بانکداری ایرانی- اقتصاددان ارشد موسسه اقتصاد رشد «پیوتر استولیپین» گفت: نقش کشورهای بریکس و کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی همچنان در حال افزایش است، زیرا اهمیت آمریکا و کشورهای غربی بهطور کلی در مسیر کاهش قرار دارد و آمریکا تمام تلاش خود را برای دفاع از منافعش خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، بوریس کوپیکین گفت: متوقف کردن بریکس و سایر کشورها با اقداماتی مانند محدودیتهای تجاری یا تحریمها، امکانپذیر نخواهد بود و برعکس، چنین اقداماتی تلاشها برای کاهش وابستگی به بازارها و سیستم مالی غربی را تحریک میکند و این تعادل به تدریج تغییر خواهد کرد و منعکسکننده واقعیتهای اقتصادی و جمعیتی است.
وی اظهار کرد: مسدود کردن ذخایر روسیه، بانکهای مرکزی طیف وسیعی از کشورها را به افزایش سهم طلا و کاهش سهم دلار در ذخایرشان سوق داده و تصمیم اخیر چین برای محدود کردن صادرات عناصر خاکی کمیاب، آمریکا را به سرعت از هرگونه تمایلی برای ادامه جنگ تجاری با چین منصرف کرده است.
آنتون سویریدنکو، مدیر اجرایی موسسه اقتصاد رشد «پیوتر استولیپین» گفت: نیاز به شکلدهی تعادل جهانی جدید وجود دارد که منافع آمریکا، کشورهای عضو بریکس و سایر کشورها را در نظر بگیرد و افزود: خلاء در این زمینه کاملا قابل مشاهده است که به خودی خود برای سیاستمداران چندان خوب نیست. نظم جهانی، آشکارا به پیکربندی جدیدی نیاز دارد و این دقیقا همان چیزی است که در مجمع بریکس به تفصیل در مورد آن صحبت شد و از دیگر موارد مورد بحث، تنظیم مجدد نهادهای بینالمللی و سازمان ملل بود.
نیویورک تایمز: تهدید تعرفه ۱۰ درصدی ترامپ تاثیری بر همکاری کشورهای بریکس ندارد
روزنامه نیویورک تایمز گزارش کرد، کشورهای عضو بریکس با وجود تهدیدهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مبنی بر اعمال تعرفههای ۱۰ درصدی بر هر کشوری که از «سیاست ضد آمریکایی» این گروه اقتصادی حمایت کند، همکاری تجاری خود را گسترش خواهند داد.
طبق برآورد این نشریه، سیاست تجاری تهاجمی کاخ سفید نتیجه معکوس داشته است و بزرگترین اقتصادهای جهان ترجیح میدهند برای وابستگی کمتر به آمریکا، با یکدیگر تجارت کنند.
این روزنامه نوشت: تلاش برای افزایش تجارت در گروه بریکس نشان میدهد که چگونه تعرفههای ترامپ، روابط اقتصادی جهانی را از نو ترسیم میکند و شرکای تجاری آمریکا را به سمت بازارهای دیگر سوق میدهد. علاوه بر این، اعضای بریکس حق اعمال تعرفههای تلافیجویانه را در صورت تشدید جنگ تجاری توسط واشنگتن برای خود محفوظ نگه میدارند.
پیش از این، در بیانیه مشترکی که پس از اجلاس ریودوژانیرو منتشر شد، کشورهای عضو بریکس علیه اقدامات یکجانبه تجاری و مالی، از جمله افزایش تعرفهها و ایجاد موانع غیرتعرفهای که به ایجاد عدم تعادل تجاری و مغایر با هنجارهای سازمان تجارت جهانی منجر میشود، گفتوگو کردند.
بریکس در ایجاد موسسات جدید پیشگام خواهد بود
ایگور ماکاروف، رئیس دپارتمان اقتصاد جهانی در دانشکده عالی اقتصاد روسیه گفت: کشورهای بریکس قصد دارند موسسات بینالمللی در زمینههای جدیدی مانند هوش مصنوعی و تامین مالی اقلیمی، ایجاد کنند.
به گفته این تحلیلگر، بریکس در اجلاس برزیل چندین حوزه مهم را شناسایی کرد که میخواهد همکاری در این بخشها را افزایش دهد و در ایجاد موسسات جهانی پیشگام شود و افزود: اول از همه، تامین مالی اقلیمی خواهد بود که برای آن چارچوب جداگانه تدوین و منتشر شده و حوزه دوم، هوش مصنوعی است.
به گفته ماکاروف، حاکمیت جهانی در زمینه هوش مصنوعی عملا وجود ندارد و کشورهای بریکس در مورد توسعه هوش مصنوعی در موقعیتهای متفاوتی قرار دارند و منافع متفاوتی نیز وجود دارد. کشورهای عضو بریکس در این اجلاس برای اولین بار تلاش کردند تا برخی اصول را تدوین کنند. این اصول بسیار کلی هستند، اما اولین سند از نوع خود محسوب میشوند که در آن کشورهایی در این مقیاس، نگرشی نسبت به هوش مصنوعی تدوین و سعی میکنند برخی اصول اساسی نحوه اجرای آن را با در نظر گرفتن اصول برابری و ویژگیهای ملی تعریف کنند.
خبرگزاری تاس گزارش کرد، اجلاس بریکس از ششم تا هفتم جولای در ریودوژانیرو برگزار شد. علاوه بر کشورهایی که عضو و شریک این گروه هستند، نمایندگانی از کشورهای دیگر از جمله شیلی، مکزیک، ترکیه و اروگوئه نیز در آن حضور داشتند. موضوعات اصلی بحث شامل مراقبتهای بهداشتی، تجارت، سرمایهگذاری، امور مالی، تغییرات اقلیمی، مدیریت هوش مصنوعی، صلح و امنیت بود.