بر اساس اعلام بورس کالا، فرصتی مهیا شده تا مصرفکنندگان شکر از این بازار منتفع شوند و با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی روزانه ۸ هزار تن و به صورت هفتگی ۴۰ هزار تن شکر در بورس کالا عرضه میشود.
به گزارش بورس کالای ایران، عرضه شکر در بورس کالا از تیر سال ۱۳۸۹ آغاز شد، در تیرماه سال ۹۵ معادل ۱۳۰هزار تن شکر در بورس کالا عرضه شد، اما کل آن در بورس کالا به فروش نرسید و با وجود پر بودن انبارها از شکر، قیمت آن نیز رو به افزایش است.
به گفته معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی برخی دلالان عامل گرانی شکر هستند، چراکه با علم به اینکه قیمت جهانی شکر قدری افزایش یافته است، محمولههایی را خریداری کرده و نگهداری میکنند تا در موقع مناسب و با افزایش قیمت بفروشند. در حالی که این موضوع تخلف محسوب میشود و دستگاههای نظارتی باید نسبت به این موضوع واکنش نشان دهند و آن را پیگیری کنند.
روزانه حدود ۱۰هزار تن شکر از سوی شرکت بازرگانی دولتی و بخش خصوصی در بورس کالا عرضه میشود، اما مشتری واقعی برای آن وجود ندارد و مشخص نیست دلالانی که این محمولههای شکر را خریداری میکنند، آن را کجا و چطور عرضه میکنند و به نظر میرسد، این محمولهها در جایی نگهداری و احتکار میشود.