به گزارش
ایسنا، در هر ۲۰ ثانیه که افراد به شست و شوی دست خود اقدام می کنند، شش لیتر آب مصرف می شود و همین موضوع نیز موجب شد تا میزان مصرف آب در تهران در طول ۵۰ سال گذشته رکورد بزند؛ به طوری که در ۲۹ اسفند میزان مصرف آب به ۳.۵ میلیون مترمکعب در روز رسید که تقریبا معادل پیک مصرف در فصل تابستان است. اکنون نیز بر اساس آخرین آمار میزان مصرف آب در تهران نسبت به سال قبل ۱۳ درصد افزایش داشته است.
محمدرضا احمد نسب - قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران - درباره آخرین وضعیت منابع آبی در تهران به ایسنا گفت: در مجموع بارندگی امسال که در ارتفاعات تبدیل به پوشش برفی میشود، از وضعیت مناسبی برخوردار بوده منتها در حوزه منابع آبی عقب ماندگی زیادی داریم چراکه پس از تجربه ۱۲ سال خشکسالی، ذخایر و منابع زیادی را از دست داده ایم و هر چه تهران پوشش برفی داشته باشد باز هم به دلیل از دست دادن منابع عقب هستیم و همچنان بیلان منفی است.
وی با بیان اینکه در سال آبی جاری بارندگی خوبی را تجربه می کنیم و امیدواریم در اردیبهشت ماه نیز شاهد بارشهای مناسب باشیم تا سدها پر آب و یخچالهای اطراف تهران پر برف شوند، تصریح کرد: باتوجه به آنکه مصارف در استان تهران به دلیل جمعیت زیاد بالاتر از حد انتظار است و در یک سطح کوچک حدود ۱۵ میلیون نفر جمعیت حضور دارند، به همین دلیل همیشه بیلان منفی است.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه در مجموع امسال به مانند سال گذشته سال خوب آبی را تجربه می کنیم، گفت: از مشترکان تقاضا دارم آب را برای بهداشت فردی غنیمت بدانند و از آب به نحو بهینه استفاده کنند و اجازه دهند که تابستان پاسخگو مشترکان باشیم. خواهش ما بهینه مصرف کردن آبی است که با مشقت تصفیه می شود. آب تهران جزو بهترین آب های دنیاست که تمام دستگاه های نظارتی روی آن نظارت دارند و قیمت آن باید قیمت طلا باشد.
اما تقی زاده خامسی - معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا - نیز چندی پیش در این رابطه به ایسنا گفت: تقاضای ما این است که مردم نسبت به استفاده صحیح از منابع آب اهتمام داشته باشند، با رعایت مصرف می توان مقابل مشکلات احتمالی ایستاد و آب زیادی را ذخیره کرد.
وی با اشاره به ظرفیت محدود تصفیه خانه ها در کشور اظهار کرد: این محدودیت این نکته را گوشزد می کند که در میزان مصرف آب صرفه جویی داشته باشیم تا بتوانیم از این شرایط، بدون مشکل عبور کنیم.
تقی زاده خامسی در پاسخ به این سوال که چرا تاکنون تعداد تصفیه خانه ها افزایش نیافته است؟ گفت: این کار در حال انجام است و هر سال تعداد زیادی تصفه خانه وارد مدار می شود اما در حال حاضر تعداد تصفیه خانه ها محدود است و باید مدیریت مصرف در دستور کار همه قرار گیرد.