وزارت اقتصاد رسوب ۱۹۷ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در حساب دستگاههای اجرایی را نادرست اعلام کرد.
وزارت اقتصاددر پاسخ به ادعای رسوب ۱۹۷ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در حساب های دولتی، اعلام کرد: تصویر این خبر مربوط به گزارشی فنی برای بهره برداری داخلی و تخصصی خزانه داری در سامانه بانک مرکزی بود و الزاماً مفهوم عناوین و عبارات در آن با مفاهیم متبادر شده به ذهن در افکار عمومی تطبیق ندارد.
به عنوان مثال مفهوم عنوان ستون اول از سمت راست جدول تصویر، حاوی عناوین واحدهای تابعه وزارت راه، وجه نقد نیست و موجودی وجه نقد در ستون دوم از سمت راست نمایش داده می شود که موجودی نقد همه آنها صفر است.
مبالغ مندرج در تصویر حد اعتباری تخصیص یافته به حساب دستگاه های اجرایی است که بر اساس سیاست پرداخت اعتباری در حساب آنها کارسازی شد. همچنین با توجه به اعتباری شدن حساب ها حتی یک ریال وجه نقد نمی تواند در حساب دستگاههای اجرایی باشد.
در اجرای سیاست پرداخت اعتباری، سهم دستگاه های اجرایی از منابع بودجه به عنوان اعتبار در اختیار است و این اعتبار صرفاً در زمانی که به حساب ذی نفع نهایی منتقل شود، توسط خزانه داری تبدیل به وجه نقد و به حساب ذی نفع نهایی در بانک های بورسی و دولتی واریز می شود.
با توجه به قوانین و مقررات نظیر اصلاحات قانون محاسبات عمومی، مهلت دستگاه های اجرایی برای استفاده از اعتبارات، مواعد مشخصی است. برای مثال بودجه عمرانی سال گذشته تا آخر شهریور ماه ۱۴۰۴ قابل استفاده است.
طبق قانون محاسبات عمومی، مهلت پرداخت بودجه به دستگاههای اجرایی توسط خزانهداری تا پایان اسفندماه هر سال است و معمولاً سهم آن در وصول درآمدهای دولت بیشتر از سایر ماه ها است. تا چند سال گذشته، رسوب وجه نقدی که در پایان سال به حساب دستگاه های اجرایی واریز می شد، اجتناب ناپذیر بود اما امروزه با اعتباری شدن نظام پرداخت حتی رسوب یک ریال نیز اهمیتی ندارد.
اجرای سیاست پرداخت اعتباری با همکاری بانک مرکزی، پیش نیاز مدیریت نقدینگی توسط خزانهداری است.