کد خبر: ۶۶۷۳۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۴ - ۰۷ فروردين ۱۳۹۵ - 26 March 2016
از سوی دیگر امضای سند وزارت خزانه‌داری آمریکا در آخر هفته گذشته خبر از آن می‌دهد که چشم‌انداز توافق خرید بوئینگ از ایالات متحده آمریکا روز به روز عملی‌تر می‌شود.
اقتصاد نیوز نوشت: وزارت خزانه داری آمریکا با صدور «مجوز عمومی» فروش هواپیمای مسافربری به ایران از سوی شرکت های آمریکایی، مقدمات اجرایی شدن دستور باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در این زمینه را فراهم کرد.

علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به ضرورت افزایش ناوگان هوایی کشور و بیان اینکه مذاکره با شرکت هواپیماساز بوئینگ آمریکا ادامه دارد اعلام کرده است: علاوه بر نوسازی و توسعه ناوگان،‌افزایش ایمنی و بهره‌وری یکی از مهمترین ضروریات خرید هواپیما بحث اشتغال‌زایی در صنعت هوانوردی است. 

از سوی دیگر امضای سند وزارت خزانه‌داری آمریکا در آخر هفته گذشته خبر از آن می‌دهد که چشم‌انداز توافق خرید بوئینگ از ایالات متحده آمریکا روز به روز عملی‌تر می‌شود.

همانطور که ایرنا خبر داده، در سند وزارت خزانه داری آمریکا که در 24 مارس امضا شده، آمده است: « اتباع ایالات متحده مجاز هستند که در تمامی تراکنش های رایج مربوط به مذاکرات، و همچنین به قراردادهای مشمول صدور مجوز فعالیت های مرتبط با صادرات و بازصادرات هواپیما های مسافری تجاری و قطعات و خدمات مربوطه به ایران ورود کنند. با این شرط که اجرایی شدن هر یک از این قراردادها صراحتا مجوزی از دفتر کنترل دارایی های خارجی داشته باشد.»

پیش از این در دی ماه سال گذشته، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا ضمن موافقت با فروش هواپیماهای مسافربری آمریکایی به ایران، به وزیر خارجه خود اختیار داد تا مجوز فروش هواپیماهای مسافربری به ایران را صادر کند.

در اسفند ماه سال گذشته شرکت بوئینگ اعلام کرد که فروش هواپیمای مسافری به ایران نیازمند موافقت رسمی دولت ایالات متحده در زمینه های متعدد و مشخص است، اما این شرکت مجوز مذاکره با ایران را دریافت کرده است.

سخنگوی شرکت بوئینگ گفت: «مجوزی که از دولت آمریکا داریم به ما اجازه می دهد تا با شرکت های هواپیمایی مسافربری ایران که مورد تایید ایالات متحده هستند وارد مذاکره شویم. »

با این حال هرچند تحریم‌های غرب علیه ایران مدتی است لغو شده، ولی همچنان معاملات کشورهای خارجی با ایران دارای معضلاتی است که حل برخی از آنها کمی زمانبر خواهد بود. باید منتظر ماند و دید که چه زمانی مقدمات حقوقی از سرگیری مبادلات تجاری میان ایران و کشورهای غربی به خصوص آمریکا تسهیل خواهد شد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: