وی گفت: متاسفانه عسل به صورت فله ای به کشورهای دیگر از جمله ترکیه صادر و در آنجا بسته بندی و با برند همان کشور در بازارهای جهانی و منطقه توزیع می شود که با این اقدام فقط 50 درصد ارزش عسل صادراتی عاید کشور می شود.
رئیس اتحادیه زنبورداران ایران افزود: توسعه سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی امری ضروری است بنابراین باید برای جذب سرمایه گذاران در ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی عسل برنامه ریزی شود.
خانم رئیسی عرضه عسل کیفی با نشان رسمی را از مهمترین دغدغه های زنبورداران دانست و گفت: از امروز مصرف کنندگان می توانند عسل را با نشان کیفی در فروشگاه های عرضه مستقیم و با قیمت مناسب تهیه کنند.
وی همچنین از افتتاح 22 فروشگاه عرضه مستقیم عسل با نشان کیفی اکسیر در شهر تهران خبر داد و افزود: این فروشگاه های زنجیره ای در مناطق پرتردد و قابل دسترس جانمایی شده است و احداث خواهد شد.
رئیس اتحادیه زنبورداران ایران گفت: در این فروشگاه ها عسل تولیدی زنبورداران پس از تایید آزمایشگاه مرجع هولوگرام و نشان کیفی اکسیر را دریافت می کند و پس از آن در این فروشگاه ها به صورت مستقیم عرضه می شود.
خانم رئیسی افزود: با تکمیل زنجیره تولید تا توزیع و حذف دلالان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان منتفع خواهند شد.
وی گفت: در این شبکه تولید تا توزیع 50 درصد پول زنبورداران پس از عرضه محصول پیش از تایید کیفی دریافت نشان پرداخت می شود و زنبورداران مابقی هزینه پس از تایید کیفی دریافت خواهند کرد.
رئیس اتحادیه زنبورداران ایران افزود: با این ترتیب زنبورداران پول خود را به موقع دریافت می کنند درحالیکه تاکنون با تاخیری سه تا چهار ماهه پول خود را از دلالان دریافت می کردند که البته هزینه واقعی محصول تولیدی آنان نیز نبود.
خانم رئیسی گفت: عسل در فروشگاه های زنجیره ای با قیمت بسیار مناسب عرضه می شود و این محصول با بسته بندی مناسب با نمونه های خارجی نیز در بازارهای جهانی قابل رقابت است.
وی از مصرف کنندگان خواست از خرید عسل بدون نام و نشان خودداری کنند و از دوره گردها عسل نخرند.
رئیس اتحادیه زنبورداران ایران افزود: تاکنون ابزاری دقیق و علمی برای تعیین کیفیت عسل در اختیار نداشتیم اما با ایجاد آزمایشگاه مرجع و نشان کیفی اکسیر امکن عرضه عسل با کیفیت بالا برای تولیدکنندگان فراهم شده است.
خانم رئیسی گفت: اتحادیه زنبورداران کشور برای نظارت کیفی بر تولید عسل و چگونگی عرضه آن به بازار آمادگی کامل دارد و از دولتمردان درخواست واگذاری تصدی گری مدیریت تولید و بازار را دارد.
در کشور 74 هزار زنبوردار با 6 میلیون و 500 هزار کندو فعالند که از لحاظ تعداد پس از کشور چین در جهان مطرح است.