بانكداري ايراني - وزیر امور اقتصادی و دارایی برخی نابسامانیها در پرداختها را میراث دولت قبل میداند و میگوید وزارت اقتصاد و دارایی پیش از مطرح شدن جنجالهای اخیر نیز ساماندهی وضعیت حقوقی مدیران بیمه را در دستور کار داشته است.
علی طیب نیا عصر امروز در مراسم تودیع محمدابراهیم امین رئیس کل سابق بیمه مرکزی و عبدالناصر همتی رئیس کل جدید بیمه مرکزی ضمن دفاع از رئیس کل قبلی بیمه مرکزی گفت: اجازه نمی دهیم با جنجال سازی با آبروی مدیران خدوم دولتی بازی شود و گفت برخی نابسامانی ها در پرداخت های مدیران دولتی وجود دارد که از دولت قبل مانده است و وزارت اقتصاد نیز پیش از مطرح شدن این جنجال ها رسیدگی به وضعیت آنها را در دستور کار قرار داده است.
وی افزود: من از حساسیت های عمومی در این زمینه استقبال می کنم، ولی مشروط به اینکه مورد سوء استفاده سیاسی واقع نشود و و فراگیر و فراجناحی و در عین حال در جهت شفافیت و انضباط مالی باشد. رئیس مجمع عمومی بیمه مرکزی خاطرنشان کرد: ما نباید اجازه دهیم که شهرت و اعتماد افراد بازیچه سیاسی و بازیچه جنجال های رسانه ای شود و از مسیر اصولی رسیدگی خارج گردد.
طیبنیا درباره محمدابراهیم امین، رییس پیشین بیمه مرکزی اظهار کرد: همانگونه که رییس پیشین بیمه مرکزی در متن استعفای خود اعلام کرده، ماجرای فیشهای حقوقی مدیران بیمه مرکزی اعتبار و اعتماد وی را نشانه رفته و ادامه کار برای ایشان میسر نبود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: وظیفه من در این زمینه دستور رسیدگی سریع، قاطع و شفاف به موضوع بود تا این اعتبار و اعتماد در معرض آسیب قرار نگیرد. همانطور که کمیته رسیدگی کننده در بیانیه خود اعلام کرد، رسیدگی نهایی به مساله توسط مراجع صالحه در حال انجام است. وی نسبت به عملکرد رسانه های عمومی در این مورد و درباره امراللهی مدیرعامل سابق بیمه مرکزی غیر اخلاقی و غیرانسانی بود.
طیبنیا همچنین گفت: من در مرداد سال گذشته پیشنهادات مشخصی را برای ساماندهی نحوه و میزان ارائه تسهیلات رفاهی به مدیران بانکها و بیمهها به دولت ارائه کردم. در پی این پیشنهاد با دستور معاون اول رییسجمهور، سازمان مدیریت و برنامهریزی مکلف شده است ساماندهی پرداخت حقوق و تسهیلات رفاهی به مدیران بنگاههای دولتی را در ضوابط اجرایی بودجه سال 1395 مدنظر قرار دهد. اکنون نیز در حال تهیه سایر طرحهای پیشنهادی خود در این زمینه هستیم تا با مشارکت سازمان مدیریت و برنامهریزی به دولت ارائه و اجرایی کنیم.
این عضو کابینه یازدهم همچنین اضافه کرد: ضابطهمند کردن پرداختها بین مدیران دولتی و پرداخت شفاف و صریح در این حوزه را بهترین دفاع از اعتبار و حیثیت مدیران شایسته کشور میدانم و با جدیت آن را پیگیری خواهم کرد. در عین حال اجازه نخواهم داد بدون رسیدگی قانونی و با هیاهو و جنجال با آبرو و حیثیت مدیران خدوم دولت و اعتماد مردم به دولت بازی شود.
طیبنیا گفت: آقای امین یک مدیر لایق و یک کارشناس برجسته در صنعت بیمه است، حضورشان در کسوت ریاست بیمه مرکزی به انضباط بیشتر و توان رقابتی و تنظیمگری منجر شد و برای من اطمینانبخش بود. با حضور همتی در این سمت و با شناخت نسبت به توانایی مدیریتی ایشان، انتظار داریم که موفقیتهای آقای امین استمرار یابد و از آقای امین در موقعیت مناسب استفاده کرده است.
وی ادامه داد: سابقه آشنایی بنده با آقای امین به سابقه دور و در سازمان مدیریت بازمیگردد. ایشان از مدیران شایسته و سالم در نظام کشور هستند و آرزوی سلامتی برای وی دارم و امیدوارم هر چه زودتر از توان ایشان در صنعت بیمه بهره بگیریم.
او همچنین در بخشی از سخنانش درباره انتظارات وزارت اقتصاد و دارایی از بیمه مرکزی بیان کرد: انتظار داریم توانمندیهای بیمه مرکزی صرف ایفای نقش نظارتی و تنظیمگری شود و از امور تصدیگری خارج شود. همچنین از فضای پسابرجام برای گسترش تعاملات بینالمللی و حضور صنعت بیمه کشور در محیط بینالمللی سود برده شود. از سوی دیگر انتظار ما این است که در صنعت بیمه کشور فضای رقابتی ایجاد شود و ضریب نفوذ و تنوعبخشی به محصولات بیمهای افزایش یابد و همچنین سرمایه انسانی در بیمه مرکزی و صنعت بیمه، ارتقای کمی و کیفی بیابد.
وی با بیان اینکه بدون بهبود فضای سرمایهگذاری نمیتوان رشد اقتصادی را تجربه کرد، افزود: تحول در صنعت بیمه نقش کانونی در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی دارد. طیبنیا گفت: دولت پنج انتظار مهم از بیمه مرکزی دارد که اولین آن این است که توانمندیهای خود را صرف ایفای نقش نظارتی و تنظیمگری کند و از حیطه تصدیگری تا حد امکان دوری جوید.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: بیمه اتکایی اجباری بیمه مرکزی برای بیمههای غیرزندگی از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد و برای بیمه زندگی از ۵۰ درصد به ۲۵ درصد حق بیمه تولیدی کاهش یافته و انتظار به شتاببخشی این روند وجود دارد.
وی دومین انتظار را اینگونه بیان کرد که از فضای پسابرجام برای گسترش تعاملات بینالمللی و حضور صنعت بیمه در محیط بینالمللی سود ببرد. سومین انتظار هم این است که گسترش فضای رقابتی در صنعت بیمه در دستور کار قرار گیرد زیرا گزارشات نشان میدهد شاخص میزان تمرکز و انحصار در صنایع مختلف و صنعت بیمه کاهش یافته؛ به طوری که از ۲۱۵۷ در سال ۹۲ به ۱۹۶۴ در سال ۹۴ کاهش یافته است. همچنین سهم شرکت بیمه غیردولتی از حق بیمه تولیدی بازار از ۵۶.۵ درصد در سال ۹۲ به ۵۹.۳ درصد در سال ۹۴ افزایش یافته است که نشانه رقابتیتر شدن صنعت بیمه در دوره خدمت دولت تدبیر و امید است.
طیب نیا گفت: پروژه توانمند کردن و افزایش سهم بخش خصوصی در بازار بیمه پیشنهاد شده و انتظار اقدامات عملی و جدی در این حوزه وجود دارد. برای بیمه ایران نیز نقش جدیدی باید تعریف شود و به عنوان نقش مکمل بیمه مرکزی عمل کند.
وی چهارمین انتظار از بیمه مرکزی را افزایش ضریب نفوذ بیمه و تنوع بخشی به محصولات بیمه ای دانست و گفت: ضریب نفوذ بیمه در کشور پائین و وابسته به بیمه اجباری شخص ثالث است. طیب نیا ارتقاء کمی و کیفی سرمایه انسانی دربیمه مرکزی و صنعت بیمه را پنجمین انتظار ذکر کرد و افزود: هم بیمه مرکزی و هم صنعت بیمه برای رسیدن به سطح آرمانی نیازمند اجرای چنین برنامه ای هستند.