کد خبر: ۶۶۰۸۷
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۳ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۴ - 13 March 2016
همه‌ساله در روزهای پایانی سال با افزایش تقاضای برخی کالاها مواجه هستیم و آجیل یکی از این اقلام است که همه افراد آن را خریداری می‌کنند و برای خرید این محصول باید نهایت دقت را به‌کار برد.
همه‌ساله در روزهای پایانی سال با افزایش تقاضای برخی کالاها مواجه هستیم و آجیل یکی از این اقلام است که همه افراد آن را خریداری می‌کنند و برای خرید این محصول باید نهایت دقت را به‌کار برد.

به گزارش فارس از شهرستان ساری، همه‌ساله در روزهای پایانی سال با افزایش تقاضای برخی کالاها مواجه هستیم که آجیل یکی از این اقلام است که تقریباً همه خانواده‎ها آن را خریداری می‌کنند.

متأسفانه طی سال‌های اخیر افزایش قیمت آجیل موجب‌شده این کالا کمتر مورد توجه قرار گیرد، البته مسائل دیگر از جمله عرضه آجیل چینی و یا آجیل‌های رنگ‌شده نیز سبب می‌شود که مردم با وسواس خاصی نسبت به خرید این محصولات اقدام کنند.

تا قبل از دریافت یارانه استقبال چندانی از این محصول مشاهده نشد، اما پس از آن شاهد رونق در بازار آجیل بودیم.

* آجیل چینی و رنگ‌شده در سطح بازار مشاهده نشد

مدیر اتحادیه خواروبار و لبنیات شهرستان ساری در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: با توجه به بازدیدهای صورت‌گرفته آجیل چینی و رنگ‌شده در سطح بازار مشاهده نشد.

محسن مفیدی درباره قیمت آجیل درجه یک در بازار ساری، گفت: در حال حاضر قیمت آجیل مخلوط  35 هزار تومان، پسته فندقی 36 تا 39 هزار تومان، احمد آقایی 38 تا 45 هزار تومان، اکبری 47 هزار تومان، کله‌قوچی 50 هزار تومان، کدو گوشتی 24 هزار تومان، کدو ریز 18 هزار تومان، بادام درختی 56 تا 60 هزار تومان، بادام زمینی 11.5 تا 14 هزار تومان، بادام آستانه 25 هزار تومان، تخمه ژاپنی 31 تا 35 هزار تومان، نخود شور، دوآتیشه و تند 11 هزار تومان و بادام هندی 54 هزار تومان است.

وی با بیان اینکه قیمت آجیل نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی نداشت، افزود: می‌توان گفت تقریباً هم‌پای سال گذشته بود.

مدیر اتحادیه خوار و بار و لبنیات شهرستان ساری در پاسخ به سوال خبرنگار فارس، درباره میزان استقبال مردم از این محصول، گفت: امسال مردم استقبال خوبی از این محصول نداشتند و تنها با دریافت یارانه وضعیت بهتر شد.

* مردم به هیچ وجه از دست‌فروشان آجیل تهیه نکنند

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، با تأکید بر اینکه مردم حتماً آجیل را از مراکز معتبر خریداری کنند، اظهار کرد: مردم به هیچ وجه از دست‌فروشان آجیل تهیه نکنند و تنها در مراکز معتبر فرایند آماده‌سازی، نگهداری و بسته‌بندی به‌صورت بهداشتی انجام می‌شود.

حسن مکرمی‌رستمی با اعلام اینکه در سطح عرضه همکاران بهداشت محیط به‌صورت جدی پیگیر هستند، خاطرنشان کرد: افرادی که قصد خریداری آجیل را دارند، برای اینکه متوجه شوند آجیل رنگی است، یکی از نشانه‌های ظاهری این است مقداری از آن را با دست لمس کرده اگر رنگ شده باشد، دست رنگی می‌شود.

وی تصریح کرد: البته ممکن است برخی نشانه‌ها مانند رنگ قابل دیدن نبوده مانند برخی آلودگی‌ها از جمله قارچ‌های آفلاتوکسین که با چشم دیده نشده، اما ضررهای جبران‌ناپذیری به همراه دارد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پایان گفت: به‌طور حتم اگر آجیل آغشته به افزودنی غیرمجاز باشد، می‌تواند موجب ضررهای مختلفی شود که یکی از آنها این است، برخی رنگ‌ها سرطان‌زا هستند پس لازم است افراد به این مسائل توجه کنند.

به گزارش فارس، امیدواریم افراد با توجه به عوارض جبران‌ناپذیر آجیل‌های رنگ‌شده به این موضوع توجه داشته باشند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: