کد خبر: ۵۵۲۲۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۰۱ آذر ۱۳۹۴ - 22 November 2015
قیمت مسکن ارتباط نزدیکی با عرضه و تقاضا دارد اما میزان توانایی جامعه و به خصوص توانایی دولت‌ها در تزریق منابع مالی به اقتصاد مسکن در قیمت آن بسیار موثر است.
یک کارشناس مسکن با بیان این‌که نتیجه‌گیری مبتنی بر حدس و گمان از رسیدن قیمت مسکن به کف، غیرعلمی است، گفت: اگر رکود اقتصادی ادامه یابد قطعا شاهد کاهش بیشتر قیمت مسکن خواهیم بود.

محمدمهدی مافی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اگر شرایط اقتصادی در حالت رکود، کاهش درآمدهای صادراتی، فشار دولت به جامعه برای کسب درآمدهای مالیاتی، کاهش اشتغال و عدم مبادلات تجاری خارجی باشد قطعا شاهد کاهش بیشتر قیمت مسکن خواهیم بود. پس نمی توان از هم اکنون نتیجه گرفت که قیمت مسکن به کف رسیده است.

وی افزود: از سوی دیگر در صورتی که عواملی همچون رونق اقتصادی، افزایش اشتغال، افزایش مبادلات بازرگانی و انسانی با کشورهای خارجی به بهبود رفاه جامعه کمک کند، می‌توان گفت قیمت‌های فعلی، حداقل‌های قیمتی است که در آینده خواهیم داشت. با این ترسیم می‌توان نتیجه گرفت به لحاظ حسی در کف قیمت مسکن قرار داریم.

این کارشناس مسکن تاکید کرد: قیمت مسکن ارتباط نزدیکی با عرضه و تقاضا دارد اما میزان توانایی جامعه و به خصوص توانایی دولت‌ها در تزریق منابع مالی به اقتصاد مسکن در قیمت آن بسیار موثر است.

به گفته مافی، برعکس کالاهای مصرفی که به راحتی بر اساس قیمت مواد اولیه، هزینه‌های تولید و میزان عرضه و تقاضا قابل قیمت‌گذاری است و می‌توان کف قیمتی برای آنها در نظر گرفت، در مورد مسکن این کار به آسانی امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: قیمت زمین به اضافه هزینه مصالح، نیروی انسانی با محاسبه درصدی از سود می تواند تعیین کننده قیمت مسکن باشد اما عامل بسیار مهم این است که بیش از 40 درصد قیمت مسکن بخصوص در شهرهای بزرگ به زمین قابل ساخت و بهره‌برداری برمی‌گردد.

این کارشناس مسکن با بیان این‌که محاسبه قیمت کف بازار مسکن به راحتی قابل انجام نیست، تاکید کرد: عوامل بسیاری در محاسبه قیمت مسکن دخیل هستند که جمع‌آوری آن عوامل و اعلام نتیجه‌گیری از این موضوع کار غیرعلمی است و این کارها معمولا بر اساس احساس افراد انجام می‌شود، لذا قابل دفاع نیست.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: