پس از ورود بیش از 7 فروند هواپیمای مسافربری جدید به ناوگان هوایی کشور و افزایش قابل توجه تعداد صندلیهای فعال در این ناوگان حالا در پروازهای بینالمللی ایران تغییر و تحولاتی جدی اتفاق افتاده که نویدبخش روزهای خوش است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شرکت هواپیمایی ماهان که ابتدای سال جاری توانست با نتیجهبخش شدن مذاکرات خود با چند ایرلاین خارجی پس از سالها چند فروند هواپیمای مسافرتی جدید را وارد ناوگان کشور کند حالا و با عبور از مراحل ثبت مجوز به شکل تدریجی به هواپیماهای جدید خود برنامه پرواز میدهد.
پس از آن که یک خبرگزاری خارجی مدعی شد از روز نخست ژوئن ایران ارائه مجوز پروازی به هواپیماهای جدید را آغاز کرده و همانطور که پیش از این نیز رییس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرده بود بخش قابل توجهی از این ظرفیت را به پروازهای بینالمللی اختصاص داده است با رسیدن این هواپیماهای جدید، شرکت ماهان پروازهای خود در چند مسیر هوایی پرتردد را آغاز کرد که در آخرین اقدام میتوان به آغاز به کار مسیر هوایی تهران – میلان از سوی این شرکت اشاره کرد.
پیش از این نیز در روزهای ابتدایی خرداد ماهان توانسته بود با در اختیار گرفتن بخشی از سهم ایرلاینهای خارجی در پروازهای بینالمللی ایران دو مسیر هوایی تهران – مسکو و تهران – سنپطرزبورگ را راهاندازی کند.
در حوزه پروازهای بینالمللی به مقصد غرب کشور نیز یک مسیر هوایی جدید از تهران به آتن راهاندازی شده و برای نخستین بار پروازهای برنامهای ایران به مقصد شهر اسپارتا در ترکیه نیز برقرار شده است.
با توجه به نقش سازندهای که ایرباسهای جدید در برنامههای پروازی ایران ایفا کردهاند به نظر میرسد بخش عمدهای از سهم ایرلاینهای خارجی در این پروازها کاهش یافته و همانطور که ماهان توانست جای گلفایر بحرین را در پروازهای تهران – منامه بگیرد این امکان وجود دارد که در چند مسیر پرتردد دیگر نیز ایرلاینهای ایرانی توان پاسخگویی به نیاز متقاضیان را داشته باشند.
البته تداوم ارایه این خدمات از سوی این ایرلاینها منوط به واردات هواپیماهای جدید و پرواز کردن دوباره هواپیماهای زمینگیر خواهد بود که احتمال میرود با حضور وزیر راه و شهرسازی در نمایشگاه پاریس برخی از این نیازها برطرف شود.