عبدالرضا ثروتی : با بیان اینکه نزدیک به 20 سال است که همواره کسری بودجه داشتهایم، اظهار داشت: معمولا دولتها با مکانیزم تخصیص (به عنوان مثال کاهش بودجه طرحهای عمرانی) کمبود بودجه را جبران میکنند که خود نتیجه زیانباری دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس افزود: دولت باید درآمد 70 هزار میلیارد تومانی از مالیات، 17 هزار میلیارد تومانی از محل فروش شرکتها به بخش خصوصی، ارائه 3 هزار میلیارد تومان اسناد خزانه، فروش اوراق مشارکت و غیره کسب کند، چراکه اگر این اقدامات را انجام ندهد قطعا به کسری بودجه مواجه میشود.
وی ادامه داد: ما به مقدار درآمدها، هزینه تعریف کردهایم و هر میزان درآمدها محقق نشود، بودجه دچار کسری میشود.
وی با بیان اینکه در رابطه با نفت درآمدها همواره محقق شده است، گفت: همان گونه که ذکر شد معمولا عدم وصل درآمدهای مالیات، عوارض، حقوق دولتی، خصوصی سازی، اوراق مشارکت، اسناد خزانه و غیره به کسری بودجه دامن میزند. /باشگاه خبرنگاران
ثروتی در ادامه با بیان اینکه توزیع سراسری یارانه نقدی خود یکی دیگر از مشکلات است، تصریح کرد: برای اشتغال جوانان 4 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود ولی هنوز در این خصوص پولی تخصیص داده نشده است، زیرا یارانه نقدی به صورت سراسری توزیع میشود.
وی تاکید کرد: برای اینکه دولت مکانیزم تخصیص را جهت کمبود بودجه از دستور کار خارج کند، باید هرچه سریعتر نسبت به ساماندهی یارانه نقدی و حذف ثروتمندان، اقدام کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: لازم است دولت از طریق مالیات سازمان ثبت شرکتها و در نظر گرفتن یک رنج حقوقی، افراد پردرآمد همچون قضات، کارخانه داران، سهام داران و غیره را از لیست یارانه بگیران خارج کند.