قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کاهش ثبت اعتراضها نسبت به حذف یارانهها خبر داد و گفت: بر اساس آخرین آمارها میزان اعتراضها به شدت کاهش یافته و تعداد اعتراضکنندگان به نزدیک صفر رسیده است.
به گزارش ایسنا، ابوالحسن فیروزآبادی اظهار کرد: خوشبختانه توانستیم نظام اجرایی مناسبی را برای رسیدگی به کسانی که معترض هستند با استفاده از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی پیاده سازی کنیم و امروز میتوان گفت که تقریبا به روز شدهایم و به همه اعتراضها رسیدگی میکنیم.
فیروزآبادی در پاسخ به این پرسش که با توجه به حذف سه میلیون و 300 هزار نفر از مجموع 6 میلیون نفر در سال گذشته آیا شناسایی و حذف 24 میلیون نفر ظرف یکسال امکانپذیر است؟ گفت: نظر مجلس حذف سه دهک بالای جامعه است که 24 میلیون نفر را شامل می شوند ولی بحث ما این است که عملیاتی کردن این کار به میزان دقت بستگی دارد، هر چه دقت را پایین بیاوریم حذف بیشتر اتفاق میافتد با این حال در خصوص حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی هر چه مجلس تکلیف کند اجرا میکنیم.
وی تصریح کرد: در مورد حذف سه میلیون و 300 هزار نفر از یارانه بگیران نظرات متفاوت بود و برخی معتقد بودند که مبنای حذف تنها درآمد باشد ولی ما در جریان حذف سه میلیون و 300 هزار نفر تنها درآمد را در نظر نگرفتیم و آیتمهای دیگری هم مدنظر بود.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سال گذشته نیز از کاهش ثبت اعتراضها به حذف یارانهها خبر داده و آمار حذف شدگان از دریافت یارانه در سال 93 را 50 هزار نفر ذکر کرده بود.
به گفته وی، از حذف قبلی تنها 30 درصد افراد معترض بودند و 70 درصد اعتراضی نداشتند.
فیروزآبادی تاکید کرده بود که بسیاری از کسانی که اعتراضشان وارد نبوده با معیارهای وزارت کار تطبیق کرده است اما درباره خطای صورت گرفته در حذف یارانه بگیران معتقد بود که در بررسیهای مجدد مشخص شده که این عده نباید حذف میشدند به همین دلیل اعتراض آنها پذیرفته و پرداخت یارانه آنها از سر گرفته شده است.
به گزارش ایسنا، سازمان هدفمندی یارانهها در بهمن ماه سال گذشته آخرین آمار حذف شدگان از دریافت یارانه را 900 هزار نفر اعلام کرد.
بر اساس اعلام این سازمان، در جریان حذف یارانه بگیران پر درآمد، بیش از 900 هزار نفر از حذف شدگان معترض بودند که در نهایت بیش از نیمی از آنها به لیست سازمان هدفمندی یارانهها برگشتند.
رییس سازمان هدفمندی یارانهها، در آخرین اظهارات خود اعلام کرده بود که یارانه سه میلیون و 300 هزار نفری که از سوی وزارت کار به عنوان افراد غیر نیازمند تشخیص داده شدند از آمار یارانه بگیران حذف شده که از این تعداد حدود 870 هزار نفر به حذف یارانه اعتراض کردند.
به گفته وی پس از بررسیهای انجام شده در مورد شرایط معترضان، یارانه حدود 561 هزار نفر که با خطا و اشتباه همراه بوده مجددا برقرار شده است.
سامانه ثبت و رسیدگی به اعتراضات حذف شدگان از دریافت یارانه نقدی، پنجم خردادماه سال گذشته برای ثبت شکایت کسانی که نسبت به حذف یارانه خود اعتراض داشتند ایجاد شد و پس از شروع حذف یارانه نقدی افراد غیرنیازمند برابر تبصره 20 قانون بودجه سال 1394، تعدادی از این افراد نسبت به حذف یارانه خود معترض شدند.
بر این اساس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان مامور اصلی در شناسایی دهکهای درآمدی با راه اندازی سامانه مذکور به نشانی yaraneh10.ir این فرصت را برای افراد خارج شده از لیست دریافت یارانه نقدی فراهم کرد که با مراجعه به این سامانه درخواست خود را به شکل غیر حضوری ثبت کنند و مشمول بررسی مجدد قرار گیرند تا کمیسیون موضوع ماده 10 قانون هدفمندسازی یارانهها، درخواست افراد برای برگشتن یارانه نقدی آنها را مورد بررسی قرار داده و در صورت استحقاق، یارانه مجددا برقرار شود.
اگر چه بسیاری از کارشناسان معتقدند که توزیع برابر یارانه به همه اقشار جامعه توجیه پذیر نیست و این موهبت، سهم اقشاری است که از نعمتهای طبیعی و حداقلهای زندگی محرومند با این حال دولت اعلام کرده در میان جمعیت 75 میلیون نفری کشور، اقشار نیازمند به یارانه وجود دارند که نمیتوان آنها را از دریافت مبلغ 45500 تومان محروم کرد لذا با توجه به شرایط موجود و عدم دسترسی به اطلاعات کافی و نبود بانک اطلاعات شفاف، پرداخت نقدی یارانهها همچنان ادامه خواهد داشت.