صادرات و واردات از نظر ارزش در ۱۰ ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۵.۸ درصد و ۲۲.۳درصد کاهش یافته در حالیکه از نظر حجم، صادرات ۶.۵درصد و واردات ۲۳.۱درصد کاهش یافته است.
به گزارش تسنیم، بررسی آمار فوق نشان می دهد که از رقم 15.8 درصدی کاهش ارزش صادرات تنها 6.5 درصد آن به کاهش حجم مربوط می شود و حدود 9 درصد آن به کاهش قیمت کالاهای صادراتی برمی گردد و حاصل جمع کاهش حجم و کاهش قیمت توانسته است که ارزش صادرات را 15.8 درصد کاهش دهد.
در خصوص واردات نیز، طی مدت مذکور کاهش واردات از نظر ارزش 22.3 درصد و از نظر حجم 23.1درصد بوده یعنی برخلاف صادرات، نه تنها قیمت کالاهای وارداتی کاهش نیافته بلکه به میزان کمی افزایش هم یافته است چرا که کاهش حجم آن بیشتر از کاهش ارزش بوده است به این معنی که بخشی از کاهش ارزش واردات با افزایش قیمت جبران شده است.
اینکه قیمت اکثر کالاها در بازارهای جهانی کاهش یافته در فضای تشدید رکود اقتصاد جهانی دور از ذهن نیست اما اینکه چرا در حالیکه قیمت کالاهای صادراتی کشور بیش از9 درصد کاهش یافته، هیچ نشانه ای از کاهش قیمت کالاهای وارداتی نه در آمار رسمی و نه در سطح عمده فروشی و خرده فروشی دیده نمی شود، بسیار سوال برانگیز است.