به گزارش بانکداری ایرانی به نقل از روابط عمومي معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، در این همایش حجت الاسلام و المسلمین امرودی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، زهرا مشیر مشاور شهردار در امور بانوان، علی محمد نائینی قائم مقام معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، نرگس معدنی پور مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران مدیران کل ستادی حوزه ی اجتماعی، معاونین اجتماعی مناطق، مدیران امور بانوان مناطق 22گانه و جمعی از بانوان فعال سطح محلات 354گانه شهر تهران حضور داشتند.
طی این همایش محمدباقر قالیباف شهردار تهران با اشاره به نام گذاری سال 95 به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: اقدام و عمل واقعی زمانی است که ما بر بستر رویکرد اجتماعی کار خود را در جامعه آغاز کنیم.
قالیباف، رویکرد شهرداری تهران را رویکرد اجتماعی دانست و گفت: اساس کار ما مسایل اجتماعی و فرهنگی است و همیشه نیز تاکید داشته ایم که تلاش داریم شهرداری تهران را از سازمانی خدماتی به نهادی اجتماعی تبدیل کنیم.
وی تصریح کرد: دولت های متعدد خصوصا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی عمدتا حرف از توسعه سیاسی، توسعه اقتصادی و توسعه فرهنگی زده اند اما هیچ گاه نشنیده اید که از توسعه اجتماعی حرف بزنند و شاید یکی غفلت های بزرگ ما نیز همین موضوع بوده است.
قالیباف با بیان اینکه توجه به مسایل اجتماعی، مدیران و مسئولان را به واقعیت های جامعه نزدیک تر می کند، به نام گذاری سال 95 به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اشاره کرد و گفت: اقدام و عمل واقعی زمانی است که ما بر بستر رویکرد اجتماعی کار خود را در جامعه آغاز کنیم.
شهردار تهران تاکید کرد: درست است که مشکل ما گره اقتصادی است و ما منکر بحث اقتصادی، توسعه سیاسی و فرهنگی نیستیم اما معتقدیم اگر قرار باشد این موارد به درستی انجام شود، لازمه این کار توسعه اجتماعی است.
وی خاطر نشان ساخت: در چند ماه قبل دو جلسه سه ساعته با موضوع آسیب های اجتماعی در محضر رهبر معظم انقلاب بودیم و در این جلسات با حضور مسئولان عالی رتبه و سران قوا بحث های مختلفی مطرح شد؛ مقام معظم رهبری بعد از شش ساعت بحث و گفت و گو در دو جلسه متوالی فرمودند که یکی از غفلت های جدی ما این بوده است که به موضوعات و آسیب های اجتماعی نپرداخته ایم.
وی تاکید کرد: ما در شهرداری تهران در طول دهه گذشته همواره به مباحث اجتماعی توجه داشته ایم و در اولین برنامه خود در شهرداری تهران نیز تاکید کردم که رویکرد ما یک رویکرد اجتماعی و فرهنگی است. در این مسیر اندیشمندان و صاحب نظران باید به ما کمک کنند تا این روند را با شتاب بیشتری دنبال کنیم.
شهردار تهران ادامه داد: اگر ما در کارهای عمرانی و خدماتی مردم را اقناع نکنیم و آنها به ما اعتماد پیدا نکنند، هرگز حرف اجتماعی و فرهنگی ما را گوش نخواهند داد. در این زمینه کارنامه ما در حوزه کارهای خدماتی و عمرانی به همت همکاران و مردم قابل دفاع است.
قالیباف یادآور شد: در طول 20 سال که اوج هماهنگی بین دولت ها و شهرداری وجود داشته است، 80 کیلومتر مترو ساخته شده اما در طول 10 سال گذشته 100 کیلومتر مترو در تهران ساخته شده است.البته ما مصمم هستیم تا در مدت باقی مانده 100 کیلومتر مترو دیگر را نیز بسازیم و طول خطوط مترو را به 280 کیلومتر برسانیم. از این باب که نگویند چون عرضه ندارند کارهای عمرانی را انجام دهند، حرف از بحث اجتماعی می زنند.
وی یادآور شد: هم اکنون کل شهر تهران حدود 560 کیلومتر بزرگراه دارد که از این میزان 300 کیلومتر از این بزرگراه ها در 10 سال اخیر و حدود 260 کیلومتر در طول تاریخ بلدیه ساخته شده است. همه این ها برای ما مایه افتخار است اما کار اصلی ما توسعه اجتماعی است.
قالیباف در ادامه عنوان داشت: از زمان تشکیل دولت های ملی در قرن شانزدهم و هفدهم، غربی ها معتقدند فلسفه شکل گیری دولت های جدید به خاطر امنیت با تاکید بر امنیت سرمایه و سرمایه داری است اما ما در مبانی دینی و اسلامی معتقدیم اولین وظیفه و مهم ترین رسالت دولت ها آگاهی بخشی به جامعه است و این آگاهی بخشی از یکایک ما و خانواده شروع شده و باید به جامعه و اجتماع تسری داده شود.
شهردار تهران ابراز داشت: ما همواره تاکید داریم که نباید موضوعات را در مقیاس شهر دنبال کنیم بلکه کاری در حوزه اجتماعی و فرهنگی موثر است که آن را در مقیاس یک یکم انجام دهیم. در این راستا هنر شهرداری این است که درب خانه تک تک مردم را زده و با آن ها سخن بگوید.
وی با بیان اینکه اگر توانستیم درب خانه های مردم را بزنیم، شهر را هم خوب اداره می کنیم، گفت: برای کار مادی و معنوی، اقتصاد مقاومتی و صرفه جویی، انتقاد پذیری و یافتن اشکالات و طلب کمک و همراهی باید درب خانه های مردم را بزنیم. ما در شهرداری تهران تنها نمی توانیم با رادیو و تلویزیون با مردم سخن گفته و از فضای مجازی استفاده کنیم. مهم ترین کار شهرداری آن است که درب خانه های مردم را زده و ارتباط چهره به چهره برقرار کند و سپس برای پیگیری این ارتباط، از تکنولوژی و ابزار استفاده کند.
قالیباف گفت: وقتی درب خانه ها را می زنیم، ستون خیمه و صاحب خانه ها، خانم ها هستند. خانم خانه می تواند روی همسر خودش تاثیرگذاری داشته و ایفای نقش کند و در کنار آن فرزندان را تربیت کرده و اثرگذاری داشته باشد.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه پرچم توسعه اجتماعی باید در دست خانم ها باشد»، گفت: در حال حاضر نیمی از جمعیت جامعه بانوان هستند و آن ها باید در جامعه ایفای نقش کنند.
وی گفت: در نیروی انتظامی تاکید داشتیم که امنیت دارای دو رویکرد امنیت جامعه محور و امنیت تهدید محور است. امنیت تهدید محور عمدتا با ابزار سخت و یک طرفه و بالا به پایین اتفاق می افتد اما مبنای امنیت جامعه محور توجه به توسعه اجتماعی است. در همان زمان تلاش کردیم که بانوان در مجموعه پلیس مسئولیت بگیرند و اولین بار بود که بانوان نظامی شدند و درجه گرفتند.
قالیباف افزود: در این میان حرمت زنان، باورهای اسلامی و غیرت دینی و اسلامی ما اجازه نمی دهد که در پلیس یک خانم را سر چهار راه بگذاریم و بگوییم راه را باز کن! این شغل را یک افسر مرد با افتخار انجام می دهد اما این کار در شئونات حرمت یک زن نیست. همانطور که لازم نیست یک خانم را برای نگهبانی از مرز اعزام کنند، اما این بدین معنی نیست که یک خانم افسر نشود .
وی خاطرنشان ساخت: گاهی بانوان در رشته های دانشگاهی تحصیل می کنند که با حرمت، ماموریت ها، خواسته ها و وظایف ذاتی یک زن سنخیت ندارد و برای روحیه و آینده خودشان و منابع اقتصادی هم خوب نیست.
قالیباف تاکید کرد: اگر بانوان هر مسئولیت و جایگاهی بگیرند، هیچ گاه نمی تواند روی نقش مادری و همسری آن ها سایه بیاندازد چرا که اگر این اتفاق بیفتد، کانون این جامعه دچار فروپاشی می شود که نمونه آن را در غرب می بینیم. متقابلا اگر زنان رسالت اجتماعی خودشان را انجام ندهند؛ 50 درصد نیروهای خلاق را از دست داده ایم. کدام برداشت از اسلام این اجازه را می دهد که نیمی از ظرفیت منابع انسانی را نادیده بگیریم؟
شهردار تهران خطاب به بانوان فعال محلات شهر تهران گفت: پرچمدار کارهای مرتبط با توسعه اجتماعی شما هستید و قابلیت خانم ها در این زمینه بیشتر از آقایان است. در این زمینه خانم ها چه از جهت فردی و خانوادگی ستون این کار در خانواده ها هستند و می توانند در جامعه اثر گذاری داشته باشند تا جامعه ما یک جامعه جذاب تر و مهربان تر باشد.
وی با اشاره به بالا بودن میزان خشونت و استرس در جامعه گفت: امروز ما در جامعه مقداری عصبی هستیم. مهر و محبت کمتر شده است. این در حالی است که حل مشکلات جامعه از اینجا شروع می شود. اگر محبت، برادری، گذشت، تربیت، عاطفه و همدردی وجود نداشته نباشد - حتی اگر وضعیت مناسب اقتصادی هم باشد - ارزشی ندارد.
قالیباف ابراز داشت: مهم ترین وجه ممیزه ما به عنوان یک شهر اسلامی با شهرهای غیر اسلامی این است که بتوانیم برای شهر امکانات مادی را فراهم کنیم که مردم با راحتی و اطمینان خدا را عبادت کنند. اگر این موارد درست شود دیگر در جامعه اسلامی فقر و تکاثر کمر جامعه را نمی شکند.
شهردار تهران ادامه داد: شهری که تعلیم و تکریم را در اولویت ندارد، حتما به سمت فقر و تکاثر پیش خواهد رفت. در این میان رویکرد اجتماعی می تواند این معضل را مهار کند و بانوان هم پرچمدار این مسیر هستند.
وی گفت: ما یک شهر، شهرداری و شهروند داریم و باید هر سه را در کنار هم ببینیم. برای ارتباط خوب با شهروند و ساختن شهر، باید به درون شهرداری پرداخته و امورات درون شهرداری را به درستی اداره کنیم. اگر شهروند و شهرداری کارشان را به دسترسی با هم تنظیم کنند، آن شهر ساخته خواهد شد و در مسیر رشد و تعالی گام بر می دارد.
در این همایش خیرمقدم نرگس معدنی پور مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران، سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین آقامیر در خصوص جایگاه زن و مقام مادر، اجرای گروه تواشیح اسوه، نماهنگ میلاد حضرت زهرا (س) نیز اجرا شد.
در پایان همایش از بانوان فعال و موفق محلات 354 گانه شهر تهران با اهدای لوح سپاس تقدیر به عمل آمد.