هومن رازدار در نشست خبری که امروز روی پل طبیعت برگزار شد با اعلام این خبر اظهارکرد: کنفرانس ملی اوقات فراغت دارای سه نشست تخصصی در زمینه جسم، جان و جامعه است. در پنل جسم به موضوع تغذیه، سلامت، پزشکی و ورزش، در پنل جان به موضوع روان، خلاقیت، قصهپردازی، تخیل، بازی و استعدادسنجی و در پنل جامعه به فضای تفریحی و سرگرمی، محیط زیست، گردشگری، تأثیر اوقات فراغت در کاهش جرم میپردازیم.
وی درباره اهداف برگزاری این کنفرانس اظهار کرد: طرح موضوعی که باعث ایجاد و نهادینه شدن حال خوب در مردم شود در انجمن اوقات فراغت به آن میپردازیم. رویکرد آکادمی و تئوریسازی نیز در این زمینه اهمیت دارد، بنابراین قصد داریم به موضوعاتی در این کنفرانس بپردازیم که از طریق آکادمی میتواند حال خوب را در جامعه ایجاد و نهادینه کند. علاوه بر آن تلاش میکنیم رابطه بدنه دانشگاهی با مفهوم اوقات فراغت و مردم حفظ شود.
مدیرعامل انجمن اوقات فراغت اضافه کرد: انجمن قرار است هم در زمینه تئوری و هم برگزاری رویدادهای مردمی تلاش کند و رویدادهای مردمی خود را در آینده نه چندان دور عملیاتی میکنیم که در این جهت قرار است خانه فراغت در خانه دبیرالملک راهاندازی شود.
وی در ادامه هدف از انجام این کار را تحکیم رابطه انجمن اوقات فراغت و مردم دانست و گفت: علاوه بر آن تلاش کردهایم در شهرهای دیگر نیز فعالیت خود را گسترش دهیم و تا پایان ماه جاری شعبه انجمن را در اصفهان راهاندازی میکنیم. همچنین قرار است شعبههای شیراز و یزد و نیز شعبههای انجمن را راهاندازی کنیم.
رازدار درباره دلیل راهاندازی انجمن اوقات فراغت اظهار کرد: این انجمن را راهاندازی کردیم چرا که در کشور هیچ متولی مشخصی در زمینه ساماندهی اوقات فراغت نداریم. ما زمانی میتوانیم در این حوزه موفق باشیم که مردمنهاد باشیم و دولتی شدن هم از کارآمدی و هم از سطح تعامل ما با مردم میکاهد.
وی درباره رابطه دولت و سمنها اظهار کرد: نسبت سمنها و دولت این است که سازمانهای مردمنهاد وارد میدان عمل میشوند و دولتها از آنها حمایت میکنند. ما قصد داریم رویدادهایی را در اماکن عمومی برگزار کنیم.
مدیرعامل انجمن اوقات فراغت در ادامه اظهار کرد: با توجه به آنکه مخاطب ما گروههای مختلف سنی هستند تنها برخی از آنها را جوانان تشکیل میدهند و ما تلاش میکنیم برای آنان الگوهای علمی و استعدادسنجی برگزار کنیم. البته گروههای دیگر سنی مانند نوجوانان و کودکان را مدنظر داریم.
رازدار تاکید کرد: تفریح و سرگرمی همه اوقات فراغت را شامل نمیشود و در اوقات فراغت میتوان به موضوعات جدیتر نیز پرداخت.
وی در زمینه رصد و مطالعه انجمن های اوقات فراغت کشورهای دیگر، گفت: سازمان جهانی اوقات فراغت یک سازمان مردمنهاد است که در این زمینه فعالیت میکند و بازوی مشورتی یونسکو است و در تولید اسناد بالادستی در این زمینه دخیل است.
مدیرعامل انجمن اوقات فراغت گفت: اما در کشور ما در زمینه اوقات فراغت به صورت جزیرهای عمل میشود.
رازدار با بیان اینکه در زمینه برگزاری کنفرانس اوقات فراغت با شهرداری تهران تعامل جدی داریم، اضافه کرد: علاوه بر آن اداره کل اوقات فراغت شهرداری تهران برای اختصاص امارت دبیرالملک به عنوان خانه فراغت از ما حمایت کرده است. علاوه بر آن قصد داریم در جهت برگزاری اردوهای دانش آموزی با وزارت آموزش و پرورش همکاری کنیم؛ چرا که در حال حاضر این اردوها هدفمند برگزار نمیشود.
وی با اشاره به همکاری با دبیرخانه ترویج کار داوطلبانه، گفت: این دبیرخانه نیروهای داوطلب برای انجام کارهای خیریه جذب میکند و ما به آنها پیشنهاد دادیم که نیروهای داوطلبی را در جهت توسعه شادی، بازی، سرگرمی جذب کنند و در این زمینه میتوانیم با آنها مشارکت کنیم.
رییس هیات علمی انجمن اوقات فراغت گفت: مدیران و برنامهریزان اوقات فراغت در جهت نیازسنجی نیازهای مخاطبان باید به برنامهریزان پیشنهاد دهند.
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست دکتر اردکانیان رییس هیات علمی انجمن فراغت نیز اظهار کرد: افراد در قرن بیست و یکم برای گذران اوقات فراغت باید خودشان را با تغییرات صنعت و فناوری در دنیا سازگار کنند در این شرایط برنامهریزان اوقات فراغت نیازسنجی میکنند تا بتوانند نحوه گذران اوقات فراغت را با تغییرات صنعت و فناوری هماهنگ کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: ساختار اوقات فراغت از هشت مورد تشکیل شده که از جمله آنها میتوان به ادبیات، میراث فرهنگی و سرگرمی (تلویزیون، سینما و تئاتر) اشاره کرد. مدیران و برنامهریزان اوقات فراغت در جهت نیازسنجی نیازهای مخاطبان باید به برنامهریزان پیشنهاد دهند که چه فیلمهایی در جامعه نمایش داده و چه مسابقاتی ساخته شود.
رییس هیات علمی انجمن اوقات فراغت با اشاره به کنفرانس اوقات فراغت، گفت: این کنفرانس میتواند موجب آشناسازی مردم با اوقات فراغت و از ضرورت آن برای رشد جامعه شود.
اردکانیان در پایان اوقات فراغت را دارای 10 کارکرد ذکر کرد.
در پایان این نشست مجموعه بازیهای سنتی به نام دلتنگی ها معرفی شد که شامل هفت سنگ،فرفره، یه قل دوقل، بادبادک سنتی و... می شود.