بانکداری ایرانی- رییس اتاق بازرگانی تهران میگوید که بخش خصوصی همانطور که بارها اعلام کرده، بر لزوم بهبود تعاملات ایران با اقتصاد جهانی تاکید دارد و به پیگیری مذاکرات برجام تا لغو تحریمها امیدوار است.
به گزارش ایسنا، مسعود خوانساری در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: براوردها از این حکایت دارد که تحریم هزینههای قابل توجهی را بر دوش اقتصاد ایران سوار کرده است. برای مثال هزینه ما در مبادلات بین ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یافته و مجبوریم کالاها را با قیمت بالاتر خریداری کنیم یا برای صادرات، هزینه بیشتری پرداخت کنیم.
وی با اشاره به شرایط اقتصاد ترکیه در هفتههای گذشته، تشریح کرد: ما در سال ۱۳۹۷ و همزمان با افزایش قیمت دلار، یک فضای مطلوب برای جهش صادرات غیرنفتی در اختیار داشتیم اما با توجه به فشار تحریمها و مشکلات داخلی، امکان استفاده از این فرصت به وجود نیامد. این در حالی است که ترکیه همزمان با کاهش ارزش لیر افزایش قابل توجهی را در آمار صادراتی به ثبت رسانده است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: آمارها میگویند که در اکتبر سال ۲۰۲۱، میزان صادرات ترکیه ۲۰ درصد افزایش یافته و صادرات این کشور در ماههای گذشته به ۲۱ میلیارد دلار رسیده و پیش بینی میشود این رقم در پایان سال از مرز ۲۲۰ میلیارد دلار نیز عبور کند. این نشان میدهد که ترکیه از فرصت به وجود آمده برای افزایش صادرات خود استفاده کرده اما ما در سالهای قبل نتوانستیم از این تهدید، فرصت بسازیم.
خوانساری با اشاره به برخی مشکلات جدی که هنوز اقتصاد ایران با آنها درگیر است، بیان کرد: یکی از اصلیترین مشکلات ما تورم است. با وجود آنکه سرعت رشد تورم در ماههای گذشته قدری کاهش پیدا کرده اما هنوز این نرخ بالای ۴۰ درصد قرار دارد و همین امر برای اقتصاد کشور و معیشت مردم مشکلاتی جدی به وجود آورده است. البته دولت در لایحه بودجه به تورم پرداخته و امیدواریم با همکاری دو قوه شرایط بهتر شود.
وی با بیان اینکه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی دیگر حوزهای است که باید مجلس و دولت در رابطه با آن همکاری کنند، توضیح داد: ارز ۴۲۰۰ تومانی اثرات مخرب زیادی داشته و بستر رانت و فساد را فراهم کرده است. حال که دولت از حذف این ارز سخن میگوید، امیدواریم نمایندگان مجلس نیز با آن همکاری کنند تا اقتصاد ایران به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تغییراتی که در ماههای گذشته در افغانستان به وجود آمده، گفت: در ماههای گذشته شرایط افغانستان تغییر کرده و بسیاری از سرمایه گذاران یا از این کشور خارج شدهاند یا فعالیتی نمیکنند. ما میتوانیم از این فرصت به نفع اقتصاد ایران استفاده کنیم و با سرمایه گذاری مشترک در حوزههایی مانند معادن یا انتقال آب، به نفع اقتصاد ایران حرکت کنیم.