مرتضی آقاجانی، در مورد علت اهمیت کاهش نرخ گندله برای فولادسازان گفت: فولادسازان به دلیل افت قیمت جهانی و به نسبت بیشتر افت قیمت داخلی، اکثرا در مرز ضرر هستند. فولادسازانی که قدیمیتر هستند خطوط تولیدشان کاملتر و قیمت تمامشده محصولاتشان پایینتر است و مقاومت بیشتری میکنند.
وی افزود: فولادسازانی که مقداری جوانتر هستند، خطوط تولیدشان کامل نیست و مجبور هستند بخشی از مواد اولیه خود را به صورت گندله بخرند که این امر باعث افزایش قیمت تمامشده میشود.
مدیرعامل شرکت مهندسی معادن و فلزات MME با تاکید بر اینکه فولادسازانی که بخش نهایی تولید را در اختیار ندارند نیز در مرز زیان قرار دارند، گفت: طبیعتا دولت باید کمک کند تا واحدهای تولیدی فولاد از بحران و رکود کنونی آسیب نبینند و به تعطیلی کارخانه نرسند.
آقاجانی، دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر لزوم کاهش سه درصدی قیمت گندله را در راستای تعطیلنشدن و زیانندیدن فولادسازان دانست و اظهار کرد: کاهش سه درصدی قیمت گندله تاثیراتی در دیگر بخشها نیز از جمله معدن دارد که باید دیده شود و در نظر گرفته شود که آیا کاهش قیمت گندله صحیحتر است یا افزایش تعرفه واردات فولاد.
وی تصریح کرد: افزایش تعرفه تاثیر بیشتر و سریعتری دارد و از سوی دیگر سهم بازار داخلی را هم برای تولیدکنندگان داخلی تضمین میکند، چرا که در غیر این صورت و با اکتفا به کاهش قیمت سنگآهن و گندله تاثیر آن بر تولید داخل است. در حال حاضر سهم بازار ایران را تسلیم چینیها و بازار جهانی میکنیم؛ لذا در مورد راههای برونرفت فولاد از رکود لازم است بیشتر روی بحث واردات متمرکز شویم.