نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار با اشاره به اینکه رکود اقتصادی مسئله ای است که از قبل برجام بوده و همچنان ادامه دارد، گفت: دولت برای رسیدن به رشد اقتصادی باید تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را مدنظر قرار دهد.
اصغر آهنیها در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره وضعیت تولید گفت: پس از برجام بسترها برای رشد مهیا شد اما هنوز در شرایط رکود هستیم. رکود عموما از طریق کاهش عرضه ایجاد میشود و افزایش سطح عمومی قیمتها و کاهش تولید را به همراه دارد.
اصغر آهنیها با بیان اینکه حدود 60درصد از صنایع با ظرفیت پایین کار میکنند اظهار داشت: رکود اقتصادی مسئله ای است که از قبل برجام بوده است. از سال های قبل تورم با کاهش تولید همراه و موجب تشدید رکود تورمی شده است.
وی با بیان اینکه برای خروج از رکود باید به وضعیت تولید توجه داشته باشیم، گفت: سیاستها باید همزمان با یکدیگر دیده شود در حالی که این اتفاق در بسته سیاستی دولت نیفتاده است. سیاست تحریک تقاضا با اعطای وام تورم را به همراه دارد و مجدداً موجب کاهش عرضه و با تأخیر زمانی دوباره تورمزا میشود. در طرف عرضه باید سیاستهای افزایش تولید و تأمین منابع مالی برای صنایعی که آماده و فعال هستند انجام شود که این موجب افزایش تولید به همراه کاهش قیمتها میشود.
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار ادامه داد: در تدوین سیاستها عمدتاً یا عرضه یا تقاضا را محور قرار میدهند اما با رشد منفی اقتصادی که شاهد هستیم عموما این گونه سیاستها به نتیجه نمیرسد.
وی با بیان اینکه دولت برای رسیدن به رشد اقتصادی باید تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را مدنظر قرار دهد، ادامه داد: در این شرایط نیاز به راهاندازی واحدهای جدید تولیدی نیست و عمده مشکل صنایع همان تأمین سرمایه در گردش است.