مقصود اسعدی سامانی در گفت و گو با ایسنا، درباره احتمال گسترده شدن پرواز های طولانی مدت ایرلاین های ایرانی پس از لغو تحریم ها اظهار کرد: با رسیدن هواپیماهای جدید به ناوگان داخلی قطعا یکی از گزینههایی که در دسترس شرکت های هواپیمایی ایرانی قرار خواهد گرفت پرواز های بین المللی گسترده و متنوع خواهد بود.
به گفته وی هرچند در حال حاضر نیز شرکت های هواپیمایی ایرانی پرواز های مستقیمی به مقصد بعضی از کشور های اروپایی و جنوب شرق آسیا دارند اما قطعا با رسیدن هواپیماهای نوساز امکان آن وجود دارد که به گزینه های گستردهتر در پرواز های بین المللی اندیشیده شود.
دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی در پاسخ به این سوال که انجام پرواز های مستقیم میان ایران و آمریکا تا چه میزان شانس قرار گرفتن در برنامه های آتی کشور را دارد اظهار کرد: این موضوع و تصمیم گیری درباره آن منوط به تصمیم های سیاسی و سیاست گذاری دولت های دو طرف است. حتی اگر ایرلاین ها توان و علاقه ای برای ورود به این عرصه داشته باشند تا زمانی که شرایط مشخص نشود شانسی برای انجام این پرواز ها وجود نخواهد داشت.
اسعدی سامانی ادامه داد: این موضوع درباره پرواز های مستقیم از ایران به مقصد کشور کانادا نیز صدق می کند و تا زمانی که شرایط سیاسی در این رابطه تغییر نکند نمی توان در باره آن اظهار نظر قطعی کرد.
وی خاطرنشان کرد: حتی اگر ایرلاین های ایرانی از نظر اقتصادی مدل هایی را طراحی کنند که پرواز مستقیم به این کشور ها را اقتصادی جلوه دهد باز هم نمی توان درباره آن در صورت نرسیدن تصمیم های سیاسی سخن گفت و از این رو چشم انداز مشخصی در این رابطه وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، پس از اجرایی شدن برجام صحبت از برقراری پرواز های مستقیم بین ایران و امریکا بار دیگر مطرح شد و حتی برخی خرید هواپیما هایی مانند ایرباس ۳۸۰ از سوی ایران را مقدمه ای بر آغاز دوباره این پرواز ها تلقی کردند. موضوعی که هیچ یک از دولت های دو کشور آن را تصدیق نکرده و آغاز آن را به آینده نامعلوم موکول کرده اند.
ایران ایر در طول ماه های گذشته تفاهم نامه های ابتدایی برای خرید ایرباس ۳۸۰ و بوئینگ ۷۷۷ به امضا رسانده است. این هواپیماها با توجه به مسافت طولانی و ظرفیت مسافر گیری بالایی که دارند از سوی بسیاری از ایرلاین ها برای پرواز های طولانی مورد استفاده قرار می گیرند.
در طول روز های گذشته صحبت هایی درباره احتمال لغو خرید ایرباس ۳۸۰ از سوی ایران و جایگزین کردن آن با هواپیما هایی دیگر مطرح شده است.