وزیر نفت با اشاره به مذاکرات انجام شده با لینده آلمان از رفع توقیف تجهیزات گازی ایران بلافاصله پس از لغو تحریمها خبر داد و گفت: ایران اولین واحد FLNG را در خلیج فارس راهاندازی میکند.
بیژن زنگنه در گفتگو با مهر با بیان اینکه مهمترین برنامه ایران به منظور صادرات گاز به کشورهای اروپایی، ساخت و راه اندازی کارخانه ایران ال. ان. جی است، گفت: هم اکنون ساخت این کارخانه تولید LNG از پیشرفتی حدود ۶۰ درصدی برخوردار است که با بهره برداری از آن امکان تولید سالانه ۱۰.۵ میلیون تن LNG فراهم می شود.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش مهر که آیا برای تولید و عرضه LNG تاکنون شریک گازی خود را برای دوران پساتحریم انتخاب کرده اید؟ اظهار داشت: تاکنون مذاکراتی با کشورهای مختلف اروپایی از جمله اسپانیا انجام شده است اما هنوز نسبت انتخاب شریک خارجی در ساخت و راه اندازی کارخانه ایران ال. ان. جی تصمیم گیری نکرده ایم.
این عضو کابینه دولت همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر توقیف تجهیزات مایع سازی کارخانه ایران ال. ان. جی در آلمان، بیان کرد: مذاکرات با شرکت لینده آلمان انجام شده است و با لغو تحریمها این شرکت باید تجهیزات کارخانه ایران ال. ان. جی را تحویل دهد.
زنگنه با تاکید بر اینکه در کنار کارخانه ایران ال. ان. جی، ساخت و راه اندازی یک کارخانه شناور تولید «ال ان جی» (FLNG) در دستور کار قرار گرفته است، تاکید کرد: از این رو با استفاده از گازهای مشعل سکوی نفتی فروزان یک واحد FLNG توسط شریک خارجی ایجاد و گاز آن صادر خواهد شد.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت نفت و یا شرکت ملی نفت ایران قصد خرید یا اجاره کشتی FLNG ندارد؟ تاکید کرد: قرار است تجهیزات و کشتی FLNG توسط شریک خارجی تامین شود و برنامه ای برای خرید و یا اجاره کشتی نداریم.
وی با بیان اینکه ایران در مجموع در دوران پساتحریم برنامه تولید ۱۲.۵ تا ۱۳ میلیون تن LNG را دارد، خاطرنشان کرد: حتی با وجود کاهش قیمت نفت و گاز مشکلی برای بازاریابی و فروش LNG توسط ایران وجود ندارد.
در همین حال، رکن الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اخیرا در گفتگو با مهر با بیان اینکه ایران فعلا برنامهای برای ساخت خطوط لوله انتقال و صادرات گاز به اروپا ندارد، اعلام کرده است: به زودی ایران عضو باشگاه تولیدکنندگان و صادرکنندگان LNG جهان خواهد شد.
به گزارش مهر، در طول چند ماه گذشته تاکنون ایران با سه کشور بزرگ اروپایی به منظور انتقال، ترانزیت و ذخیره سازی گاز طبیعی به توافق رسیده به طوری که تاکنون مذاکرات و توافق مقدماتی با لهستان و شرکت «او. ام. وی» اتریش به منظور ذخیره سازی گاز طبیعی و با اسپانیا به منظور تخلیه محموله های LNG در پایانههای گازی در جنوب این کشور انجام گرفته است