کد خبر: ۷۱۹۹۳
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۲ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - 29 May 2016
پنجمین شرکت «جی‌پی مورگان چیس» با ارزش بازاری 2/ 234 میلیارد دلار است. این شرکت خدمات مالی و سرمایه‌گذاری در آمریکا است. رتبه ششم به «بانک چین» که یکی از بانک‌های اصلی چین است با ارزش بازاری 143 میلیارد دلار تعلق گرفته‌است. فعالیت این شرکت در امور بانکی و مالی است.
روزنامه دنیای اقتصاد - نشریه فوربس طبق روال هر سال فهرست بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان که سهامشان به عرضه عمومی رسیده است را اعلام کرد.

براساس رتبه‌بندی فوربس، بانک‌های چینی با وجود کاهش رشد اقتصادی در این کشور، سه رتبه برتر این فهرست را به خود اختصاص داده‌اند. سه شرکت به نام‌های «بانک صنعتی و بازرگانی چین»، «بانک سازندگی چین» و «بانک کشاورزی چین» به رغم آنکه پارسال بسیاری از شرکت‌های چینی «مانند بانک چین» ضرباتی را متحمل شدند، توانستند جایگاه خودشان را همچنان حفظ کنند. در این رتبه‌بندی اما بانک‌ چین از رتبه 4 به رتبه 6 سقوط کرده‌‌است.

 این رتبه‌بندی براساس یک نمره که ترکیبی است از 4 معیار مختلف تهیه شده است. این 4 معیار شامل میزان‌درآمد، سود، دارایی و ارزش‌بازاری شرکت است. فوربس در سال 2016، شرکت‌های سهامی عام را در 63 کشور دنیا مورد بررسی قرار داده ‌است. درآمد این شرکت‌ها در مجموع، 35 تریلیون دلار، سود‌ آنها 4/ 2 تریلیون دلار، دارایی‌هایشان 162 تریلیون دلار و ارزش بازارشان 44 تریلیون دلار ارزیابی شده‌ است.

کاهش قیمت کالاها و کاهش ارزش سهام در بازارهای آمریکا، چین و کشورهای دیگری که بازار کسب‌وکار و سهامشان متحمل آسیب شده، باعث افت 4 معیار مورد ارزیابی نسبت به سال 2015 شده‌‌است. در مجموع ارزش بازاری شرکت‌ها 8 درصد نسبت به سال گذشته افت داشته‌است.اولین شرکت بزرگ جهان با ارزش‌بازاری 198 میلیارد دلار «بانک صنعتی و بازرگانی چین» (ICBC) ‌است.

این بانک جزو بانک‌های اصلی چین است و زمینه فعالیتش در زمینه خدمات تجاری و سرویس‌های مالی است. دومین شرکت با ارزش بازاری 8/ 162 میلیارد «بانک سازندگی چین» است. این بانک ارائه‌دهنده امور مالی و خدمات بانکی است. «بانک کشاورزی» چین سومین شرکت بزرگ با ارزش بازاری 7/ 152 میلیارد دلار است. ارائه خدمات بین‌المللی بازرگانی و سرویس‌های مالی از فعالیت‌های این شرکت است. شرکت سرمایه‌گذاری «برکشایرهاتاوی» چهارمین شرکت بزرگ جهان با ارزش بازاری 1/ 360 میلیارد دلار در کشور آمریکا است. عمده فعالیت‌های این شرکت بازرگانی و در زمینه‌های ملک، بیمه، آب و برق و انرژی، حمل‌و‌نقل ریلی، امور مالی، تولید، خرده‌فروشی و خدمات است.

پنجمین شرکت «جی‌پی مورگان چیس» با ارزش بازاری 2/ 234 میلیارد دلار است. این شرکت خدمات مالی و سرمایه‌گذاری در آمریکا است. رتبه ششم به «بانک چین» که یکی از بانک‌های اصلی چین است با ارزش بازاری 143 میلیارد دلار تعلق گرفته‌است. فعالیت این شرکت در امور بانکی و مالی است.

«ولز فارگو» شرکت هلدینگ خدمات مالی و بانکداری آمریکایی است که با ارزش‌بازاری 256 میلیارد دلار در رتبه هفتم قرار دارد. شرکت اپل نامی شناخته شده در جهان الکترونیکی، با ارزش بازاری 586 میلیارد دلار در جایگاه هشتم قرار دارد. در این رتبه‌بندی شرکت‌های انرژی به‌دلیل کاهش بهای نفت در سال 2016، رتبه‌های پیشین خود را از دست داده‌اند؛ به‌طوری‌‌که «اکسون موبیل» از جایگاه هفتم به نهم و «پتروچاینا» از جایگاه هشتم به هفدهم سقوط کردند.


 «اکسون‌موبیل»، شرکت نفت و گاز آمریکایی و دومین شرکت نفتی بزرگ جهان، در رتبه نهم قرار دارد. 363 میلیارد دلار ارزش بازاری این شرکت است. تویوتا، شرکت خودروسازی ژاپنی و چند ملیتی است که ارزش ‌بازاری آن 177 میلیارد دلار است و در رتبه دهم قرار دارد. در مجموع می‌توان گفت، شرکت‌هایی که در آمریکا و چین مستقر هستند جزو ۱۰ رتبه برتر بوده‌اند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: