یک روزنامه صبح در خصوص تفاهم جدید تلویزیون با فدراسیون فوتبال از آن با تیتر «ترکمنپخش» یاد کرد.
به گزارش ایسنا، روزنامه خبر ورزشی کاریکاتور زیر را در این رابطه منتشر کرده است.
همچنین، روزنامه قانون درباره این تفاهم جدید نوشت: بحث حق پخش تلویزیونی مدتهاست که از سوی فدراسیون مطرح میشود. اوج بالاگرفتن این جدال، مربوط به فصل گذشته و زمان ریاست جناب آقای ضرغامی بر سازمان صداوسیما میشود که برای چند هفته پخش زنده بازیهای لیگ برتر از تلویزیون ملی متوقف شد. در آن زمان تفاهم موقتی بر سر قیمت حق پخش بین دو طرف صورت گرفت تا هفتههای باقیمانده از لیگ هم به خیر و خوشی سپری شود.
پس از پایان لیگ و با روی کار آمدن سرافراز که یکی از قدیمیترین مدیران سازمان صداوسیما به شمار میآید، بارقههایی از امید به وجود آمد که با توجه به شناخت او از فلسفه سازمانی مانند صداوسیما و تجربههای او در راهاندازی شبکههای برونمرزی، مشکل حق پخش برای همیشه حل شود و آنطور که در عرف جهانی رایج است، درآمد مناسبی از پخش مسابقات نصیب فوتبال کشورمان شود.
این امیدها زمانی رنگ باخت که سرافراز به صورت صریح و واضح، مسئولیت پرداخت حق پخش را از دوش فدراسیون برداشته و آن را منوط به اختصاص بودجه مخصوصی برای این امر توسط دولت کرد. در نهایت، دو طرف به طور جدی شروع به مذاکره کردند تا به راهکار جامعی برای رفع دائمی این مشکل برسند و این راهکار نام جدیدی داشت؛ IPTV !
تکنولوژی IPTV مخفف InternetProtocolTelevision یا در واقع تلویزیونی است که با استفاده از پروتکل IP ارسال میشود. در این سیستم، کاربران میتوانند زمان پخش برنامهها را به دلخواه خود تغییر دهند، فیلم مورد نظر خود را در هر ساعت از شبانه روز پخش کنند، به موسیقی دلخواه خود گوش دهند، در ضمن تماشای تلویزیون از جستوجو در اینترنت لذت ببرند یا سفارش خرید خود را برای سوپرمارکت محل ارسال کنند.
به این ترتیب سیستم IPTV را میتوان تلفیقی از دو صنعت IT و تلویزیون دانست. تلفیقی که میتواند با ارائه خدمات جذاب برای مشتریان، هر دوی این صنایع را رشد داده و متحول کند. یک ویژگی مهم سیستم IPTV، امکان قرار دادن محتواهای مختلف بر روی آن و فروش آنها به کاربران است که به نظر میرسد، مهمترین بحث درآمدی درباره این سیستم در جلسه مابین فدراسیون فوتبال و صدا و سیما همین مسأله بوده است. ولی دو چالش درباره این درآمدزایی مطرح است: اول اینکه آیا زیرساختهای لازم برای پیادهسازی این پروژه عظیم در کشور مهیا هست یا خیر و دوم اینکه، در صورت مهیا بودن شرایط قرار است این سیستم چه زمانی به درآمدزایی برسد؟