کد خبر: ۷۱۱۷۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۲ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 18 May 2016
بهره‌مندی از چاه‌های نفت و منابع زیرزمینی و تنوع قومیتی فارس و لر و عرب و بختیاری، خوزستان را به منطقه‌ای استراتژیک در سیاست ایران تبدیل کرده است؛ همین مسئله کافی است تا مدیریت اجرایی استان برای فعالان سیاسی و اقتصادی منطقه اهمیت پیدا کند.

بهره‌مندی از چاه‌های نفت و منابع زیرزمینی و تنوع قومیتی فارس و لر و عرب و بختیاری، خوزستان را به منطقه‌ای استراتژیک در سیاست ایران تبدیل کرده است؛ همین مسئله کافی است تا مدیریت اجرایی استان برای فعالان سیاسی و اقتصادی منطقه اهمیت پیدا کند.

به گزارش ایلنا، آنقدر برکناری مقتدایی از استانداری خوزستان سریع اتفاق افتاد که هنوز بسیاری از همکاران او از عزل وی با خبر نبودند و منتظر احکام جدیدی بودند که در ادامه احکام قبلی استاندار صادر شده بود.

هر چند شایعه برکناری استانداران استان‌های بزرگ همیشه شنیده می‌شد اما سرانجام شایعه عزل مقتدایی رنگ واقعیت به خود گرفت و حالا همه به دنبال جانشین استاندار خوزستان می‌گردند. خوزستان بزرگ‌ترین استانی بود که روحانی در آن رای اول را به دست نیاورد و به جز در اهواز، اصلاح طلبان و حامیان دولت توفیق چندانی در کسب رای مردم به دست نیاوردند. حال باید دید استاندار بعدی در این یک سال چه خواهد کرد تا اعتماد مردم و دولت را در این استان مستحکمتر کند؟

گزینه اول: محمد کیانوش راد

نماینده مردم اهواز در مجلس ششم از سوی اصلاح‌طلبان خوزستان به عنوان گزینه اول استانداری خوزستان معرفی شده است. وی عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت است و شخصیت محبوبی بین اصلاح‌طلبان خوزستانی دارد.

گزینه دوم: عباس حیصمی

از اصلاح طلبان عرب خوزستان و رئیس سابق آموزش و پرورش استان خوزستان یکی دیگر از گزینه‌های اصلاح‌طلبان برای تصدی مسئولیت استانداری خوزستان است.

عباس حیصمی در انتخابات مجلس دهم نامزد شد، اما صلاحیت او از سوی شورای نگهبان برای حضور در انتخابات احراز نشد.

گزینه سوم: مهدی بخشنده

معاون فعلی برنامه ریزی و اقتصادی وزیر کشاورزی یکی از گزینه‌های جدی برای تصدی مسئولیت استانداری خوزستان بود؛ هر چند که او در گفت‌و‌گویی با یک رسانه محلی این مسئله را تکذیب کرده است، اما همچنان از او به عنوان یکی از گزینه‌های محتمل نام برده می‌شود.

گزینه چهارم: محمدرضا شمسایی

محمدرضا شمسایی رئیس اسبق سازمان آب و برق خوزستان، شهردار اسبق اهواز نیز یکی از گزینه‌هایی است که برخی فعالان سیاسی خوزستان و نمایندگان مردم در مجلس به وزارت کشور پیشنهاد کرده‌اند.

گزینه پنجم: جاسم جادری

در زمان انتخاب استاندار خوزستان در محافل سیاسی نام جاسم جادری نیز شنیده می‌شد با این حال دولتمردان تدبیر و امید وی را به هرمزگان فرستادند اما حالا بار دیگر و با توجه به تجربه استانداری هرمزگان، بار دیگر نام او در مرکز توجه فعالان سیاسی قرار گرفته است.

گزینه ششم: محمد فروزنده

محمد فرزونده یکی از مدیران نزدیک به حسن روحانی به شمار می‌رود که برای قرار گرفتن در بسیاری از مسئولیت‌ها در میان گزینه‌های اولیه قرار دادشته است و حالا نام او در میان گزینه‌های استانداری خوزستان دیده می‌شود. محمد فروزنده پیش از این در سمت‌های جانشین فرمانده کل قوا، دبیر شورای امنیت ملی، استاندار خوزستان، وزیر دفاع دولت سازندگی و با حکم رهبری از سال ۷۸ تا کنون رئیس بنیاد مستضعفان بوده است.

گزینه هفتم: سیداحمد آوایی

نام نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی نیز برای قرار گرفتن در استانداری خوزستان شنیده می‌شود. دولت روحانی در انتخاب مدیران و استانداران نگاه ویژه‌ای به نمایندگان ادوار داشته است.

وی سابقه فعالیت در گروه منصورون، از گروه‌های مبارز پیش از انقلاب را دارد وبعد از پیروزی انقلاب در نهادهای نظامی نیز خدمت کرده است.

گفته می‌شود فعالان سیاسی نزدیک به حزب کارگزاران سازندگی در استان خوزستان از سیداحمد آوایی حمایت می‌کنند.

گزینه هشتم: امین بیانک

شهردار سال‌های دور اهواز و نماینده مجلس پنجم اهواز بود و آشنایی وی با حسن روحانی از‌‌ همان زمان آغاز شد. وی نیز یکی دیگر از نامزدهای اولیه استانداری خوزستان است و بعضی سایت‌های محلی او را گزینه اصلی ریاست مجلس می‌دانند چنانچه در سال ۹۲ نیز تا روزهای آخر از انتصاب قطعی بیانک برای تصدی استانداری خوزستان خبر می‌دادند.

گزینه نهم: سیدمحمود حسینی

محمود حسینی پژوه استاندار اسبق استان‌های سیستان و بلوچستان و اصفهان و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت از کاندیداهای جدی وزارت کشور برای استانداری خوزستان است.

سیدمحمود حسینی هم اکنون معاون منابع انسانی شرکت ملی گاز ایران است.

گزینه دهم: ولی الله شجاع پوریان

یکی دیگر از اعضای حزب اتحاد ملت که البته در حال حاضر در شورای شهر تهران عضویت دارد. وی در انتخابات این دوره در لیست ائتلاف اصلاح‌طلبان از حوزه انتخابیه اهواز قرار داشت که البته مهر رد صلاحیت مانع ورودش به مجلس شد.

گزینه یازدهم: برات قبادیان

یکی از وزنه‌های اصلاح‌طلبی در خوزستان که هوادران زیادی میان اصلاح‌طلبان دارد. با اینکه قبادیان امکان حضور در مجلس را از دست داد اما همسر او فاطمه سلحشور یکی از نامزدهای لیست امید تهران بود که حالا در مجلس حضور دارد.

گزینه دوازدهم: فرامند هاشمی‌زاده

فرامند هاشمی‌زاده نماینده و شهردار اسبق مردم اهواز و معاون سابق عمرانی استاندرای خوزستان نیز از دیگر گرینه‌هایی است که مطرح شده است.

گزینه سیزدهم: محمدرضا موالی‌زاده

موالی‌زاده دارای تحصیلات دکترای پزشکی است و سه دوره نمایندگی مجلس در دوره‌های سوم تا پنجم را در سوابق خود دارد و سال‌ها با روحانی همکار بوده است.

گزینه چهاردهم: احمد میدری

دکتر احمد می‌دری اولین خوزستانی بود که به دولت روحانی راه یافت و علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وی را به عنوان معاون رفاهی این وزارتخانه منصوب کرد. دکتر می‌دری نماینده آبادان در مجلس ششم بود. می‌دری دارای مدرک دکترای تخصصی اقتصاد است و سال‌ها در دانشگاه علامه طباطبایی و شهید چمران اهواز مشغول به تدریس بوده است.

گزینه پانزدهم: غلامرضا شریعتی

 غلامرضا شریعتی از فعالین اصلاح طلب خوزستان که معاونت سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان و سرپرست استانداری خوزستان را در دولت اصلاحات بر عهده داشته است نیز یکی از گزینه‌های اولیه برای قرار گرفتن در سکان مدیریت استان است.

گزینه شانزدهم: علی‌اصغر زبردست

یکی از استانداران دولت خاتمی که در انتخابات ۹۴ در ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان حضور داشت از جمله گزینه‌های غیر بومی برای استانداری خوزستان است.

اهمیت خوزستان

تاریخ سیاسی ایران با خوزستان گره خورده است. از مبارزات ملی شدن نفت گرفته تا سال‌ها تحمل جنگ تحمیلی این استان را همواره در راس توجه مردم ایران قرار داده است. در سال‌های اخیر نیز هجوم ریزگرد‌ها به خوزستان، بار دیگر این استان را در راس توجه رسانه‌ها قرار داده است.

 بهره‌مندی از چاه‌های متعدد نفت و منابع دیگر زیر زمینی و تنوع قومیتی فارس و لر و عرب و بختیاری در شهرهای مختلف استان، خوزستان را به منطقه‌ای استراتژیک و حساس در سیاست ایران تبدیل کرده است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: