کد خبر: ۶۲۹۳۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۴ - 12 February 2016
جشنواره‌ی فیلم فجر با اهدای 9 سیمرغ به فیلم «ابد و یک روز» و 4 سیمرغ به «ایستاده در غبار» در حالی به پایان رسید که جوایز اصلی را نسل جدید یا به تعبیری نسل تازه سینمای ایران دریافت کردند.

جشنواره‌ی فیلم فجر با اهدای 9 سیمرغ به فیلم «ابد و یک روز» و 4 سیمرغ به «ایستاده در غبار» در حالی به پایان رسید که جوایز اصلی را نسل جدید یا به تعبیری نسل تازه سینمای ایران دریافت کردند.

 در این مراسم که 22 بهمن ماه در برج میلاد برگزار شد،سیمرغ مردمی جشنواره‌ی فیلم فجر در حالی به «ابد و یک روز» به کارگردانی سعید روستایی اهدا شد که این فیلم از سوی هیات داوران در دو بخش «سودای سیمرغ» و «نگاه نو» نیز جوایز اصلی را گرفت.

اولین ساخته‌ی سینمایی سعید روستایی که سابقه‌ی ساخت فیلم کوتاه را دارد،در بخش «سودای سیمرغ»، سیمرغ بهترین چهره‌پردازی،تدوین، نقش مکمل مرد و زن،فیلم‌نامه، کارگردانی و همچنین در بخش «نگاه نو» سیمرغ بهترین کارگردانی و بهترین فیلم را گرفت.

«ایستاده در غبار» مهدویان نیز علاوه بر دریافت سیمرغ بهترین فیلم جشنواره؛ سیمرغ جلوه‌های ویژه میدانی،طراحی صحنه و لباس را در بخش «سودای سیمرغ» و جایزه ویژه کارگردانی را در بخش «نگاه نو» دریافت کرد.

مروری اجمالی دارد بر آنچه در اختتامیه‌ی فیلم فجر گذشت.

اولین سیمرغ بخش سودای سیمرغ؛ جلوه‌های ویژه میدانی به ایمان کرمیان برای «ایستاده در غبار» تعلق گرفت و جلوه‌های ویژه بصری هم به سید هادی اسلامی برای فیلم «بادیگارد» اهدا شد.

سیمرغ بهترین چهره پردازی هم به سعید ملکان برای فیلم "ابد و یک روز" تعلق گرفت.

سیمرغ بهترین طراح صحنه و لباس به محمد رضا شجاعی برای فیلم "ایستاده در غبار" اهدا شد.

سیمرغ بهترین صدا (صداگذاری و صدابرداری) به سعید بجنوردی، محمد رضا دلپاک، حسین مهدوی برای فیلم "لانتوری" تعلق گرفت.

سیمرغ بهترین موسیقی متن به محمد رضا علیقلی برای فیلم "امکان مینا" و "دختر" تعلق گرفت که در غیاب او، رضا میرکریمی کارگردان «دختر» این سیمرغ را گرفت.

سیمرغ بهترین تدوین به بهرام دهقانی برای فیلم "ابد و یک روز" اهدا شد.

سیمرغ بهترین فیلمبرداری به پیمان شادمان فر برای فیلم "خشم و هیاهو" تعلق گرفت.

سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن به شبنم مقدمی برای فیلم‌های "زاپاس" و "نفس" تعلق گرفت.

سیمرغ بهترین نقش مکمل مرد به نوید محمد زاده برای فیلم "ابد و یک روز" اهدا شد.

سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن به پریناز ایزدیار برای فیلم "ابد و یک روز" تعلق گرفت.

سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد به پرویز پرستویی برای فیلم "بادیگارد" اهدا شد.

سیمرغ بهترین فیلمنامه به سعید روستایی برای فیلمنامه "ابد و یک روز" تعلق گرفت.

سیمرغ بهترین کارگردانی «سودای سیمرغ» به سعید روستایی برای کارگردانی فیلم "ابد و یک روز" اهدا شد.

جایزه ویژه هیات داوران جشنواره‌ی فیلم فجر به هومن سیدی برای «خشم و هیاهو» تعلق گرفت.

