کد خبر: ۵۵۲۶۶
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۲ - ۰۱ آذر ۱۳۹۴ - 22 November 2015
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان از انجام پژوهش های میراث فرهنگی در قالب کاوش های باستان شناسی در چهار منطقه از کرانه و پس کرانه های خلیج فارس طی زمستان امسال خبر داد.
بانکداری ایرانی ـ سرویس گردشگری و مناطق آزاد: عباس نوروزی با بیان اینکه سال گذشته عملیات کاوش های باستان شناسی در حوزه استان هرمزگان انجام نشد گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته امسال پژوهش های میراث فرهنگی در قالب کاوشهای باستان شناسی در چهار منطقه از کرانه ها و پس کرانه های خلیج فارس انجام خواهد شد.

به گفته وی، مناطق تاریخی نخل ابراهیمی، تم مارون، حاجی آباد و و بشاگرد مناطقی است که برای انجام پژوهش های میراث فرهنگی در سال جاری در نظر گرفته شده اند.

وی اذعان داشت: انجام این پژوهش ها هم اکنون به پژوهشکده باستان شناسی کشور ارسال شده است که امیدواریم با صدور مجوزهای لازم از سوی این پژوهشکده به زودی شاهد آغاز کاوش های در نظر گرفته شده در کرانه ها و پس کرانه های خلیج فارس در استان هرمزگان باشیم.
این مقام مسئول در استان هرمزگان افزود: به منظور انجام هر یک از این پژوهش های میراث فرهنگی، بین 40 تا 50 میلیون تومان اعتبار درخواست شده است.

وی تاکید کرد: در صورتی که این پژوهش های میراث فرهنگی از اواخر آذر ماه شروع شود، پیش بینی می شود تا پایان سال جاری ادامه داشته باشد.

معاون میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان بیان کرد: کاوش های باستان شناسی در محوطه تاریخی نخل ابراهیمی واقع شده در ساحل میناب از آنجا حائز اهمیت است که این منطقه در دوره اشکانی به عنوان بندرگاه مورد استفاده قرار می گرفته است.

وی اذعان داشت: همچنین مناطق حاجی آباد و تم مارون که در پس کرانه های خلیج فارس واقع شده اند، فرهنگ و تاریخ حوزه خلیج فارس را در خود نهفته دارند که باید با انجام کاوشهای باستان شناسی نسبت به کشف این حقایق اقدامات لازم صورت گیرد.

نوروزی، همچنین از تعیین حریم منطقه تاریخی بشاگرد به عنوان یکی از مناطق تاریخی استان خبر داد و گفت: امیدواریم امسال این پروژه تاریخی نهایی شود.

وی در ادامه بر ضرورت توجه به انجام کاوشهای باستان شناسی در حوزه کرانه ها و پس کرانه های خلیج فارس در استان هرمزگان تاکید کرد و گفت: نتایج این پروژه های میراث فرهنگی باعث می شود تا سیادت تاریخی ایران بر خلیج فارس بیش از پیش بر جهانیان آشکار شود.

معاون میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان با بیان اینکه مرمت آثار تاریخی واقع شده در حوزه خلیج فارس نیز در دستور کار معاونت میراث فرهنگی استان قرار گرفته است گفت: به این منظور هر ساله اعتباراتی ویژه تخصیص می یابد که بنا به ضرورت در آثار تاریخی مختلف به منظور حفاظت و مرمت هزینه می شود.

نوروزی به ادامه طرح حفاظت و مرمت قلعه پرتغالی های جزیره هرمز به عنوان یکی از مهمترین پروژ های تاریخی حوزه خلیج فارس اشاره کرد و گفت: این طرح حفاظتی امسال نیز با تخصیص اعتبارات لازم ادامه خواهد یافت.

این مقام مسئول در استان هرمزگان در خصوص پروژه مرمت قلعه پرتغالی های جزیره قشم گفت: از آنجا که این قلعه در حوزه فعالیت های سازمان منطقه آزاد قشم محسوب می شود، لذا انجام برنامه ریزیها به منظور مرمت و احیای این قلعه تاریخی به عهده این سازمان است و و اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری هرمزگان درخصوص حفاظت و مرمت آثار جزیره قشم نمی تواند ورود کند. 

کانال تلگرام رسمی خبرگزاری دانشجو
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: