کد خبر: ۶۲۵۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۹ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - 07 February 2016
با توقف چاپ پول در آمریکا و افزایش درصد سود، بسیاری از دارایی های جهان بیش از میزان واقعی، ارزش گذاری شده‌اند. به همین دلیل است که بسیاری از بازارهای جهانی متعادل نیستند، چرا که سرمایه گذاران می دانند بخشی از افزایش سود و رشد بازار به دلیل توقف چاپ پول است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ابتدای سال جدید میلادی بیش از 4 هزار میلیارد دلار از جهان اقتصاد به کلی محو شده است.

به نقل از دیلی تلگراف، بورس آمریکا هفته گذشته بیشتر از هر زمان دیگری با رکود مواجه شد ؛رکودی که از زمان جنگ جهانی اول بی سابقه بوده است.

نوسانات بازار باعث شد تا شاخص جهانی «ام‌اس‌سی‌آی» (MSCI) به میزان 8 درصد در ماه ژانویه کاهش یابد. کاهشی که تنها در زمان بحران های اقتصادی همانند سال 2008 (1386)، رخ داده بود.

با این که سیاست‌مداران همچنان اصرار دارند اصول اقتصاد جهان پایدار باقی مانده است، بسیاری از سرمایه‌گذاران بزرگ باور دیگری دارند. 

"ماریس اوبستفلد"، اقتصاد دان ارشد صندوق بین المللی پول، هفته گذشته در مصاحبه ای گفت: "اقتصاد جهان هنوز در حال گسترش است، اما این رشد ضعیف و نابرابر است."

وی افزود: "سال جاری یکی از دشوارترین زمان های اقتصادی خواهد بود و سیاست‌مداران باید به دنبال راهکارهای مقاومتی کوتاه مدت باشند."

صندوق بین المللی پول با کاهش پیش‌بینی رشد جهانی از 3.6 درصد به 3.4 درصد، پذیرفته که وضع اقتصاد جهان چندان مناسب نیست.
یکی از بزرگترین بانک های آمریکا "مورگان استانلی" پیش بینی کرده است که امسال شانس یک در پنجی وجود دارد که در آن اقتصاد بین المللی وارد ضرردهی خواهد شد.

نویسنده این مطلب در ادامه افزوده است: دلایل افت وضعیت اقتصادی جهان بسیار است، بزرگترین آن از نظر من افزایش درصد سود در آمریکا در ماه دسامبر است.

با توقف چاپ پول در آمریکا و افزایش درصد سود، بسیاری از دارایی های جهان بیش از میزان واقعی، ارزش گذاری شده‌اند. به همین دلیل است که بسیاری از بازارهای جهانی متعادل نیستند، چرا که سرمایه گذاران می دانند بخشی از افزایش سود و رشد بازار به دلیل توقف چاپ پول است.

با وجود اقدامات و تلاش های بسیار، اقتصاد آمریکا نتوانسته بازگشت مناسبی داشته باشد و تا حدودی در مسیر رشد منفی قرار گرفته است. میزان رشد مثبت بزرگ ترین اقتصاد جهان به حدی نیست که بهای فعلی بورس را توجیه کند.

مصرف کنندگان آمریکایی سال 2015، با کاهش 0.1 درصدی در میزان خرید‌های خود، ضعیف‌ترین سال مصرف کنندگان را از سال 2009 رقم زدند.

کاهش بهای نفت با این که در ظاهر باید برای رشد اقتصاد جهان سود آور باشد؛ اما در واقع باعث شده تا در بخش های بسیاری ضرر و زیان بیشتری ایجاد شود. مصرف کنندگان به جای این که از این فرصت برای هزینه کردن در سایر بخش ها استفاده کنند، مخارج خود را کاهش داده و صرفه جویی می کنند.

نویسنده این مطلب در نهایت افزوده است: سیاست گذاران بین المللی اقتصادی باید به دنبال راهکاری باشند تا از تشدید هرچه بیشتر رکود اقتصادی جلوگیری کنند. یکی از این راه ها حمایت بیشتر از «یوان» چین و جلوگیری از رشد  بی دلیل ارزش دلار است که تا حدودی می تواند آغازی برای تغییرات لازم باشند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: