کد خبر: ۶۷۹۲۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - 12 April 2016
رئیس اتاق بازرگانی ایران در روایت خود از پیچ خطرناک اقتصادی دولت، خبر داد، طبق گفته طیب نیا تاکنون ۳۸۰هزار میلیارد تومان از بدهی دولت تا پایان سال۹۳ احصا شده و بخشی هم هنوز احصا نشده که منتظر گزارش نهایی دفتر مدیریت بدهی‌ها در خزانه‌داری کشور هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در روایت خود از پیچ خطرناک اقتصادی دولت، خبر داد، طبق گفته طیب نیا تاکنون ۳۸۰هزار میلیارد تومان از بدهی دولت تا پایان سال۹۳ احصا شده و بخشی هم هنوز احصا نشده که منتظر گزارش نهایی دفتر مدیریت بدهی‌ها در خزانه‌داری کشور هستیم.

به گزارش تسنیم، محسن جلال پور در کانال تلگرامی خود طی مطلبی با عنوان "دومینوی بدهی های دولتی" نوشت: "شکی نیست که اقتصاد کشور با دو مشکل عمده مواجه است.این دو مشکل بزرگ،به مثابه دو مانع بسیار بزرگ پیش روی رشد اقتصادی قرار دارند. دولت از یک سو با بحران بدهی مواجه است و از سوی دیگر با بحران تنگنای مالی دست  و پنجه نرم می کند.

در حال حاضر دولت به صندوق های تأمین اجتماعی، بانک ها و پیمانکاران بخش خصوصی بدهکار است. دکتر طیب نیا در حاشیه یکی از نشست های اخیر،رقم بدهی داخلی دولت را بیش از 380 هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

در حالی که بدهی خارجی کشورهایی مثل ژاپن، ایتالیا، پرتغال، ایرلند، آمریکا و ...از صد در صد تولید ناخالص داخلی این کشورها بیشتر است، بدهی  داخلی ایران احتمالا به 40 درصد تولید ناخالص داخلی نمی رسد.

اما تا همین اواخر هیچ ساختار و سازمانی که بدهی‌های دولت را محاسبه کند وجود نداشته است که خوشبختانه اخیرا به دستور وزیر اقتصاد، دفتر مدیریت بدهی‌ها در خزانه‌داری کشور ایجاد شده که  ماموریت این دفتر، شناسایی، محاسبه و احصای بدهی‌های دولت است و خبر خوبی که دکتر طیب نیا داده این است که رقم بدهی ها تا سال 1393 محاسبه و برآورد شده است.

تا انتهای سال 93 رقم بدهی‌های شرکت‌های دولتی بیش از 180 هزار میلیارد تومان و رقم بدهی های دولت، بیش از 190 هزار میلیارد تومان بوده است. مجموع این دو رقم حدود 380 هزار میلیارد تومان می‌شود. البته به گفته آقای وزیر، بدهی‌های دیگری هم وجود دارد که هنوز منظور نشده است.
در همین دایره، بانک ها حدود 100 هزار میلیارد تومان از دولت طلبکارند که این میزان بدهی به شدت روی قدرت اعطای تسهیلات بانک ها اثر منفی گذاشته است. آمار قابل استنادی از میزان بدهی دولت به صندوق های تأمین اجتماعی در دسترس نیست و همچنین دولت هنوز اعلام نکرده که به پیمانکاران بخش خصوصی چقدر بدهی دارد.
بنابراین باید منتظر گزارش نهایی دفتر مدیریت بدهی‌ها در خزانه‌داری کشور باشیم و امیدوار بمانیم که در سایه سیاست گذاری دولت در لایحه بودجه 1395 از این پیچ خطرناک عبور کنیم.

دیروز در جمع مدیران تشکل های بخش خصوصی از دولت خواستم که هرچه زودتر تکلیف بدهی به بانک ها،بخش خصوصی و صندوق های تأمین اجتماعی را مشخص کند. چرا که مشکل بدهی دولت شبیه بازی دومینوو به کل اقتصاد تسری پیدا کرده و مانع اصلی رشد اقتصادی شناخته شده است.

به قول دکتر طیب نیا، وقتی دولت بدهی خود را به پیمانکار نپردازد، پیمانکار هم نمی‌تواند بدهی اش را به بانک پرداخت کند و بانک هم نمی‌تواند به متقاضی بعدی وام بدهد. وقتی دولت به پیمانکار بدهی دارد، پیمانکار نمی‌تواند حقوق پرسنل خود را بدهد و بابت تجهیزات و قطعات خریداری شده پولی پرداخت کند. بنابراین مشکل بدهی دولت در کل اقتصاد انتشار پیدا می‌کند."
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: