کد خبر: ۵۹۷۱۵
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۴ - ۱۶ دی ۱۳۹۴ - 06 January 2016
در چند روز گذشته عربستان و برخی از کشورهای عربی که حجم ارتباط تجاری آن‌ها آنچنان بالا نیست، روابط خود را با ایران قطع کرده‌اند، در پی این اقدام بازار ارز و طلا روند صعودی به خود گرفته است.
اقتصادنیوز نوشت: یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به اینکه کاهش سطح روابط با امارات بر بازار ارز تاثیر‌گذار بوده است، گفت: نوسانات اخیر بازار ارز در ناشی از ناامنی‌های منطقه است.

در چند روز گذشته عربستان و برخی از کشورهای عربی که حجم ارتباط تجاری آن‌ها آنچنان بالا نیست، روابط خود را با ایران قطع کرده‌اند، در پی این اقدام بازار ارز و طلا روند صعودی به خود گرفته است.

تجربه حاکم در بازار ارز نشان از آن دارد که ناامنی‌های منطقه در چند وقت گذشته بر بازار ارز بسیار تاثیرگذار بوده و رویه بازار را بر مدار صعودی قرار داده است.

در میان کشورهایی که ارتباط خود را با ایران قطع کرده‌اند تا حدودی روابط با امارات برای ایران مهم است زیرا امارات برای ایران همچون محل ترانزیت کالای وارداتی و صادراتی است و در کنار آن برخی از کالاهای مصرفی کشور به دلیل تحریم‌های اروپا و آمریکا با درهم امارات و از این کشور خریداری می‌شود که پیش‌بینی می‌شود با رفع تحریم‌ها امارات دیگر محل دریافت کالاهای مصرفی ایران نباشد.

در این رابطه یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به اینکه کاهش سطح روابط با امارات بر بازار ارز تاثیر‌گذار بوده است، بیان کرد: نوسانات اخیر بازار ناشی از ناامنی‌های منطقه است.

مهدی رئیس‌زاده اظهار کرد: نوسانات ارز در یک تا دو ماهه اخیر که غالبا روند صعودی بوده است، ناشی از ناامنی شرایط منطقه بوده است و اتفاقات اخیر مبنی بر قطع روابط عربستان و برخی از کشورهای عربی نیز تا حدودی در روند بازار ارز تاثیرگذار بوده است.

او با بیان اینکه روابط تجاری ایران و عربستان در چند سال اخیر به شدت کاهش یافته است، گفت: مهم‌ترین ارتباط ایران و عربستان عضویت این دو کشور در اوپک است که هماهنگی دو طرف عاملی خواهد بود برای افزایش قیمت نفت و با سهمیه بندی از روند کاهشی قیمت نفت جلوگیری می‌شود و تمام این مسائل در حالی مطرح می‌شود که دو کشور به دلیل وابستگی بودجه به نفت با کسری بودجه مواجه هستند.

وی خاطرنشان کرد: در روابط بین کشورهای عربی که ارتباط خود را با ایران قطع کرده‌اند، امارات تا حدودی از لحاظ اقتصادی جایگاه مهم‌تری دارد، زیرا امارات یکی از دروازه‌های ورود و خروج کالای ایران است که کاهش روابط با این کشور عاملی خواهد شد تا ارزش دلار و درهم در بازار ارز ایران ارزان شود.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، با بیان اینکه امارات محل ترانزیت است و کشور تولیدکننده نیست، تاکید کرد: در چند روز اخیر کاهش سطح روابط کشور امارات در مجموع تاثیر بیشتری بر بازار ارز در راستای افزایش قیمت داشته است.

او افزود: با رفع تحریم‌ها به خصوص تحریم بانکی، شرایط واردات کالا به کشور بسیار تغییر خواهد کرد و امکان دارد امارات جایگاه فعلی خود را از دست بدهد و از سوی دیگر ثبات قابل توجهی به بازار ارز وارد شود.

رئیس‌زاده در پایان گفت: در کنار این مسائل بهانه‌جویی‌های آمریکا در رابطه با تحریم‌ها نیز عدم ثبات را به بازار می‌آورد و عاملی خواهد شد تا در حوزه اقتصادی تصمیم‌گیری‌های بلند مدت انجام نشود.
22539
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: