کد خبر: ۶۸۴۸۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۶ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - 18 April 2016
میزان صادرات 678 هزار تنی سیب‌زمینی در سال گذشته که حدود 38 درصد افزایش یافته است، بیش از 583 میلیارد لیتر آب خورده که بیشتر از نصف آب شرب پایتخت در یک سال است.
میزان صادرات 678 هزار تنی سیب‌زمینی در سال گذشته که حدود 38 درصد افزایش یافته است، بیش از 583 میلیارد لیتر آب خورده که بیشتر از نصف آب شرب پایتخت در یک سال است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، صادرات سیب‌زمینی در سال گذشته به 678 هزار و 723 تن رسید که از نظر وزنی 38 درصد بیشتر از سال 1393 بود و این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی برای صادرات آب مجازی یعنی محصولات آب‌بر و کنترل آن برنامه‌ریزی‌های بسیاری طی دو سال گذشته انجام داده تا صادرات محصولات کشاورزی از نظر اقتصاد آب، به صرفه‌تر باشد.

اما با نگاهی به صادرات سیب‌زمینی به عنوان یکی از محصولات آب‌بر، می‌توان با دو دو تا چهارتایی ساده به این نتیجه رسید که با صادرات این محصول در سال گذشته به 17 کشور مختلف که عمده آن عراق، ترکمنستان و آذربایجان هستند، 583 میلیارد و 701 میلیون و 780 هزار لیتر آب خورده است که معادل 583 میلیون و 701 هزار مترمکعب می‌شود.

گرچه حجتی سال گذشته از تولید گلخانه‌ای انواع محصولات سبزی و صیفی در فضای گلخانه‌ای برای کاهش مصرف آب خبر داده و گفته که مثلا اگر محصول خیار در گلخانه تولید شود می‌توانیم در افق دو ساله 1.2 میلیارد مترمکعب آب صرفه‌جویی کنیم که به اندازه آب مصرفی شرب در پایتخت (یک میلیارد و 50 میلیون مترمکعب) است؛ اما صادرات سیب‌زمینی نشان می‌دهد که بیشتر از نیمی از آب مصرفی مردم تهران در یکسال، برای صادرات این محصول آب‌بر به کشورهای مختلف صرف شده است که ضرورت دارد وزارت جهاد کشاورزی بیش از پیش به سیاست‌های توسعه پایدار و اقتصاد آب در تجارت محصولات کشاورزی توجه کند.
برچسب ها: صادرات ، شرب پایتخت
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: