کد خبر: ۵۱۷۷۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۱۸ مهر ۱۳۹۴ - 10 October 2015
این نشست با حضور علیرضا نادری سخنگوی هیأت مدیره خانه تئاتر و مدیر کارگروه به‌سازی خانه تئاتر، علی‌اصغر دشتی عضو علی‌البدل هیأت مدیره خانه تئاتر، حمید پورآذری و امیر اسمی عضو هیأت مدیره خانه تئاتر، محمد امیریاراحمدی رئیس هیأت مدیره انجمن نمایشنامه نویسان خانه تئاتر و تعدادی از اعضای صنوف مختلف خانه تئاتر حضور داشتند.
در ابتدای این نشست امیریاراحمدی با بیان اینکه باید فکر کنیم در چه شرایط تاریخی به سر می‌بریم و تئاتر در این شرایط چه وظایفی دارد، یادآور شد: ما کشوری در حال توسعه هستیم و کشور در حال توسعه نیاز به این دارد که تمام رفتارهای توسعه آن نقش شود و یکی از بهترین ابزار نقد، تئاتر است. متأسفانه تئاتر ایران از کار نقد برکنار مانده است. نمی‌توان گفت توسعه یک کشور عادلانه است اما تئاترش عقب مانده است. 

وی ادامه داد: در گذشته خانه تئاتر در دورانی شکل گرفت که مطالبات جامعه تئاتر نسبت به نیازهای توسعه کشور شکل نگرفته بود، به همین دلیل سیستم معنادار و تعریف شده‌ای نداشت. از این رو بود که حرکاتی که انجام داد به سرانجام نرسیدند و این ناکارآمدی، جای سؤال شد. بعد از تغییرات مدیریتی در کشور، مجددا این پرسش برای ما ایجاد شد که چه باید بکنیم. اعضای صنوف و هیأت مدیره‌های آن‌ها به این نتیجه رسیدند که ترکیب هیأت مدیره خانه تئاتر باید کارآمدتر باشد. 
سقف کارآمدی هیأت مدیره قبلی خانه تئاتر از قرارداد تیپ و بخشی از کار بیمه، بالاتر نرفت. 

رئیس انجمن نمایشنامه نویسان خانه تئاتر تأکید کرد: هیأت مدیره جدید، روندی به سوی آینده را پیش‌بینی کرد تا جریانی که در تئاتر ایران شکل می‌گیرد، جریانی عادلانه باشد.

سپس علی‌اصغر دشتی با اشاره به حمایت ۷ انجمن خانه تئاتر از هسته‌ای ۵ نفره متشکل از علیرضا نادری، حمید پورآذری، علی‌اصغر دشتی، حسین کیانی و امیر اسمی در انتخابات سال ۹۳ هیأت مدیره خانه تئاتر، توضیح داد: هدف این گروه با نگاه به آینده وارد خانه تئاتر شد. با پرهیز از روزمره‌گی وارد انتخابات شدیم و ۴ نفر وارد هیأت مدیره خانه تئاتر شدند. ما به محض ورود به خانه تئاتر کار مطالعاتی خود را که چه باید کرد، شروع کردیم. البته باید قبل از ورود به هیأت مدیره خانه تئاتر این کار مطالعاتی را انجام می‌دادیم اما تعجیل برای شکل‌گیری این هسته، اجازه این کار را نداد. 

وی افزود: ما به ۲ حوزه اصلاح درون ساختار خانه تئاتر و همچنین پردازشی برای بیرون و جامعه تئاتر توجه داشتیم. در خانه تئاتر سیستم‌های سنتی سازمانی پاسخگو نیست و از این رو مصوبه تشکیل کارگروه به‌سازی خانه تئاتر را از هیأت مدیره خانه تئاتر گرفتیم. این کار خردجمعی را جایگزین تصمیمات فردی کرده است. در حوزه بیرونی هم به حوزه سخت افزاری و طرح ملی توسعه و گسترش فضاهای تئاتر تدوین شد. 

