کد خبر: ۴۷۹۳۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - 29 July 2015
معاون گردشگری استان یزد اولین گام در رونق گردشگری کشورمان را معرفی ظرفیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری در سطح جهان خواند و اظهار کرد: متاسفانه در این رابطه ضعیف عمل کرده‌ایم.
"سید مصطفی فاطمی"  اولین موضوع در توسعه و رونق گردشگری را معرفی پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های گردشگری و هویت خودمان و پس از آن تامین زیرساخت‌های مناسب برای میزبانی مورد رضایت گردشگران به عنوان کسانی که می‌توانند سفیر و مبلغی برای رونق بیشتر گردشگری کشور و نیز استان تاریخی یزد باشند، ذکر کرد.

وی با اشاره به وجود 19 اثر جهانی حوزه میراث فرهنگی در کشورمان، جایگاه ایران و همچنین استان یزد را به لحاظ معرفی ظرفیت‌های گردشگری در جهان نامطلوب ارزیابی و تصریح کرد: به عنوان نمونه یکی از این آثار ثبت جهانی شده در کشورمان مربوط به مجموعه باغ‌های ایرانی است که استان یزد در این رابطه با دو باغ جهانی دولت‌آباد و پهلوان‌پور مشارکت دارد ولی این میزان برای استان کهنی مانند یزد بسیار ناچیز است.

فاطمی خاطرنشان کرد: هر چند استان یزد بدون ثبت جهانی شدن نیز با داشتن بزرگترین بافت تاریخی، قدیمی‌ترین موجود زنده دنیا، برخوداری از بهترین ژئو‌توپ منطقه با داشتن یخچال طبیعی طزرجان در کنار رشته‌کوه شیرکوه و مجموعه‌های دیگری از ترین‌ها به عنوان نخستین مقصد گردشگران در کشور مطرح است، ولی در واقع تبلیغات درستی برای معرفی جاذبه‌های گردشگری استان در سطح جهانی نداشته‌ایم و در این رابطه بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم.

وی شناخت جامعه گردشگر علاقمند به جاذبه‌های استان را به عنوان گامی موثر در ارائه راهکارهای توسعه گردشگری استان مورد اشاره قرار داد و گفت: 80 میلیون گردشگر فرهنگی در دنیا داریم که با توجه به برخورداری از بیشترین جاذبه‌های فرهنگی در استان باید بیشتر برای جذب و بهره‌بردن از آنها سرمایه‌گذاری و تلاش کنیم.

یزد، بهشت گردشگران فرهنگی است
معاون گردشگری استان متذکر شد: البته هر چند یزد بهشت گردشگران فرهنگی محسوب می‌شود ولی نباید از سایر انواع ظرفیت‌های گردشگری استان مانند گردشگری طبیعی و نیز گردشگری ماجراجویانه با توجه به برخوداری استان از طبیعت کویری تا کوهستانی غافل شد.

وی در این مورد به ظرفیت‌های خوب استان در زمینه گردشگری سلامت، گردشگری تجاری و صنعتی و نیز گردشگری روستایی که در سال‌های اخیر مورد توجه خاصی از سوی گردشگران قرار گرفته است، اشاره کرد.

ظرفیت‌های قابل توجه گردشگری روستایی
فاطمی در رابطه با طبیعت‌گردی و گردشگری روستایی به ظرفیت‌های قابل توجه استان در این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: بسیاری از روستاهای استان علاوه بر جاذبه‌های تاریخی و طبیعی، از پتانسیل‌های هویتی و آیینی قابل توجهی برخودار هستند.

وی در همین خصوص تصریح کرد: با حرکت از غرب به شرق استان بسته به ساکنان زرتشتی یا مسلمان روستاهای استان می‌توان تنوع بومی در آداب و آیین‌های زیبای آنها را شاهد بود که این جاذبه‌ها نه تنها برای گردشگران طبیعی بلکه مورد علاقه گردشگران فرهنگی نیز هست.

این مسئول در همین رابطه به توجه ویژه حوزه گردشگری استان به روستاهای تاریخی و هدف گردشگری سریزد، فهرج، توران پشت، اسلامیه، مزرعه کلانتر، رکن آباد و محمدآباد و نیز روستاهای اطراف عقدا برای تامین زیرساخت‌های مناسب‌تر گردشگری با توجه به سبک همان روستاها با هدف توسعه گردشگری روستایی در این مناطق اشاره کرد.

لزوم تقویت تمام زیرساخت‌های گردشگری
معاون گردشگری استان یزد در مورد وضعیت زیرساخت‌های گردشگری کشور و به ویژه استان نیز اظهار کرد: متاسفانه زیرساخت‌های گردشگری و ظرفیت‌های اسمی ایجاد شده در این حوزه با استانداردهای جهانی فاصله دارد.

وی با اشاره به تسهیل شدن موقعیت کشورمان در بین کشورهای اروپایی و برداشته شدن یکسری ممانعت‌ها و محدودیت‌های ورود گردشگران این کشورها به کشورمان، بر تقویت زیرساخت‌های گردشگری کشورمان در تمام حوزه‌ها اعم از هتل‌داری، خدمات، حمل و نقل جاده‌ای و ریلی و غیره تاکید کرد.

فاطمی در پایان وضعیت زیرساخت‌های اقامتی در استان یزد را در مقایسه با برخی دیگر از نقاط کشور با توجه به اقدامات صورت گرفته در مقطعی از سال‌های گذشته نسبتاً خوب ارزیابی کرد و گفت: البته با اقداماتی که در حال انجام است، قطعاً سال 1399 شاهد افزایش تعداد تخت‌های اقامتی استان به میزان کنونی خواهیم بود./ایسنا
برچسب ها: یزد ، گردشگری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: