بانکداری ایرانی ـ رشد فعالیتهای تولیدی آمریکا در ماه می کمترین سرعت را طی دو سال گذشته داشت، دلیل آن هم نگرانی مدیران کارخانه ها در مورد جنگ تجاری بین آمریکا و چین است.
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، موسسه مدیریت عرضه اعلام کرد شاخص مدیران خرید آمریکا به 52.1 از 52.8 ماه آوریل رسیده که کمترین مقدار از اکتبر 2016 است.
شاخص بالای 50 نشان دهنده رشد است. اقتصاد دان های والستریت انتظار داشتند این شاخص تا 53 بالا بیاید.
گزارش یک نظرسنجی از اقتصاد دان ها نشان میدهد خطرها برای اقتصاد آمریکا در حال افزایش است و دلیل آن کند شدن اقتصاد جهان و تلاشهای ترامپ برای تغییر روابط آمریکا با شرکای تجاری بزرگ آن است.
ترامپ دستور افزایش شدید عوارض بر واردات چین را در 2018 و سال جاری داد، در حالیکه در روز جمعه هم تهدید کرد عوارض بر واردات مکزیک را در صورت حل نشدن مسئله مهاجرت افزایش می دهد. بسیاری از کارخانه های آمریکا وابسته به عرضهکنندگان مکزیکی برای ساخت محصولاتشان در آمریکا هستند.
شرکای تجاری آمریکا مثل چین و مکزیک افزایش عوارض ترامپ را با افزایش مالیات بر صادرات آمریکا تلافی کردهاند . این اقدام آنها بر کارخانه های آمریکا فشار می آورد.
یان شفردسون، یک اقتصاددان درپانتئون ماکرو ایکانامیکس گفت:« وقتی بخش کارخانهای هر چند وقت یکبار با عوارض جدید ضربه میخورد، چگونه میخواهد رونق یابد. این در مورد اقتصاد کلان نیست بلکه در مورد خیالات رئیس جمهوری است که هیچ درکی درستی از ساز و کار واقعی اقتصاد ندارد».
ترامپ می گوید که می خواهد مشاغل تولیدی بیشتری به آمریکا بیاورد و می گویند شرکای تجاری از آمریکا سود می برند.
اقتصاددان ها همگی انتظار دارند افزایش عوارض به سود شرکتها آسیب برساند و باعث بالا رفتن قیمت برای مصرف کنندگان آمریکایی شود.
درگیری های تجاری جهانی طی ماه می پس از دستور ترامپ بر وضع عوارض بر میلیاردها دلار واردات چین از 10درصد تا 25 درصد و متوقف شدن مذاکرات بین واشنگتن و پکن برای رسیدن به یک توافق، شدیدتر شده است.
کارخانه ها ضعیفترین رشد تولید را در ماه گذشته از اوت 2016 گزارش دادند. شاخص تولید ماه می 51.3 نسبت به 52.9 ماه آوریل گزارش شد. سفارشات جدید کمی بهتر شدهاند ولی حجم سفارشات برای اولین بار از ژانویه 2017 کاهش یافته است.