دبیر انجمن قطعه سازان ایران با اشاره به کاهش فروش خودروهای داخلی و سفارش ساخت به قطعه سازان، گفت: طلب قطعه سازان از خودروسازان داخلی اکنون به بیش از 4500 میلیارد تومان رسیده و همین امر شرایط سختی را برای شرکت های قطعه سازی ایجاد کرده است.
ساسان قربانی با بیان اینکه شرکت های قطعه سازی به علت هزینه های زیاد، تعدیل نیروی انسانی خود را از 2 ماه پیش آغاز کرده اند، اظهارداشت: وضعیت اقتصادی، انتظار مردم را برای کاهش قیمت خودروهای داخلی و تشکیل کمپین نخریدن خودروهای داخلی، در حال حاضر فروش خودروسازان را بسیار کاهش داده به طوری که این مساله باعث کاهش 50 درصدی فعالیت شرکت های قطعه سازی کشور شده است.
وی یادآور شد: به علت طلب زیاد قطعه سازان از خودروسازان داخلی شرکت های قطعه ساز اکنون 35 تا 40 درصد نیروهای خود را تعدیل کرده اند، لذا اگر اقتصاد کشور دوباره رونق بگیرد، جذب نیروی انسانی متخصص آموزش دیده برای قطعه سازان بسیار سخت خواهد بود.
وی با بیان اینکه برای تامین قطعات مورد نیاز خودروسازان داخلی بیش از یک هزار و 200 شرکت قطعه سازی در کشور فعال بودند، گفت: در این بخش بین 190 تا 200 هزار نفر در این شرکت ها مشغول کار بودند که هم اکنون به علت کاهش تولید و سفارش خودروسازان، 50 هزار نفر از این صنعت خارج شده اند.
قربانی گفت: صنعت خودرو امروز مورد اقبال مشتریان نیست در حالی که این صنعت نقش بسیار مهمی در توسعه دیگر واحدهای صنعتی دارد لذا فعالیت قطعه سازان نیز به میزان فروش خودروهای داخلی وابستگی کاملی دارد.
دبیر انجمن قطعه سازان ایران یادآور شد: امروز در جهان تولید یک قطعه به مقیاس گسترده توسط یک قطعه ساز مورد توجه جدی قرار گرفته است، نه آنکه یک قطعه را چند شرکت، تولید و به بازار عرضه کنند.
قربانی تصریح کرد: کاهش فروش و کمبود منابع مالی باعث شده خودروسازان نتوانند به پرداخت مطالبات قطعه سازان اقدام کنند و حل این مساله نیاز به ارایه راهکارهای مناسب از سوی دولت دارد.
دبیر انجمن قطعه سازان خودرو ایران در پایان یادآور شد: بررسی های نشان می دهد سایر واحدهای تولیدی کشور نیز با مشکلات زیادی مواجه هستند که وزارت صنعت، معدن و تجارت و رییس جمهور با تدوین برنامه ویژه ای در صدد رفع مشکلات واحدهای تولیدی کشور هستند./ایرنا