سامانی گفت:بعد از اجرایی شدن برجام و مجوز وزارت خزانهداری آمریکا به بوئینگ برای مذاکره با ایران، مدیران شرکت بوئینگ علاقمندی خود را برای سفر به ایران و مذاکره با شرکتهای هواپیمایی ایرانی اعلام کردند.
به گزارش میزان، مقصود اسعدی سامانی با اشاره به جزئیات سفر هیئتی از بوئینگ به ایران گفت: بعد از اجرایی شدن برجام و مجوز وزارت خزانهداری آمریکا به بوئینگ برای مذاکره با ایران، مدیران شرکت بوئینگ علاقمندی خود را برای سفر به ایران و مذاکره با شرکتهای هواپیمایی ایرانی اعلام کردند.
وی تعداد هواپيماهاي بوئینگ کشور را حدود ۶۰ فروند اعلام کرد و افزود: در حال حاضر ۴۸فروند هواپیمای بوئینگ MD، بوئینگ ۷۴۷، بوئینگ ۷۳۷، بوئینگ ۷۲۷ و بوئینگ ۷۵۷ در شرکتهای هواپیمایی مختلف ایرانی در حال پرواز هستند که ۳۲ درصد از ناوگان فعال هوایی کشور را تشکیل میدهد.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیایی ادامه داد: مذاکرات فشرده در طی ۲ روز بین نمایندگان شرکت بوئینگ با شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی(هما) و سایر شرکتهای هواپیمایی برای پشتیبانی هواپیماهای موجود فعال در ناوگان هوایی ایران اعم از قطعات، نشریات و سایر خدمات و موارد مرتبط با ایمنی پروازها صورت گرفت و نمایندگان بوئینگ این اطمینان را به شرکتهای هواپیمایی ایرانی دادند که با انعقاد قرارداد با ایرلاینهای ایرانی برای موارد گفته شده پشتیبانی لازم را انجام دهند. ضمن اینکه بعد از توافق ژنو مواردی از همکاریهای موردی بین شرکت بوئینگ و برخی از شرکتهای هواپیمائی ایرانی صورت گرفته است و در حال حاضر این همکاریها ادامه دارد.
سامانی افزود: در این مذاکرات همچنین چگونگی همکاریهای آتی شرکت بوئینگ با ایران مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نمایندگان بوئینگ نیز هواپیماهای قابل ارائه خود را برای فروش به شرکتهای هواپیمایی ایران را عرضه کردند که قطعا نحوه همکاری بوئینگ با شرکتهای ایرانی در پشتیبانی از هواپیماهای موجود کشور و پایبندی به تعهدات در تصمیم ایرلاینها برای خرید هواپیما از شرکت بوئینگ تاثیر خواهد داشت.
وی با بیان اینکه شرکت بوئینگ سریهای جدید هواپیماهای ۷۳۷، ۷۸۷ و ۷۷۷ را برای فروش به ایران پیشنهاد داد، گفت: شرکتهای هواپیمایی ایرانی پیشنهادات بوئینگ برای فروش محصولات خود به ایران را بررسی و متناسب با منافع شرکتها و مصالح ملی تصمیمگیری خواهند کرد.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه تامین مالی خرید احتمالی هواپیما از بوئینگ گفت: تیم اعزامی بوئینگ به ایران متشکل از مدیر فروش منطقهای این شرکت، مدیر منطقهای بوئینگ، مسئولان سرویس خدمات و پشتیبانی و فاینانس بودند و در جلسه با مدیران خطوط هوایی ایران روشهای همکاری دوطرف مورد بحث وبررسی قرارگرفت .
سامانی درباره زمان نهایی نتیجه مذاکرات برای خرید هواپیما از بوئینگ نیز گفت: چگونگی پشیبانی از هواپیماهای موجود بوئینگ در ایران توسط این شرکت و اجرای تعهدات آنها ارتباط مستقیم با خرید هواپیما از بوئینگ به ایران خواهد داشت و قطعا شرکتهای هواپیمائی ایرانی با بررسی شرایط و نحوه رفتار بوئینگ بعد از لغو تحریمها و نیاز کشور به ناوگان جدید تصمیم لازم را خواهند گرفت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر روش تامین مالی خرید هواپیما گفت: طی مذاکرات انجام شده، شرکت بوئینگ در این زمینه نیز پیشنهاداتی در حوزه تامین فایناس از منابع خارجی را ارائه داده است که توسط شرکتهای هواپیمائی ایرانی بررسی و متناسب با منافع و مصالح اقتصادی شرکتها تصمیم لازم گرفته میشود.