کد خبر: ۵۵۹۸۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۳ - ۰۸ آذر ۱۳۹۴ - 29 November 2015
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه این حمله را "خنجری از پشت" توصیف و ترکیه را به همدستی با تروریست‌ها (داعش) متهم کرده است.
موضوع گروه تروریستی داعش و فروش نفت توسط آنها در سوریه و عراق اخیرا به یک موضوع بحث داغ تبدیل شده است به طوری که مقامات ترکیه و سوریه هر دو به قادر ساختن و تسهیل فعالیت‌های این گروه متهم شده اند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری روسی اسپوتنیک، در شرایطی که بسیاری از مدت‌ها قبل درباره نحوه فروش نفت توسط داعش و خریداران نفت این گروه گمانه‌زنی کرده اند، در پی انهدام جنگنده روسی در هفته گذشته توسط نیروهای ترکیه‌ای تنش‌ها افزایش یافته است.

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه این حمله را "خنجری از پشت" توصیف و ترکیه را به همدستی با تروریست‌ها (داعش) متهم کرده است.

پوتین بدون نام بردن از کشور خاصی برخی کشورها را به سرپوش گذاشتن روی تجارت غیرقانونی نفت، انسان، دارو، آثار هنری و تسلیحات توسط گروههای افراطی متهم کرد.

وی گفت: انفعال برخی کشورها و بعضا همدستی مستقیم آنها با تروریسم است که به ایجاد پدیده کابوس‌وار داعش منجر شده است.

دیمیتری مدودف، نخست وزیر روسیه از حمله به آنکارا حمایت کرد و گفت: اقدامات ترکیه به مثابه حمایت از داعش است. با توجه به اطلاعاتی که ما درباره منافع مالی مستقیم برخی مقامات ترکیه‌ای در ارتباط با عرضه فرآورده‌های نفتی پالایش شده توسط کارخانه‌های تحت کنترل داعش در اختیار داریم، این امر چندان تعجب‌آور نیست.

مدودف گفت: اقدامات جنایتکارانه و بی‌محابای مقامات ترکیه یک تنش خطرناک در روابط روسیه و ناتو ایجاد کرده که به وسیله هیچ منافعی از جمله حفاظت از مرزها قابل توجیه نیست.

در میان دیگر انتقادات از همکاری ترکیه و داعش، ناتوانی این کشور در بستن موثر مرزها با سوریه است که بسیاری اعتقاد دارند به تروریست‌ها برای انتقال تسلیحات و مایحتاج به سوریه از طریق ترکیه کمک می‌کند.

آیا سوریه از داعش نفت می‌خرد؟

در شرایطی که ترکیه اخیرا انتقادات زیادی را در زمینه خرید نفت از داعش متحمل شده، همچنین گمانه‌زنی‌هایی از سوی آمریکا مطرح شده مبنی بر اینکه برخی مقامات سوری مرتبط با دولت این کشور در خرید نفت از داعش نقش دارند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اخیرا یک تاجر سوری متهم به واسطه‌گری نفتی بین داعش و دمشق را تحریم کرده است.

در این حکم آمده است که دولت سوریه در واقع در حال تجارت با بزرگ‌ترین دشمن خود روی زمینه بوسیله خرید نفت پالایشگاههای تحت کنترل داعش است.

جورج هسوانی و شرکت وی(HEFCO) از آن زمان تاکنون از هرگونه معامله با اتباع آمریکایی منع و تمام دارایی‌هایش در آمریکا مسدود شده است.

در شرایطی که شایعاتی درباره اینکه چه کسی واقعا رشد داعش و فعالیت‌های تجاری آن را تسهیل می‌کند، وجود دارد، بسیاری کارشناسان تلاش کرده‌اند که به عمق اقدامات این گروه تروریستی پی ببرند.

دکتر کارول ناکل، مدیر موسسه مشاور کریستول انرژی می‌گوید: بسیار سخت است که پی ببریم که داعش از فروش نفت چقدر درآمد دارد.

ناکل به اسپوتنیک گفت: هیچ کس نمی‌داند داعش از فروش نفت چقدر درآمد دارد. برآوردها رقمی بین یک تا 1.5 میلیون دلار در روز را نشان می‌دهد.

با توجه به اینکه پس از حملات پاریس و بیروت و همچنین سقوط هواپیمای مسافری روسیه در مصر جامعه بین‌المللی اکنون متعهد به سرکوب این گروه شده است، تلاش‌هایی برای متوقف کردن فروش نفت توسط داعش انجام شده و نیروهای آمریکایی و روسیه کامیون‌های حامل نفت این گروه را هدف قرار می‌دهند.

پیشتر‌ زمانی که تاسیسات نفتی هدف قرار می‌گرفتند داعش می‌توانست نسبتا سریع مجددا به تولید باز گردد اما این بار آمریکا هشدار داده که کامیون‌های حمل سوخت رانندگانی را که ابزار اصلی انتقال نفت توسط داعش به خریداران هستند هدف قرار خواهد داد. این امر می‌تواند باعث محدود شدن تجارت نفتی داعش و در نتیجه منبع اصلی این گروه شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: