محمد علی ثابت قدم در سلسله نشستهای موضوعی بازآفرینی در شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران اظهار کرد: جذب گردشگر اولویت ما در جذب جمعیت به سمت شهر رشت است.
وی در تشریح طرح بازآفرینی ادامه داد: ما تلاش کردهایم که در قالب یک اعتماد سازی محلی، تفکر خودرو محور را در شهر رشت کنار بگذاریم و معبرهای پیاده محور را جایگزین کنیم.
ثابت قدم ضمن اشاره به مشارکت مردمی در این پروژه اضافه کرد: ما فکر میکنیم که با بازخوانی و بازیابی هویتی که در قالب این طرح صورت خواهد گرفت مردم شهر رشت شادمان تر خواهند بود چرا که این طرح صرفاً در طرح پیاده راه و در بخش مرکزی محدود نخواهد شد و کل شهر رشت در جریان بازآفرینی شهری قرارخواهد گرفت.
شهردار رشت، افق طرح را در سه محدوده زمانبندی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دانست و افزود: این طرح، ریز برنامههایی را مشمول خود میکند که قطعاً با توجه به خصلتهای روح گرایی، مهمان پذیری، گردش پذیری، شهر رشت را به پایگاه هدفمند برندسازی گردشگری با هدف گردشگری سلامت و هنر تبدیل میکند.
وی در تشریح چرایی تعیین افق گردشگری هنر برای این شهر اضافه کرد: در شهر رشت جامعه آماری بسیار بالایی از هنرمندانی وجود دارد که در زمینههای مختلف هنری مشغول به فعالیت هستند و آن چنان که میدانیم این شهر از گذشته تا به امروز چهرههای شاخصی را در عرصه ملی و بین المللی در زمینههای مختلف هنری معرفی کرده است.
ثابت قدم به گردشگری سلامت، اشاره و اظهار کرد: پزشک متخصص در شهر رشت پس از شهر تهران بالاترین تعداد را در سطح کشور به خود اختصاص داده است که خود بستر مناسبی را برای پرداختن به مقوله حوزه گردشگری فراهم کرده است.
شهردار رشت با اشاره به اینکه شهر رشت دارای ۵ منطقه، ۵۵ محله و ۱۵ ناحیه است،^ خاطرنشان کرد: این شهر اولینهای تاریخی را دارد که می تواند پشتوانه عقبه فرهنگی این شهر باشد و هر کدام از آنها با رویکردهای اقتصادی، فرهنگی، هنری و اجتماعی شاید معرف مبنایی باشند که راهبرد کنونی از دل آن بیرون آمده است. البته پیش از این در سال ۱۳۹۱ مطالعات عمیقی از سوی دانشگاه صنعتی شریف انجام شده است که در شش رویکرد مختلف تعریف میشود.
ثابت قدم در تشریح این رویکردها اضافه کرد: درآمدهای پایدار توسعه شهری یکی از مقولههاست. معماری سازمانی و درون سازمانی شهری نیز بسیار مهم است چون پشتیبانی و لجستیک انجام طرح بازآفرینی وابسته به آن است. خصوصی سازی فعالیتهایی که میتواند در قالب مردمی سازی و برون سپاری باشد یکی دیگر از اهداف این طرح است.
شهردار رشت در توضیح اقدامات شهرداری در سال ۱۳۹۴ گفت: ما تاکنون در قالب طرح بازآفرینی ۸ سرای محله را با رویکردهای آموزشی، فرهنگی و ترویجی در سطح شهر راه اندازی کردهایم. تلاش داریم در سال جاری این تعداد را تا ۱۵ مرکز گسترش دهیم به گونهای که هر کدام ۳ تا ۴ محله را تحت پوشش قرار دهد.
دفاتر تسهیل گری از دیگر مواردی بود که دکتر ثابت قدم بدان پرداخت و تاکید کرد: رویکرد این دفاتر، بهبود کیفیت مشارکت اجتماعی است که از رویکردهای سازمان عمران و نوسازی شهری است و مورد نظر آن توانمند سازی افراد در بافتهای فرسوده است.