علی طیبنیا، وزیر اقتصاد و دارایی در نشست شورای گفتوگوی میان دولت و بخش خصوصی در پاسخ به این سوال که وضعیت لغو معافیتهای مالیاتی غیر ضروری که از پیش وعده داده شده بود بر چه روندی است توضیح داد: جهت گیری برنامه ششم این است که از اعطای معافیت های مالیاتی بی مورد، غیر هدفمند خودداری بشود و سعی کنیم معافیتهای موجود را هدفمند کنیم و معافیت به شمول با نرخ صفر تبدیل شود.
او توضیح داد: در این مورد فرق اصلی این خواهد بود که مودی مجبور است اطلاعات لازم را در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دهد و از این طریق طبیعتا به ارتقای ایفای نقش سازمان امور مالیاتی کمک خواهد کرد.
او اضافه کرد: اما در لایحه امسال که در مجلس به تصویب رسید، آن لایحه مربوط به اصلاح مالیاتهای مستقیم بود و از ابتدای سال آینده این قانون اجرا خواهد شد و ما اکنون در دولت به روی آییننامههای این قانون کار می کنیم و معافیت های جدید برای فعالیت های تولیدی برقرار خواهد شد. این معافیت ها عمدتا ناظر بر سرمایه گذاری های جدید و فعالیت های تولیدی است و یا وقتی که مالکان واحدهای تولیدی از محل منابع خودشان یا محل بازار سرمایه برای افزایش سرمایه واحد به تولیدی استفاده می کند.
طیب نیا تاکید کرد: در مجموع معافیت های جدید در قانون جدید برقرار شده که عمدتا معطوف به تولید و سرمایه گذاری است.
طیب نیا در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر اینکه درباره مالیات ستانی از نهادهای خاص چه تصمیمی گرفته شده است اظهار کرد: در همین قانون اصلاح مالیات های مستقیم معافیت هایی که برای برخی از نهادها وجود داشت لغو شده است و بنابراین همه نهادها شمول پرداخت مالیات خواهند بود اما در گذشته هم عموم نهادهایی که ممکن بود خودشان معاف باشند شرکت های زیر مجموعه آنها مشمول مالیات بودند و هستند. طبیعی است وقتی شرکت های مختلف فعالیت های اقتصادی مختلف انجام می دهند در محیط اقتصادی با یکدیگر رقابت می کنند و باید در شرایط برابری قرار گیرند.
او افزود: در گذشته هم شرکت ها مشمول مالیات بودند ولی مواردی هم بود که از معافیت مالیاتی برخوردار بودند ولی در قانون جدید این معافیتها لغو شده است.