بانکداری ایرانی ـ سرویس گردشگری و مناطق آزاد: حامد علی مبارکی در دیدار با هیات سرمایه گذار شرکت «اویک انتر» کشور چین با تشریح ظرفیت های این منطقه اظهار داشت: پس از سال ها تلاش مجوز ساخت فرودگاه بین المللی چابهار صادر شده است که این کار سبب جذب سرمایه گذاران و رشد و توسعه منطقه می شود.
وی با بیان اینکه نبود فرودگاه بین المللی یکی از بزرگترین مشکلات چابهار است، افزود: با ساخت این فرودگاه و انجام پروازهای داخلی و خارجی ارتباط جنوب شرق ایران و چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور با جهان برقرار می شود.
وی ادامه داد: پس از بررسی های لازم و انجام توافقات با یکی از شرکت ها و گذراندن تشریفات قانونی کار ساخت فرودگاه بین المللی کلید خواهد خورد.
وی گفت: فرودگاه بین المللی چابهار در زمینی به مساحت دو هزار و 300 هکتار در ضلع غربی پلیس راه سرباز و ضلع شرقی پتروشیمی جانمایی شده است.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد تجاری-صنعتی چابهار افزود: این فرودگاه ظرفیت جابجایی سالانه بیش از یک میلیون مسافر، گردشگر و سرمایه گذار داخلی و خارجی را خواهد داشت.
مبارکی هدف از سفر هیات سرمایه گذار کشور چین به منطقه را بررسی سرمایه گذاری در ساخت و توسعه زیرساخت های چابهار به ویژه سرمایه گذاری برای ساخت فرودگاه بین المللی عنوان کرد و گفت: بر اساس اعلام مدیر شرکت چینی اویک انتر، این کشور که بیش از 50 فرودگاه در نقاط مختلف دنیا طراحی و اجرا کرده است و می تواند برای ساخت فرودگاه بین المللی چابهار موفق عمل کند.
وی اظهار داشت: پس از توافق هسته ای سفیر چهار کشور و چندین هیات سرمایه گذاری از کشورهای مختلف به چابهار سفر کردند و ظرفیت های بالای این منطقه را مورد بررسی قرار دادند.
وی گفت: چابهار و دریای عمان به اقیانوس هند متصل است و دولت تدبیر و امید با نگاهی مثبت و بلند اجرای طرح های بزرگی را برای منطقه در دستور کار دارد.
وی ساخت 32 پست اسکله با ظرفیت 87 میلیون تن در سال، توانمندی بالای گردشگری، صنعتی و کشاورزی، فولاد مکران و دو فولاد دیگر، قطب سوم پتروشیمی، کشتی سازی، ایجاد کارخانه تیتانیوم و وجود کارگاههای بزرگ و کوچک را از جمله ظرفیت های مهم چابهار عنوان کرد.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار بیان کرد: چابهار و سواحل مکران از گواتر تا جاسک مورد توجه رهبر معظم انقلاب، ریاست جمهوری و دولتمردان تدبیر و امید است و تاکیدات فراوانی برای توسعه آن دارند.
مبارکی گفت: منطقه آزاد تجاری-صنعتی چابهار یکی از مناطق آزاد هفت گانه کشور به حساب می آید که در زمینی به مساحت 140 کیلومترمربع و در 9 پیگیره تجاری، گردشگری، کارگاهی، مسکونی، صنایع سنگین، نیمه سنگین و سبک در سال 1372 توسط مجلس شورای اسلامی مصوب شد و اوایل سال 1373 آغاز به کار کرده است.
وی ادامه داد: سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار با اهداف انجام امور زیربنایی، عمران و آبادانی، رشد و توسعه اقتصادی، سرمایه گذاری و افزایش در آمد عمومی، ایجاد اشتغال سالم و مولد، تنظیم بازار کار و کالا، ارتباط فعال با بازارهای جهانی و منطقه ای، تولیدات و صادرات کالاهای صنعتی و تبدیلی و ارائه خدمات عمومی تشکیل شده است.
مدیر شرکت «اویک انتر» کشور چین نیز در این نشست گفت: چابهار محل مناسبی برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف به حساب می آید و این شرکت با هدف ساخت فرودگاه بین المللی چابهار به ایران سفر کرده است.
چنگ چانگ افزود: ساخت فرودگاه در چابهار به رشد اقتصادی این منطقه کمک شایانی می کند و این شرکت آمادگی همکاری با ایران و سرمایه گذاری در بندر چابهار را دارد.
وی بیان کرد: از دیرباز کشورهای ایران و چین روابط حسنه ای داشته اند و شریک تجاری خوبی در منطقه هستند.
وی گفت: اویک انتر یکی از بزرگترین شرکت ها در طراحی و ساخت فرودگاه است و تاکنون توانسته بیش از 50 فرودگاه را در سطح دنیا احداث کند.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار ویژه چابهار نیز گفت: ایران شریک تجاری مطمئنی برای چین است و این کشور می تواند در زمینه های مختلف تجارت و سرمایه گذاری با آرامش و امنیت خاطر فعالیت کند.
احمد علی موهبتی افزود: چابهار یکی از 10 نقطه برتر جهان به حساب می آید و نقش این بندر در توسعه و تجارت جهان کتمان نشدنی است.
وی بیان کرد: چابهار می تواند سرپل ورود به جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه باشد.
وی افزود: همکاری و تعامل دو کشور ایران و چین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی قابل تحسین است.