بانکداری ایرانی ـ سرویس گردشگری و مناطق آزاد: محمد سعیدنژاد به هدف گذاری سازمان بنادر و دریانوردی در واگذاری پس کرانههای بنادر به بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: سیاست کلی سازمان بنادر و دریانوردی این است که در احداث تأسیسات زیربنایی بنادر بزرگ به ویژه اسکلهها و تجهیزات استراتژیک، خود به صورت مستقیم سرمایهگذاری کند و بقیه امور را بخش خصوصی بسپارد، تا وارد عرصه شده و فعالیت کند.
سعيدنژاد با بیان اینکه در زمینه ارائه تسهیلات به بخش خصوصی و فعالیت این بخش، هیچ محدودیتی نداریم، افزود: در حال حاضر زیرساختها و شرایط حضور گسترده بخش خصوصی فراهم است، ضمن آنکه از طریق ارائه تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی با معرفی سازمان بنادر و دریانوردی، بخش خصوصی را برای حضور گستردهتر تشویق میکنیم.
وي افزود: سازمان بنادر و دریانوردی از سوی دیگر از طریق تأمین منابع مالی از محل وجوه اداره شده، به بخش خصوصی کمک میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه یکی از اولویتهای سازمان بنادر واگذاری پسکرانهها بندری به بخش خصوصی است، گفت: توسعه محوطه پشتیبانی بندر شهید رجایی در دستور کار است؛ این بندر در حال حاضر ۲۴۰۰ هکتار پس کرانه دارد، ضمن آنکه ۲۴۰۰ هکتار پسکرانه جدید هم به منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی ملحق خواهد شد و این بندر توسعه مییابد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: در بندر امام خمینی (ره) نیز استقبال بخش خصوصی مناسب است در همین راستا در حال حاضر ۲ هزار هکتار پسکرانه داریم که این رقم با احیای زمین از طریق دریا و نیز خرید اراضی جانبی، به منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) افزوده میشود.
سعيدنژاد ادامه داد: سازمان بنادر و دریانوردی خود را مکلف میداند، شرایط مناسبی برای حضور و سرمایهگذاری بخش خصوصی در همه بخشهای پسکرانه ایجاد کند.
وي به تضمین سرمایهگذاریها در بنادر توسط سازمان بنادر و دریانوردی اشاره کرد و افزود: در این زمینه سیاستهای تشویقی مناسبی نیز داشتهایم که موجب شد، بخش خصوصی با شرایط بهتری به این حوزه ورود کند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: به هر حال سازمان بنادر و دریانوردی طبق قانون بودجه موظف است سرمایهگذاری در بنادر را تضمین کند.