سیمرغ بهترین فیلم به حبیب والی نژاد برای تهیه کنندگی فیلم "ایستاده در غبار" اهدا شد.

در مراسم اختتامیه‌ی فیلم فجر، با حضور حجت‌الله ایوبی، علی جنتی و محمد حیدری سیمرغ «نگاه ملی» جشنواره‌ی فیلم فجر به «نفس» نرگس آبیار تعلق گرفت.

و سپس سیمرغ مردمی جشنواره‌ی فیلم فجر به «ابد و یک روز» سعید روستایی تعلق گرفت.

در بخش ابتدای مراسم؛ برگزیدگان انیمیشن معرفی شدند؛ضمن تقدیر از مجید اسماعیلی برای ساخت انیمیشن « پادشاه آب»، از حامد کاتبی برای «در مسیر باران» تقدیر شد.

جایزه ویژه بهترین انیمیشن به محمد امید همدانی برای انیمیشن «فهرست مقدس» تعلق گرفت.

بهترین فیلم «هنر و تجربه»؛ «نیمرخ‌ها» زنده‌یاد ایرج کریمی و بهترین کارگردانی این بخش، سروش محمدزاده برای فیلم «چهارشنبه» معرفی شدند.

در ادامه‌ی مراسم اختتامیه‌ی فیلم فجر، سیمرغ بهترین کارگردانی مستند به مهرداد اسکویی برای کارگردانی «رویاهای دم صبح» تعلق گرفت.

سیمرغ بهترین فیلم مستند هم به « A175 » به تهیه‌کنندگی بهروز نورانی‌پور تعلق گرفت.

سیمرغ بهترین دستاورد فنی و هنری مستند به رضا تیموری برای تصویربرداری فیلم «اهالی خیابان یک طرفه» اهدا شد.

«ابد و یک روز» بهترین فیلم و کارگردانی نگاه نو شد

در بخش «نگاه نو» سیمرغ بهترین کارگردانی به سعید روستایی برای کارگردانی «ابد و یک روز» اهدا شد. و جایزه‌ی ویژه کارگردانی این بخش به محمد حسین مهدویان برای فیلم «ایستاده در غبار» تعلق گرفت.

سیمرغ بهترین فیلم بخش «نگاه نو» هم به «ابد و یک روز» به تهیه‌کنندگی سعید ملکان اهدا شد.

برگزیدگان جشنواره‌ی فیلم فجر چه گفتند؟

برگزیدگان جشنواره‌ی فیلم فجر پس از دریافت سیمرغ‌هایشان به روال مرسوم،سخنانی را مطرح کردند.

محمد امید همدانی برگزیده بهترین فیلم انیمیشن بعد از دریافت جایزه‌اش گفت: دغدغه من سیمرغ نیست، بلکه دیده شدن است و مخاطبم جشنواره فجر نیست بلکه مسئولان فرهنگی کشور هستند.

وی با اشاره به نامگذاری سال 94 به عنوان "سال اندیشه" یادآور شد: در این سال فیلم "شاهزاده روم" با وجود تمام بی‌مهری‌ها از بسیاری از برندگان سیمرغ جشنواره فجر، فروش بیشتری داشت.

همدانی ادامه داد: 8 انیمیشن خودشان به جشنواره فجر راه پیدا کردند. قدرت انیمیشن در دنیا کم‌نظیر است و سینمای دنیا را با آثار انیمیشن می‌شناسند. امیدوارم سال‌های آینده نگاه درست‌تری به این شاخه هنری وجود داشته باشد.

در ادامه جوایز بخش «هنر و تجربه» اهدا شد، در این بخش سروش محمدزاده برنده جایزه کارگردانی جایزه‌اش را به پدر، مادر خودش و پدر و مادر همکارش یوسف وجدان‌دوست تقدیم کرد.

همچنین به هنگام اهدای جایزه به فیلم «نیمرخ‌ها» ساخته زنده‌یاد ایرج کریمی، مادر این هنرمند روی صحنه حاضر شد و با صدایی بغض‌آلود و متاثر از همه تشکر کرد و جای پسرش را خالی کرد.

