کد خبر: ۲۲۵۹۵۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۰۸ تير ۱۴۰۴ - 29 June 2025
یک بانک خاص و نمونه؛

رشد و توسعه پایدار و بدون خلل بانک ملت

بانک ملت به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های تجاری کشور، همواره نقشی کلیدی در بازار پولی ایران ایفا کرده است. بررسی عملکرد این بانک در فروردین‌ماه ۱۴۰۴ و مقایسه آن با عملکرد سال گذشته، تصویری روشن از روند رو به رشد این بانک ارائه می‌دهد.


رشد و توسعه پایدار و بدون خلل بانک ملتبانک ملت به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های تجاری کشور، همواره نقشی کلیدی در بازار پولی ایران ایفا کرده است. بررسی عملکرد این بانک در فروردین‌ماه ۱۴۰۴ و مقایسه آن با عملکرد سال گذشته، تصویری روشن از روند رو به رشد این بانک ارائه می‌دهد.

 به گزارش  بانکداری ایرانی، مانده تسهیلات اعطایی این بانک در پایان فروردین ۱۴۰۴ به ۲۴,۹۴۱ هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به پایان سال ۱۴۰۲ (با رقم ۱۲,۶۱۵ هزار میلیارد ریال)، نشان از رشد چشمگیر و جهش حدوداً دوبرابری دارد. همچنین جمع مانده سپرده‌ها نیز در پایان این دوره به ۱۳,۳۵۹ هزار میلیارد ریال افزایش یافته که در مقایسه با رقم ۹,۱۴۴ هزار میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۲، افزایش قابل توجهی داشته است. این روند صعودی بیانگر رشد سهم بازار و افزایش قدرت تجهیز منابع بانک است.

بر اساس این گزارش، بانک ملت در نخستین ماه سال جاری توانسته است از محل‌های مختلف درآمدی مجموعاً ۲۲۶ هزار میلیارد ریال درآمد کسب کند که به تفکیک شامل موارد زیر است:

درآمد از محل تسهیلات: ۱۵۲ هزار میلیارد ریال ، درآمد حاصل از سپرده‌گذاری: ۱,۷۹۶ میلیارد ریال، درآمد از اوراق بدهی: ۲,۱۳۷ میلیارد ریال، درآمد از سرمایه‌گذاری‌ها: ۷۳ میلیارد ریال، درآمد حاصل از کارمزد خدمات بانکی: ۷۰,۴۵۵ میلیارد ریال ، در برابر این درآمدها بوده و  هزینه‌های عمده بانک در همین دوره شامل هزینه سود سپرده: ۱۰۵ هزار میلیارد ریال، هزینه‌های مالی: ۱۶ هزار میلیارد ریال و هزینه‌های کارمزد: ۳ هزار میلیارد ریال بوده است. 

بنابراین، درآمد ناخالص بانک ملت در فروردین ۱۴۰۴ به ۱۲۱ هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به کل درآمد بانک در سال ۱۴۰۳ (به مبلغ ۱,۹۳۹ هزار میلیارد ریال)، نشان از شروع پرقدرت بانک در سال جدید دارد.

گفتنی است که یکی از منابع قابل توجه در درآمدزایی بانک ملت، شعب خارجی آن است. به‌عنوان نمونه، شعبه ارمنستان بانک ملت در آخرین صورت مالی خود درآمد خالصی معادل ۶,۱۱۶ میلیارد ریال گزارش کرده است. به‌دلیل ماهیت ارزی فعالیت این شعبه، اثر مثبت تسعیر ارز بر درآمدهای این واحد، در بلندمدت نیز می‌تواند برای بانک قابل توجه باشد.

و از همه مهمتر اینکه بانک ملت در گامی مهم جهت تقویت ساختار سرمایه‌ای خود، افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها را در دستور کار قرار داده است. بر اساس این طرح، سرمایه بانک از ۱,۲۱۰ هزار میلیارد ریال به ۲,۵۲۰ هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت. منابع این افزایش سرمایه شامل دارایی‌های مشهود مانند زمین و دارایی‌های نامشهود مانند سرقفلی بوده و در حال طی مراحل قانونی است.

این اقدام نه تنها قدرت وام‌دهی بانک را افزایش خواهد داد، بلکه نسبت کفایت سرمایه را به سطوح مطلوب‌تری خواهد رساند و بانک ملت را به استانداردهای جهانی نزدیک‌تر خواهد کرد.

و در نهایت اینکه بررسی عملکرد مالی بانک ملت در آغاز سال ۱۴۰۴ نشان‌دهنده رشد پایدار، افزایش توان تسهیلات‌دهی و سودآوری بالاتر نسبت به دوره‌های مشابه است. افزایش چشمگیر مانده تسهیلات و سپرده‌ها، درآمدزایی متنوع از محل‌های مختلف، سهم مثبت شعب ارزی و حرکت راهبردی برای افزایش سرمایه، همگی نشانه‌هایی از مدیریت مؤثر، قدرت برنامه‌ریزی و جایگاه محکم بانک در بازار مالی ایران هستند.  همچنین، دستیابی به بازده سرمایه بیش از ۶۰ درصد و بازده دارایی بالاتر از ۶ درصد، جایگاه بانک ملت را در میان بانک‌های ایرانی متمایز کرده و چشم‌اندازی روشن از تداوم این روند در آینده ارائه می‌دهد.

نویسنده:
لیلا فریادرس
نظر شما