تمایل داشتند در رویدادی که در ریودوژانیرو آغاز می شود، شرکت کنند، با پرداخت ٢١ میلیون تومان می توانستند در تورهای ١١ روزه آژانس ها شرکت کنند.

به گفته محمدعلی قانع زاده، سفیر ایران در برزیل، «طبق آخرین مذاکرات و گفت وگوهایی که با کمیته المپیک و پاراالمپیک داشته ایم، احتمالاً غیر از تیم های ورزشی، تقریبا 2 هزار تا 2 هزارو 500 ایرانی از سراسر جهان برای تماشای این مسابقات به برزیل خواهند آمد و از دیگر سو، این پیش بینی را نیز داریم که حدود 500 تا 1000 نفر ایرانی مقیم برزیل، از شهرهای مختلف این کشور برای تماشای مسابقات به ریو سفر کنند.»

حالا آنها که می خواستند این رویداد جهانی را از نزدیک شاهد باشند، در ریو دوژانیرو یا شهرهای دیگر برزیل اسکان پیدا کرده اند؛ اما این که این اسکان و سفر با چه کیفیتی خواهد بود، سوالی است که در تمام رویداد های جهانی مطرح است. با توجه به تجربه ای که در مسابقات جام جهانی سال گذشته برای فدراسیون فوتبال رقم خورد، امسال کمیته ملی المپیک اعلام کرد که تنها مسئول اعزام مسئولان، مربیان و ورزشکاران به بازی های المپیک ریو است و برای سفر علاقه مندان المپیک به بازی های 2016، هیچ گونه تفاهم نامه همکاری با هیچ آژانس یا تورهای مسافرتی در این زمینه امضا نکرده است.

یک سال پیش بود که در جریان مسابقات جام جهانی فوتبال در برزیل، ارائه خدمات یکی از دفاتر خدمات مسافرتی جریان ساز شد و واکنش های مختلفی را از سوی مسئولان حوزه های مختلف در پی داشت. بعد از برگزاری این مسابقات و بازگشت مسافران، در مجموع ٢١ فقره شکایت توسط خبرنگاران، عکاسان و شش فقره شکایت توسط حاضران در تور، به معاونت گردشگری استان تهران ارائه شد که در نهایت، با بازتاب هایی که در رسانه ها در مورد تخلفات گسترده این دفتر مسافرتی شکل گرفت، پروانه این دفتر که فدراسیون فوتبال اعلام کرده بود دفتر مسافرتی برگزیده این فدراسیون است، باطل شد. 

حالا علاوه بر تمام اما و اگرهایی که برای برگزاری تور المپیک ریو وجود دارد، خبرهایی هم درباره پایین بودن سطح خدمات دهی در دهکده المپیک به ورزشکاران به گوش می رسد. شهرام محمودی، بازیکن تیم ملی والیبال ایران، در مورد وضعیت اسکان ورزشکاران در دهکده المپیک که واکنش تیم های مختلف ورزشی از کشورهای شرکت کننده را در پی داشت، نوشت: «ساختمان ها، امکانات، غذا و شرایط بهداشتی دهکده المپیک همگی افتضاح است. سرویس های بهداشتی مشکل دارد.»

حال باید دید کسانی که چند روزی است اعزامشان به برزیل برای تماشای مسابقات المپیک آغاز شده است، در چه شرایطی هستند و دفاتر برگزار کننده تور، تا چه میزان به تعهدات خود پایبند بوده اند. هر چند که هیچ کدام از برگزار کنندگان تور المپیک ریو حاضر به مصاحبه نشدند، اما یکی از کارشناسان فروش یکی از دفاتر مسافرتی تهران اعلام کرد: «امسال آمار آژانس ها بسیار پایین است و نسبت به جام جهانی تعداد کمتری آژانس اقدام به برگزاری تور المپیک کرده اند، حتی آژانس های برگزار کننده تور برزیل، زمان تورهایشان را طوری تنظیم کرده اند که همزمان با زمان برگزاری مسابقات المپیک نباشد.» 

علاوه بر نحوه برگزاری تورهای المپیک، نحوه نظارت بر عملکرد این تورها هم از جمله مواردی است که می تواند مورد توجه قرار بگیرد. محمد حسن کرمانی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی، در باره نظارت بر تورهایی که برای المپیک ریو برگزار می شود، می گوید: «در مورد نظارت باید این نکته مورد تاکید قرار بگیرد که تورهای المپیک، از منظر برگزاری تور، تفاوت چندانی با تورهای دیگر ندارد و یک نوع خدماتی را برگزار کننده تور به طور ویژه ارائه می کند. اما توصیه ما همواره به مسافران و برگزار کنندگان این بوده است که برای اجرای این خدمات، قرارداد دقیق ببندند و تعاریف خدمات و توقعات متقابل را در قرار داد مشخص کنند.

 این به نوعی نظارت محسوب می شود. نظارت اصلی ما زمانی اتفاق می افتد که از این قرارداد، تخلف می شود و متن قرارداد، ملاک بررسی تخلف خواهد شد. اما نظارت بر برگزاری تورها، به این معنا که یک شخص از جانب ما در محل برگزاری المپیک حضور داشته باشد، وجود ندارد. نظارت فیزیکی را قبول نداریم، اما نظارت در چارچوب قانون و برخورد با تخلف از قوانین جاری کشور را پیگیری می کنیم.» 

کرمانی درباره تورهایی که با نام «المپیک ریو» برگزار می شود، اما در برنامه اعلام شده شان برنامه مرتبط با المپیک برای مسافران در لیست های اعلام شده وجود ندارد، می گوید: «دایره تخلف گسترده است، دایره تبلیغات هم همین طور. اما مسابقات و برنامه های مختلفی که در المپیک برگزار می شود، بلیت جداگانه دارند، چنان چه کسی بخواهد در این برنامه ها شرکت کند، باید از قبل بلیت شرکت در آن را تهیه کند، اگر کسی با تور به المپیک می رود، می تواند از طریق آژانس برگزارکننده تور، این بلیت ها را تهیه کند.

 در قراردادی که بین مسافر و برگزارکننده منعقد می شود،تعهدات برگزار کننده مشخص می شود، به طور مثال شاید تعهدات برگزار کننده در حد مسابقاتی باشد که تیم ملی ایران در آن شرکت دارد، اما مسابقات و برنامه های دیگر جزو تعهدات نباشد. این ها جزو برنامه هایی است که مسافر باید به طور جداگانه خریداری کند. عوامل زیادی در اجرای یک تور می تواند دخیل باشد که الزاما جزو تور نیست، اما در قالب برنامه های اختیاری شکل می گیرد.»
*منبع: روزنامه خراسان
برچسب ها: برزیل ، ریو ، المپیک ، گردشگری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: