شواهد حاکم بر بازار ساختوساز مسکن از یکسو و آمار ارائه شده از سوی بانک مرکزی در رابطه با میزان ساختوسازها در چند سال اخیر بهخصوص در سال گذشته، خبر از وجود رکود در بازار ساختوساز لااقل تا اردیبهشت امسال را ميدهد.
اما این مساله تاثیر چندانی بر کاهش قیمت املاک کلنگی نداشته است، زیرا برخي مالکان در دوران رکود حاضر نيستند ملک قدیمی خود را با قیمت پایینتر به سازنده تحویل دهند.
برخی از بنگاهداران املاک دراین باره به «دنیای اقتصاد» اظهار کردند : این دسته از مالکان نه تنها در دوره رکود قیمت پیشنهادی فروش ملک کلنگی خود را به قیمت دلخواه تعیین میکردند، بلکه هنوز با ادامه این روند بر سر قیمت بالا پافشاري ميكنند.
تعدادی از دلالان حاضر در بازار ساختوساز به نکته دیگری اشاره کردند که ممکن است باعث شود مالکان املاک کلنگی كماكان در ماههاي آتي تمايلي به تخفيف در قيمت پيشنهادي نداشته باشند و آن «تسهیلات خرید 80 میلیون تومانی مسکن» است.
این مساله احتمال دارد «وسوسه شدن فروشندهها» را در بازار املاک کلنگی به همراه داشته باشد، زیرا سال آینده بازار خرید و فروش مسکن با خریدارانی به واسطه تسهيلات 130 میلیون تومانی (شامل 80 ميليون وام خريد، 10 ميليون وام جعاله و 40 ميليون تومان اصل سپرده) روبهرو ميشود.
ستون امروز نبض قیمتهای پیشنهادی فروش تعدادی از املاک کلنگی در مناطق مختلف تهران را مورد بررسی قرارداده است.
تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» نشان میدهد: در حال حاضر قیمت برخی املاک کلنگی در هر منطقه بعضا تا دو برابر قیمت واحدهای نوساز یا قیمت ساير آپارتمانها در همان منطقه است، البته قیمتهای کلنگی عنوان شده در این گزارش نرخهای پیشنهادی مالکان است.
برای مثال: اکنون یک ملک کلنگی 231 متری در خیابان اشرفی اصفهانی (در خیابان فکوری) متری 12 میلیون و 980 هزار تومان از سوی مالک محاسبه شده است در حالی که قیمت واحد نوساز در خیابان اشرفی اصفهانی متری 5 میلیون و 600 هزار تا 6 میلیون تومان تعیین میشود.
14 میلیون و 500 هزار تومان قیمت پیشنهادی فروش هر متر از یک ملک قدیمی 350 متری در خیابان جهان آرا واقع در یوسف آباد است در صورتی که 6 میلیون و 500 هزار تومان به عنوان قیمت هر مترمربع از یک واحد نوساز در خیابان یوسفآباد، قیمت گزافی است.