به گزارش
مهر به نقل از صدا و سیما، رضا اردکانیان در ادامه پویش «هر هفته الف _ ب ایران» که با حضور رئیس جمهور و به صورت ارتباط ویدئو کنفرانسی با استانهای فارس و کرمانشاه برگزار شد، افزود: امروز در عرصههای مختلف از جمله در آب، شرایط کشور در مقایسه با متوسط جهانی و منطقه، بسیار خوب است، زیرا امروز ۱۵ درصد جمعیت شهری دنیا با وجود همه تلاشهایی که شده هنوز دسترسی به آب پایدار ندارند و در جمعیت روستایی نیز ۳۷ درصد جمعیت دنیا فاقد دسترسی به آب سالم و پایدار هستند این یعنی ما از متوسط جهانی بسیار بالاتر هستیم. در جمعیت شهری همپای کشورهای توسعه یافته در کشور ما در زمینه شبکههای آب برای شرب و بهداشت کار شده و در روستاها هم فعالیتهای خوبی در حال انجام هست.
وی با بیان اینکه وعده کردیم امسال ۲۵۰ طرح را تا پایان سال با سرمایه گذاری بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان به بهرهبرداری برسانیم گفت: تا کنون در ماههای گذشته سال، ۳ سد در استانهای ایلام، خراسان جنوبی و آذربایجان غربی، ۲۲ هزار هکتار شبکه در استان ایلام، آبرسانی به یک شهر جدید در استان مرکزی، آب سانی به ۱۵ روستا در خراسان جنوبی، چهار تصفیه خانه بزرگ فاضلاب در استانهای تهران و قم، سه نیروگاه حرارتی در استانهای تهران، بوشهر و لرستان، ۳ نیروگاه تجدیدپذیر و تعداد قابل توجهی پستهای برق و خطوط انتقال و در مجموع ۲۵ طرح با سرمایه گذاری ۹ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی به ثمر رسیده است.
اردکانیان با اشاره به اینکه امروز ۱۰ طرح در استانهای فارس و کرمانشاه افتتاح میشود افزود: از مهمترین طرحهای امروز، آبرسانی به کلانشهر شیراز است؛ سال گذشته در تابستان حتی تا آستانه جیرهبندی آب در شهر شیراز پیش رفته بودیم که شرایط با همراهی مردم در مصرف مدیریت شد، اما این دغدغه از امسال تا سالهای بعد رفع شده است.
وی با بیان اینکه مسیر انتقال آب از سد درودزن تا شیراز حدود ۷۷ کیلومتر است اضافه کرد: بهره برداری از این طرح بزرگ شامل خطوط لوله، تصفیه خانه آب، ایستگاههای پمپاژو تونل، مشکل جمعیت قابل توجهی را از حیث آب شرب و بهداشت حل میکند.
وزیر نیرو گفت: طرح آبرسانی به شیراز شامل تصفیه خانه بزرگی است که این تصفیهخانه، سی و هفتمین تصفیه خانهای است که در این دولت به بهرهبرداری میرسد و تا پایان دولت به رقم ۵۴ تصفیه خانه آب خواهیم رسید یعنی دولت کنونی در پایان دوره کاری خود به مردم گزارش خواهد داد که در کمتر از هر دو ماه در این هشت سال به طور متوسط یک تصفیه خانه آب به مدار بهره برداری رسیده است ضمن اینکه تصفیه خانه فاضلاب هم، طرح دیگری است که امروز به بهره برداری است.
اردکانیان افزود: همچنین در استان فارس شش طرح نیروگاه تجدیدپذیر را افتتاح خواهیم کرد این نیروگاههای خورشیدی، طرحهای بزرگی است که در شهرستانهای مختلف استان فارس با سرمایهگذاری بخش خصوصی به بهره برداری میرسد.
وی ادامه داد: امسال در این پویش تاکنون سه نیروگاه تجدیدپذیر را افتتاح کردیم که امروز به ۹ نیروگاه خواهد رسید. ضمن اینکه تاکنون موفق شده ایم ۱۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی را برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر جذب کنیم که ۸۳۴ مگاوات نیروگاه در مدار نتیجه این سرمایهگذاری است.
وزیر نیرو با بیان اینکه ۹۵ درصد کار نیروگاههای تجدیدپذیر در دولت کنونی به ثمر رسیده است گفت: امیدواریم تا پایان دولت این روند به خوبی ادامه داشته باشد و بعد از آن هم تداوم یابد.
اردکانیان با اشاره به اینکه ۱۶۰ شرکت خصوصی برای ساخت تجهیزات و سایر فعالیتهای نیروگاههای تجدیدپذیر تأسیس شدند افزود: خریدار برق ما هستیم و به طور تضمینی هم خریداری میکنیم و قرارداد بلند مدت هم میبندیم.
وی با بیان اینکه نیروگاهها دو دسته مگاواتی و کیلوواتی هستند اضافه کرد: نیروگاههای کیلوواتی ظرفیت کمتری دارند بنابراین فرصت خوبی است که در بخشهایی که تثبیت جمعیت در آنجا ضرورت دارد از جمله در مناطق مرکزی و شرقی کشور، با کمک سازمانها این سرمایهگذاری در جهت استقرار جمعیت و حفظ معیشت آنها انجام شود. البته این سرمایه گذاری، سرمایهگذاری سودآوری برای مردم و بهرهبرداران است.
وزیر نیرو همچنین گفت: آخرین طرح امروز، سد مخزنی شرف شاه در استان کرمانشاه و چهل و سومین سدی است که در دولت کنونی به بهرهبرداری میرسد که تعداد سدهای بزرگ مخزنی کشور را به ۱۸۷ سد میرساند. ۴۳ سد در ۸۳ ماه گذشته یعنی هر دو ماه یک سد مخزنی ملی به بهره برداری رسیده است که ان شاءالله تا پایان دولت ۱۵ سد دیگر هم مطابق برنامه به نتیجه خواهد رسید و ما در پایان دولت به مردم گزارش خواهیم کرد که در این دولت در هر ۵۰ روز به طور متوسط یک سد مخزنی به ثمر رسیده است
اردکانیان افزود: این سد در مجموعه چرخه طرحهای توسعه منابع آب و خاک مرزی کشور بسیار مهم است که با اجازه مقام معظم رهبری و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی اجرا شده و در تأمین آب شرب سومار و نفت شهر و حقابههای کشاورزی و توسعه کشاورزی در منطقه نقش مهمی دارد.