در ادامه این نشست، علیرضا نادری نیز با بیان اینکه با نگاه به آینده و حفظ حقوق اعضای خانه تئاتر وارد این نهاد تئاتری شده است، اظهار کرد: ما برای پیشرفت و حرکت به سوی آینده نیازمند برنامه و سازماندهی هستیم. ما با استفاده از برنامه‌ای علمی و مشاوره با کارشناسان صاحب‌نظر و با استفاده از جدول سوآت که برای شناسایی نقاط ضعف و قوت سازمان‌ها در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد، از تمامی اعضای خانه تئاتر نظرسنجی کردیم. نتیجه  این نظرسنجی علمی این بود که معدل خانه تئاتر طبق جدول سوآت، زیر سطح استاندارد بود، یعنی اینکه خانه تئاتر دارای ضعف اساسی است.

​سخنگوی هیأت مدیره خانه تئاتر با اشاره به ارائه طرح و برنامه‌ای علمی برای پیشرفت و بهبود وضعیت خانه تئاتر و نگاه این نهاد تئاتری به آینده، تأکید کرد: ما طرحی را برای قدرتمندتر شدن خانه تئاتر ارائه دادیم ولی هر گاه که توضیحی در خصوص این طرح ارائه دادیم با خنده‌هایی از سر استهزاء مواجه شدیم. متأسفانه درگیری خانه تئاتر با مسائل روزمره است و در حال حاضر به این نتیجه رسیده که باید در سراسر کشور شعبه‌هایی را راه‌اندازی کند که البته من به آقای ایرج راد گفتم باید از این کار بترسد زیرا خانه تئاتر سازمان بازرسی ندارد. 

وی ادامه داد: یکی از دورترین رویاهای خانه تئاتر گسترش شعبه است که متأسفانه امروز به جدی‌ترین رویا، تبدیل شده است.
نادری در بخش دیگری از سخنان خود به تدوین طرح جامع توسعه تئاتر ایران و ارائه آن به دفتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: متأسفانه تا به امروز ارسال این طرح به دفتر معاون اول رئیس جمهور هیچ نتیجه‌ای نداشته است.
این کارگردان و نمایشنامه نویس شناخته شده تئاتر ایران، روش‌های مورد استفاده خانه تئاتر برای حمایت از اعضای خود را روش‌های کمیته امدادی دانست و متذکر شد: تئاتر ایران گرفتار رکود است و اگر برای اعضای محترم بیکار خانه تئاتر، شغل فراهم شود دیگر گدایی بیمه را نخواهند کرد.

​در بخش دیگری از این نشست امیر اسمی به ارائه توضیحاتی در خصوص طرح توسعه تئاتر ایران و همچنین طرح برنامه ریزی داخلی خانه تئاتر ارائه داد که جزییات ارائه شده از طرح‌های مدنظر به لحاظ علمی و استاندارد بودن، مورد توجه اصحاب رسانه و حاضران در نشست قرار گرفت.

در ادامه نشست رسانه‌ای گزارش عملکرد ۱۷ ماهه هیأت مدیره جدید خانه تئاتر، در خصوص حمایت انجمن‌های نمایشنامه‌نویسان، کارگردانان، طراحان صحنه و لباس، طراحان پوستر، طراحان گریم و ماسک، منتقدان و نویسندگان تئاتر، عکاسان و تئاتر خیابانی از کلیت برنامه ریزی و طرح ارائه شده از سوی هیأت مدیره جدید خانه تئاتر و همچنین برخی نکات دیگر نظیر مجوز خانه تئاتر که به نام مؤسسه فرهنگی و هنری و به نام ایرج راد به عنوان مدیر مؤسس آن است و همچنین برخی نکات در خصوص چرایی اجرایی نشدن برنامه و طرح ارائه شده از سوی هیأت مدیره جدید خانه تئاتر در این نهاد تئاتری، صبحت شد. 

کانال اختصاصی بانکداری ایرانی در تلگرام: https://telegram.me/bankdariirani
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: