بانکداری ایرانی ـ مدیرعامل شرکت توانیرگفت: تعرفه های جدید به گونه ای طراحی شده است که مشترکان با کاهش ۱۰ درصدی مصرف، شاهد کاهش ۲۰ درصدی هزینه برق مصرفی خواهند بود.
به گزارش تسنیم، محمدحسن متولی زاده مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: سال گذشته به دلیل محدویت های تولید در نیروگاههای برق آبی، مجبور به اعمال خاموشی هایی شدیم ولی خوشبختانه با همکاری مردم از آن مقطع عبور کردیم .
متولی زاده درخصوص تغییر تعرفه های برق گفت: تعرفه های برق در پاسخ به مطالبه عموم مردم مبنی بر افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف و با هدف اصلاح الگوی مصرف مشترکان توسط دولت تصویب شده است.
مدیرعامل توانیر با اشاره به این که از امروز تعرفه برق مشترکان پرمصرف تا 16 درصد افزایش خواهد داشت، تاکید کرد: مصرف برق اکثریت مردم در حد الگوهای تعیین شده است اما تعداد اندکی از مشترکان هم هستند که مصرف بالایی دارند.
متولی زاده با اشاره به این که 10 درصد از مشترکان جزو پرمصرف ها هستند، خاطرنشان کرد: با توجه به این که برای تولید برق باید سوخت گاز مصرف شود، این گروه از مشترکان با مصرف بیشتربرق، نه تنها باعث آلودگی بیشتر محیط زیست می شوند بلکه یارانه بیشتری را هم به خود اختصاص می دهند.
وی همچنین با ذکر مثالی در این خصوص گفت: یک درصد از مشترکان برق که در بالاترین رده مصرفی قرار دارند، به اندازه 10 درصد مشترکان کم مصرف کشور برق مصرف می کنند.
متولی زاده درپاسخ به این پرسش که مشترکان چگونه می توانند از قرار گرفتن در سطوح پرمصرف یا خوش مصرف آگاه شوند، گفت: برای آگاهی مردم، از این پس در قبوض برق برحسب میزان مصرف مشترکان، پرمصرف یا کم مصرف بودن آنها درج خواهد شد.
وی یاداور شد: الگوی مصرف برق در مناطق گرمسیر یا عادی متفاوت است و بستگی به نوع آب و هوای مناطق مختلف، این الگوها تعیین شده است.
متولی زاده درخصوص راهکارهای مشترکان برای قرارنگرفتن در گروه پرمصرف ها گفت: با توجه به این که در تابستان وسایل سرمایشی بیشترین میزان مصرف برق را به خود اختصاص می دهند، مشترکان در صورت توجه و دقت درچگونگی استفاده از وسایل سرمایشی، می توانند به میزان زیادی از مصرف برق خود را کاهش دهند.
وی درباره سهم وسایل سرمایشی از مجموع برق مصرفی کشور در تابستان اظهار داشت: در این فصل حدود 22 هزار مگاوات یا معادل 40 درصد از مصرف برق کشور، به وسایل سرمایشی اختصاص دارد.
متولی زاده درخصوص هزینه های تولید برق نیز گفت: برق به معنی واقعی از تولید به مصرف است یعنی با زدن یک کلید، برق باید در صدها کیلومتر دورتر تولید و از طریق تاسیسات و شبکه های انتقال و توزیع، با سرعت نور منتقل و روشنایی مورد نیازمردم تامین شود.
وی اضافه کرد: به ازای هر یک کیلووات برق باید 20 میلیون تومان برای احداث این زنجیره تولید، انتقال و توزیع سرمایه گذاری شود تا برق مورد نیاز مردم تامین و به خانه های آنان برسد.
وی افزود: قیمت تمام شده برق به ازای یک کیلووات ساعت بیش از 120 تومان، بدون احتساب هزینه سوخت است اما مشترکان به ازای هر کیلووات ساعت 70 تومان پرداخت می کنند که دولت مابقی را به عنوان سوبسید یا همان یارانه پرداخت می کند.
متولی زاده درخصوص راهکار برقراری عدالت در پرداخت یارانه برق مصرفی به مشترکان اظهار داشت: هدف گذاری مصوبه دولت برای جبران فاصله مشترکان پرمصرف و کم مصرف است که البته این فاصله را نمی توان به یکباره از بین برد چرا که این کار نیاز به زمان دارد.
وی با بیان اینکه تعرفه های قبلی برق به صورت پلکانی بود، به طوری که مشترکانی که برق بیشتری مصرف می کردند اندکی بیشتر از کم مصرف ها پول برق پرداخت می کردند و در عین حال از یارانه بیشتری هم بهره مند می شدند، افزود: با این مصوبه جدید هزینه برق مشترکان پرمصرف اندکی واقعی تر می شود و این گروه افزایش 16 درصدی تعرفه در قبوض برق را نیز شاهد خواهند بود که امیدواریم با این روند، مصرف برق خود را کاهش دهند.
متولی زاده همچنین از برنامه صنعت برق برای ایجاد ارتباط دوسویه با مردم خبرداد: در همین راستا، قبوض کاغذی برق به تدریج حذف خواهد شد و به همین دلیل امیدواریم مشترکان برق نیز در سراسر کشور با همکاری در این برنامه، شماره های همراه خود را در اختیار شرکت های توزیع برق قرار دهند تا بتوانیم ضمن حذف قبوض کاغذی برق، ارتباط دوسویه ای با آنها برقرار کنیم.
وی ادامه داد: در قالب این برنامه، با حذف قبوض کاغذی برق که باعث صرفه جویی اقتصادی خواهد شد، امکان ارسال پیام های لازم، اطلاع رسانی از ساعت های پیک و ارائه مکانیزم ها و راهکارهای کاهش مصرف برق به مشترکان به ویژه در بخش خانگی فراهم خواهد شد.
وی افزود: کاهش مصرف به ویژه در بخش خانگی بسیار ساده است به طوری که براساس مطالعات انجام شده، بدون اینکه سطح رفاه خانوار کاهش پیدا کند مردم می توانند تا 30 درصد مصرف برق خود را کاهش دهند.
متولی زاده همچنین با اشاره به این که از8 هزار و 760 ساعت در سال، در حدود 500 ساعت با مشکل افزایش شدید مصرف برق مواجه هستیم که با کاهش مصرف برق وسایل سرمایشی، به راحتی قابل تامین است.
وی خاطرنشان کرد: یک کیلووات برق معادل تزریق یک کیلوگرم دی اکسید کربن به جو است و با کاهش مصرف می توان در طول سال گاز co2 کمتری وارد جو کرد.
متولی زاده درباره راهکارهای صرفه جویی 20 درصدی توسط مشترکان برق نیز گفت: منحنی 24 ساعته بار نشانگر آن است که با مدیریت مصرف، می توان شبکه برق کشور را در ساعت های پیک مدیریت و از اعمال محدودیت جلوگیری کرد.
مدیرعامل توانیربا اشاره به دمای 24 درجه به عنوان دمای آسایش 24یاداور شد: تنظیم درجه کولر گازی روی عدد 24، به تنهایی می تواند 20 درصد صرفه جویی در مصرف برق را به دنبال داشته باشد. همچنین استفاده از سایه بان برای جلوگیری از تابش آفتاب روی کولرهای آبی و تنظیم این نوع کولرها روی دور کند، می تواند تا 50 درصد صرفه جویی را به دنبال داشته باشد.
وی ادامه داد: همچنین اگر هر خانوار ایرانی تنها یک لامپ خود را در ساعت های پیک خاموش کند، یکهزار مگاوات (معادل نیروگاه اتمی بوشهر) از مصرف برق کشورک اهش خواهد یافت .
متولی زاده تصریح کرد: تعرفه های جدید طوری طراحی شده اند که اگر مشترکان 10 درصد مصرف برق را کاهش دهند، شاهد کاهش 20 درصدی صورتحساب برق مصرفی خود خواهند بود که رسیدن به این میزان با راهکارهای بسیار ساده ای قابل دستیابی است.
مدیرعامل توانیر درباره برنامه های صنعت برق برای مدیریت پیک بار امسال نیز گفت: تلاش های بسیاری برای افزایش ظرفیت تولید برق صورت گرفته است اما در کنار این برنامه هایی هم برای کنترل پیک بار برنامه ریزی شده است.
متولی زاده ادامه داد: در همین راستا تغییر ساعات کار ادارات به منظور کاهش پیک بارو اطلاع رسانی و آموزش به مشترکان به ویژه مشترکان پرمصرف برق برای کاهش مصارف از جمله برنامه های صنعت برق در تابستان امسال به شمار می رود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: برای نخستین بار مکانیزمهایی را طراحی کرده ایم تا با استفاده از ظرفیت استارت آپ ها و شرکت های خدمات انرژی(اسکو) ، مشترکان بتوانند علاوه بر کاهش مصرف برق، جوایزی را نیز دریافت کنند.