مهرداد اسکویی که سیمرغ بلورین کارگردانی بخش مستند را به خاطر فیلم «رویاهای دم صبح» دریافت کرده بود با ابراز خرسندی از دریافت این جایزه گفت:‌ باعث غرور و افتخارم است که این جایزه را روی این صحنه و در کنار 10 مستند دیگر دریافت می‌کنم.

وی ادامه داد:‌ نشان دادن رنج، گاهی برای جلوگیری از ایجاد آن است و ما گاهی با ساخت فیلم‌های مستند اجتماعی هشدار می‌دهیم.

وی ابراز امیدواری کرد در جهانی زندگی کنیم که رنج کمتری در آن وجود داشته باشد.

همچنین بهروز نورانی‌پور برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند برای A157 نیز در سخنانی گفت: همه شادی این فیلم را به همسرم تقدیم می‌کنم که با تمام وجودش روزها و شب‌ها از من حمایت کرد تا این کار بحران آفرین ساخته شود.

وی افزود: در این کار پدرم را از دست دادم و بخشی از قلبم همیشه با اوست. به امید قیامتی که می‌رسد و او را دوباره می‌بینم روزها را سپری می‌کنم.

همچنین محمدرضا اصلانی هنرمند پیشکسوت مستندساز و یکی از اعضای هیات داوران در سخنانی با اشاره به موضوع مستند A-157 گفت: در عین ستایش این فیلم از شما می‌خواهم که به پا خیزید و یکپارچه علیه جنایاتی که در سوریه و همچنین علیه هم‌وطنان کُرد ما رخ می‌دهد، با قیام کردن اعتراض کنید. ما ملت ابراهیم هستیم و نژاد کرد نژاد اصیل ایرانی است. این ظلم فقط به آن‌ها نیست بلکه به همه ماست. امیدوارم نیروهای جهانی بفهمند ستم می‌کنند و آینده جهان بی ستم باشد.

سعید روستایی که سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را برای فیلم «ابد و یک روز» دریافت کرده بود در میان تشویق و کف و سوت حاضران روی صحنه رفت و با قدردانی از سعید ملکان تهیه کننده این فیلم گفت:‌ قدم اول اطمینانی بود که آقای ملکان به ما داشت، زیرا دو سال بود که هیچ کس این فیلم‌نامه را باز نمی‌کرد که حتی آن را بخواند.

همچنین محمدحسین مهدویان که جایزه ویژه هیات داوران را برای فیلم «ایستاده در غبار» دریافت کرده بود با تبریک به سعید روستایی گفت: از پدر،مادرم و همسرم بسیار سپاسگذارم و امیدوارم متوجه باشیم که هنرمندانی مثل ابراهیم حاتمی کیا،‌ هر روز متولد نمی‌شوند. امیدوارم قدر بزرگان سینما را بدانیم. حیف است که ایشان اینجا نیست و با رخصت از بزرگان سینما به ویژه آقای حاتمی کیا این جایزه را می‌گیرم.

در بخش سودای سیمرغ سید هادی اسلامی که جایزه بهترین جلوه‌های بصری را برای فیلم «بادیگارد »دریافت کرده بود در سخنان کوتاهی گفت:‌ برخلاف آقای مهدویان، سیمرغم را به ابراهیم حاتمی کیا تقدیم می‌کنم.

محمدرضا شجاعی که به خاطر طراحی صحنه و لباس فیلم «ایستاده در غبار» سیمرغ بلورین این بخش را دریافت کرده بود نیز از حاتمی‌کیا و حمید نعمت الله تشکر کرد که اولین کارهایش را در سینما با آن‌ها تجربه کرده است.

محمدرضا دلپاک که همراه با سعید بجنوردی و حسین مهدوی سیمرغ بلورین بهترین صدا را برای فیلم «لانتوری» دریافت کردند، از دیگر کاندیداهای این بخش قدردانی کرد و گفت: از اعضای انجمن صدای ایران سپاسگذارم که همواره تلاش می‌کنند.

وی افزود: تمام مردم دنیا به یک زبان سکوت می‌کنند. در جمع ما عزیزی نیست، او 20 روز است که سکوت کرده است.

سپس دلپاک جایزه‌اش را به زنده یاد یدالله نجفی صدابردار سینما که چندی پیش در گذشته است تقدیم کرد و از تمام عوامل فیلم «لانتوری» قدردانی کرد.

در ادامه جایزه بهترین موسیقی متن به محمدرضا علیقلی برای دو فیلم «امکان مینا» و «دختر» اهدا شد، اما چون خود او در برنامه نبود رضا میرکریمی کارگردان فیلم «دختر» جایزه‌اش را دریافت کرد.

سپس بهرام دهقانی که به خاطر تدوین فیلم «ابد و یک روز» جایزه این بخش را دریافت کرده بود با ابراز خرسندی از حضور هنرمندان جوان در سینما افزود: خوشحالم که سعید روستایی و هم‌نسلانش اجازه نمی‌دهند، سینما در ایران بمیرد یا ضعیف شود.

در این 120 سالی که از عمر سینما می‌گذرد، مشکلات زیادی به کمک این هنر حل شده است و امیدوارم در ایران نیز چنین شود.

به گزارش ایسنا،‌ شبنم مقدمی برگزیده بازیگری نقش مکمل زن نیز با گرامی‌داشت یاد و خاطره پدرش که پارسال درگذشته است، گفت: دفعه پیش که سیمرغ روی شانه‌ام نشست، پدرم هنوز در قید حیات بود اما امروز یک سال است که او را ندارم و این جایزه را به روح او تقدیم می‌کنم که بسیار از او آموختم و همچنین جایزه‌ام را به مادرم هم تقدیم می کنم که حالا برای ما باید هم پدر باشد و هم مادر.

در ادامه نوید محمدزاده جایزه بازیگری نقش مکمل مرد را گرفت، او که در میان تشویق حاضران روی صحنه حاضر شد چندین دقیقه پشت تریبون مکث کرد و بدون حرف صحنه را ترک کرد.

پریناز ایزدیار برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن نیز از گروه سازنده فیلم «ابد و یک روز» تشکر کرد و گفت: آن‌قدر هیجان دارم که می‌ترسم سیمرغم را بیاندازم.

به گزارش ایسنا، پرویز پرستویی که به خاطر بازی در فیلم «بادیگارد» سیمرغ بلورین بهترین بازیگری نقش اول مرد را دریافت کرد، در سخنانی گفت: من پرویز پرستویی بازیگر نقش حیدر فیلم بادیگارد هستم. خالق بادیگارد ابراهیم حاتمی کیاست. خوشحالم که با هدایت و رهبری او توانستم ایفاگر نقشی باشم که اعضای هیات داوران آن را شایسته سیمرغ بلورین دانستند.

او اضافه کرد: سیمرغم را اول به ابراهیم حاتمی کیا تقدیم می‌کنم و بعد به رسم ادب آن را به اساتید محترمی که در این سالن حضور ندارند و 5 تن سینمای ایران هستند تقدیم می‌کنم؛ عزت الله انتظامی، علی نصیریان، جمشید مشایخی، محمدعلی کشاورز و داود رشیدی.

همچنین سعید روستایی که در ادامه برنامه سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را برای فیلم «ابد و یک روز» دریافت کرد، جایزه‌اش را به پیمان معادی بازیگر این فیلم که کاندیدای دریافت سیمرغ بود، اهدا کرد.

هومن سیدی که سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران را دریافت کرد، نیز از غافلگیری‌اش در دریافت این جایزه سخن گفت و افزود: واقعا توقع‌اش را نداشتم. به این برنامه آمده بودم تا فقط دست بزنم. این جایزه را به نیابت از حدود 50 نفر از اعضای گروه می گیرم و به ویژه از آقای سعید سعدی تهیه کننده فیلم که مثل کوه پشت کارگردان است، تشکر می‌کنم.

به گزارش ایسنا،در ادامه برنامه سیمرغ بلورین بهترین فیلم به حبیب والی نژاد برای فیلم «ایستاده در غبار» اهدا شد، اما وی در سالن حضور نداشت و یکی دیگر از اعضای این گروه با دریافت جایزه گفت: از هادی بهروز فیلمبردار فیلم یاد می‌کنم که با وجود زحمات زیاد تلاشش دیده نشد و همین‌طور هادی حجازی‌فر بازیگر فیلم که کار بسیار سنگینی انجام داد.

وی اضافه کرد: دوست داشتم این فیلم را سردار حسین همدانی ببیند، اما متاسفانه چند ماه پیش شهید شد.

در ادامه برنامه سیمرغ بهترین فیلم با "نگاه ملی" به نرگس آبیار برای فیلم «نفس» اهدا شد و این کارگردان هنگام دریافت جایزه‌اش گفت: می‌خواستم مثل بسیاری دیگر از همکارانم از گروه سازنده فیلم تشکر کنم. «نفس» فیلمی درباره معصومیت و رویاها و آرزوهای از دست رفته است. شاید دیدن آن نیازمند کمی آرامش باشد تا مردم در فضایی آرام‌تر و در مقطعی بعد از جشنواره فجر آن را ببینند و درک کنند.

تقدیر از خانواده سردار احمد متوسلیان

بعد از این سخنان محمد حیدری دبیر جشنواره فجر از خانواده سردار احمد متوسلیان تقدیر ویژه‌ای داشت.

وی تقدیرنامه‌ای را روی صحنه برد تا به خانواده این سردار تقدیم کند. همه حاضران به احترام احمد متوسلیان ایستادند و او را تشویق کردند اما خانواده او روی صحنه نرفتند.

اظهارات میرکریمی درباره‌ی سیمرغ مردمی

در ادامه جایزه مردمی تقدیم شد که برای این بخش سید رضا میرکریمی مدیرعامل خانه سینما روی صحنه رفت و توضیحاتی درباره شیوه رای‌گیری مردمی ارائه کرد.

مدیر عامل خانه سینما گفت: امسال تیمی حدودا 100 نفره آرا مردم را جمع آوری کردند. آن‌ها شبانه روزی کار کردند و خودشان فیلم‌ها را ندیدند، در راس آن‌ها تهیه کننده خوشنام سینما علی آشتیانی پور بود.

وی با اشاره به 5 فیلمی که بیشترین آرا مردمی را دریافت کرده‌اند گفت: حضور دو فیلم «اژدها وارد می‌شود» و «ایستاده در غبار» در میان 5 رای اول مردم جالب توجه است.

در این بخش فیلم «ابد و یک روز» به کارگردانی سعید روستایی و تهیه کنندگی سعید ملکان سیمرغ بلورین برگزیده مردمی را دریافت کرد و ملکان تمام عوامل فیلم را که در سالن حضور داشتند دعوت کرد تا روی صحنه بروند.

در حاشیه

به گزارش ایسنا، اجرای قطعات موسیقی توسط محمد معتمدی در بخش‌های مختلف مراسم، حضور بهرام رادان در کنار سلوکی در بخش اهدای جوایز سودای سیمرغ از دیگر برنامه‌های اختتامیه بود.

هیات داوران بیانیه‌ای نداشتند و جوایز با حضور هیات داوران هر بخش اهدا شد.

در پایان برنامه محمد سلوکی مجری مراسم با اشاره به بازی تعدادی از بازیگران کودک در فیلم‌های این دوره از جشنواره فجر گفت:حواسمان به بچه‌ها باشد و بیشتر از آنان مراقبت کنیم.

در این مراسم محمد حیدری برای دوره بعدی جشنواره‌ی فیلم فجر دوباره حکم گرفت.

در این مراسم که بدون تاخیر و برخلاف تمام مراسم‌های اختتامیه در تایم مناسبی در حدود دو ساعت و 30 دقیقه برگزار شد و اجرای آن را محمد سلوکی برعهده داشت، طبق وعده‌ای که در مراسم افتتاحیه داده شد، هیچ مسوول و مدیری صحبت کند.

حسین فریدون مشاور عالی رئیس جمهور در این مراسم حاضر بود.

همچنین علی جنتی وزیر ارشاد، ایوبی رییس سازمان سینمایی و دیگر مسوولان سینمایی و هنرمندان نیز از دیگر حاضران این برنامه بودند.

در حالی مراسم اختتامیه‌ی بدون تاخیر ساعت 19:5 دقیقه آغاز شد که به دلیل جمعیت زیادی که بدون کارت، پشت درب‌های برج میلاد حضور پیدا کردند و مانع حضور مهمانان مراسم می‌شوند، بخشی از ظرفیت سالن در ابتدای برنامه تکمیل نشد./ایسنا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: